Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Έφτασε λοιπόν η ώρα, να δούμε τον φετινό Παναθηναϊκό στις επίσημες υποχρεώσεις του
| 2020-09-12 11:00:00

Ξαφνικό στήσιμο στον Πογιάτος! Τον... τελειώνουν οι άμπαλοι μετά τον Αστέρα - Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΟΥΣ

του Κώστα Γκόντζου
Ξαφνικό στήσιμο στον Πογιάτος! Τον... τελειώνουν οι άμπαλοι μετά τον Αστέρα - Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΟΥΣ

Παναθηναϊκός: Έφτασε λοιπόν η ώρα, να δούμε τον φετινό Παναθηναϊκό στις επίσημες υποχρεώσεις του.

Φυσικά και είναι ακόμα ανέτοιμος, όχι απλά με τη λογική ότι δεν έχει ακόμα παιχνίδια στα πόδια του ώστε να βρει ρυθμό και ομοιογένεια στο παιχνίδι του, αλλά ανέτοιμος ακόμα και σε προφανή πράγματα.

Λογικό κι αυτό με δεδομένες τις συνθήκες που έγινε η συγκεκριμένη προετοιμασία, αλλά και σε σχέση με το ότι μιλάμε για μια ομάδα με πάρα πολλούς νέους παίκτες στο ρόστερ και στην ενδεκάδα της.

Αυτό βέβαια λίγο-πολύ ισχύει για όλες τις ομάδες που θα μπουν στη μάχη του πρωταθλήματος, καθώς μέσες άκρες σε ίδιες συνθήκες και με τα ίδια δεδομένα έκαναν και αυτές την προετοιμασία τους.



Το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό -όπως και για όλες τις ομάδες φυσικά- είναι ένα καλό ξεκίνημα.

Δεν αποτελεί έκπληξη αυτό, ούτε κάτι καινούργιο, ούτε φυσικά κάποιο... εξαιρετικό στόχο.

Είναι τα πάγια πράγματα που ζητάει κάθε ποδοσφαιρική ομάδα στο ξεκίνημα κάθε νέας σεζόν.

Ενώ όμως έτσι είναι τα πράγματα, για κάποιο περίεργο λόγο, στον Παναθηναϊκό αυτό το ξεκίνημα απέκτησε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και κρίνεται μάλιστα από κάποιους μέχρι και κριτήριο για πρόσωπα και καταστάσεις στον Παναθηναϊκό.

Το ακόμα πιο περίεργο είναι, ότι σ' αυτή την μυστήρια απαίτηση για ένα "καλό ξεκίνημα ή... θάνατος" σε πρώτο πλάνο μπήκε ήδη ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού, ο Ντάνι Πογιάτος.

Αυτό τουλάχιστον βγαίνει από την... ξαφνική στροφή εδώ και μερικές μέρες στο "ρεπορτάζ" και ειδικά σε αυτό που θεωρείται τι έχει καλές σχέσεις ή εν πάσει περιπτώσει έχει τη δυνατότητα να εκφράζει με... πιστότητα το κλίμα, τις σκέψεις και τις διαθέσεις της διοίκησης.

Ξαφνικά λοιπόν, σταμάτησαν τα "ο Πογιάτος χτίζει κάτι καλό", "έμφαση στο επιθετικό παιχνίδι δίνει στην προετοιμασία ο Παγιάτος", "με τα μούτρα στη δουλειά από το πρωί μέχρι το βράδυ ο Πογιάτος" και τα "Έτσι θέλει ο Πογιάτος να παίζει ο Παναθηναϊκός" και περάσαμε σε... άλλα κόλπα.

Όπως κι αν λέγεται και με όποιο τρόπο ή... περικοκλάδες και... τροχιοδεικτικές βολές εκφράζεται αυτό, η ουσία είναι μία.

Ότι, κοίταξε να δεις κύριε Πογιάτος, εδώ πλέον το... μπαλάκι είναι αποκλειστικά δικό σου, έχεις τους παίκτες που ήθελες, έχεις ένα... πλούσιο υλικό, καιρός πια να μας δείξεις αν αξίζεις και αν μπορείς να πάρεις βαθμούς και γενικότερα να πρωταγωνιστήσεις με αυτή την ομάδα.

Αλλιώτικα...

Αλλιώτικα, ό,τι και να γίνει η ευθύνη θα είναι δική σου.

Και μάλιστα το πρώτο πραγμα που θα κρίνει τη συγκεκριμένη... ευθύνη, θα είναι η πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Ειλικρινα, δεν μπορώ να καταλάβω, ούτε την αναγκαιότητα, ούτε το τάιμινγκ, αλλά ούτε και την ουσία αυτής της ιστορίας και το ξαφνικό στήσιμο στην ηλεκτρική καρέκλα του Πογιάτος από το πρώτο κιόλας παιχνίδι.

Μέχρι και ότι θα... υπάρχει θέμα αν δεν κερδίσει ο Παναθηναϊκός στην πρεμιέρα με τον Αστέρα Τρίπολης είδα κάπου.

Τώρα αν αυτό εξυπηρετεί οποιαδήποτε σκοπιμότητα δεν ξέρω.

Το σίγουρο πάντως είναι πως δεν συμβάλει και ιδιαίτερα, ούτε στο καλό κλίμα στην ομάδα, ούτε πολύ περισσότερο στην... άνεση, την υπομονή και το καθαρό μυαλό που πρέπει να έχει ένας προπονητής στην πρώτη του επίσημη υποχρέωση με την νέα του ομάδα, αλλά και στο πως θα τον αντιμετωπίσει από δω και πέρα ο κόσμος ανάλογα με το όποιο αποτέλεσμα.

Από κει και πέρα, το να αποτελεί αυτό μια ακόμα... ταρζανιά αμπαλοσύνης απ' αυτές που μας έχει συνηθίσει κατά κόρον αυτός ο... ιδιόμορφος ημιεπίσημος περίγυρος που επηρεάζει -και τις περισσότερες φορές διαμορφώνει κιόλας- αποφάσεις, γνώμες, πρόσωπα και πράγματα στον Παναθηναϊκό, είναι η μια πιθανότητα.

Και η πιο... ανώδυνη μάλιστα.

Αλλιώτικα και αν εξυπηρετεί κάποια -οποιαδήποτε άλλη- σκοπιμότητα, τότε μάλλον κάτι δεν πάει καλά.
 ΥΓ: ΜΙΑ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΟ... ΓΚΕΛΖΕΝΚIΡΧΕΝ 

Εκείνο το βράδυ ξεκινούσε ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ μακρύ ταξίδι του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη.

Με το... παλτό Βλάοβιτς να ανοίγει το σκορ, εκατομμύρια φίλους τους Παναθηναϊκού και Έλληνες γενικότερα να εκστασιάζονται και πάλι από τον Παναθηναϊκό της Ευρώπης και κάποιους... λίγους για μια ακόμα βραδιά να τα βάφουν μαύρα γιατί όπως έδειχναν τα πράγματα ξεκινούσε μια ακόμα χρονιά... σκλαβιάς για τον "Παναθηναϊκό ΤΟΥΣ".

Σήμερα αρκετά χρόνια μετά, όλοι καμώνονται που θυμούνται με... περηφάνια λέει, εκείνη τη βραδιά.

Κι ανάμεσά του κι εκείνοι που πρωτοστάτησαν στο να διαλυθεί, να καταστραφεί και να διαπομπευθεί σε Ευρώπη και Ελλάδα αυτή η ομάδα.

Βλέπετε ποντάρουν στην... κοντή μνήμη, στην άγνοια και κυρίως στην... ομαδική λοβοτομή που επέβαλαν χρόνια τώρα στο μυαλό του μέσου οπαδού της ομάδας.

Κανονικά αυτοί σήμερα θα έπρεπε να κάνουν πως... δεν θυμούνται, πως η συγκεκριμένη ημερομηνία του είναι γνωστή μόνο από τους... δίδυμους Πύργους και την καταστροφή στην Νέα Υόρκη και να κάνουν.... κοινωνικές και πάσης φύσεως άλλες προσεγγίσεις.

Όμως δεν το κάνουν. Δεν χρειάζεται άλλωστε. Είπαμε ποντάρουν σε όλα αυτά που προαναφέραμε και στην ασυλία που τους έχεις προσφέρει ΕΣΥ μεγάλε ανώνυμε και κυρίως... ουδέτερε Παναθηναϊκέ οπαδέ.

Και γι' αυτό θα τους τρως για χρόνια ακόμα στη μάπα.

Και θα σε δουλεύουν κιόλας κάνοντας πως θυμούνται και με... συγκίνηση μάλιστα κάτι βραδιές σαν κι αυτές στο Γκελζενκίρχεν που ήταν Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΟΥΣ τότε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άγρια "κόντρα" Γιαννακόπουλου-Μπουρούση στο Instagram - Δείτε το βίντεο που έχει προκαλέσει χαμό!


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags