Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Άρης: "Τελείωσε" από τώρα τον ΠΑΟ - "Τσουνάμι" από Καρυπίδη - Αχ βρε Βέλεθ...
| 2020-10-04 19:04:00

"Τελείωσε" από τώρα τον ΠΑΟ - "Τσουνάμι" από Καρυπίδη - Αχ βρε Βέλεθ...

Sportdog Team
"Τελείωσε" από τώρα τον ΠΑΟ - "Τσουνάμι" από Καρυπίδη - Αχ βρε Βέλεθ...

Παναθηναϊκός - Άρης: Όταν ξέρεις από την αρχή της σεζόν πως ο βασικός συνδιεκδικητής της θέσης για το ευρωπαϊκό εισιτήριο είναι ο Παναθηναϊκός, τότε καταλαβαίνεις πως η σημερινή νίκη στο ΟΑΚΑ έχει τριπλή σημασία.

Πρώτα είναι η βαθμολογική συγκομιδή. Ο Άρης έφτασε σήμερα στους 10 βαθμούς και παραμένει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, μετά από τέσσερις αγώνες. Σήμερα φαίνεται περισσότερο η ζημιά που έγινε από την ισοπαλία με τα Γιάννενα, αφού αν είχαμε κερδίσει και σε αυτό το ματς, θα είχαμε πετάξει πολύ πιο ψηλά.

Δεύτερη είναι αυτό που γράψαμε στην εισαγωγή.  Ο Άρης έχει 10 βαθμούς, ενώ αντίθετα ο Παναθηναϊκός παραμένει στον 1 βαθμό και η διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες, μετά από μόλις τέσσερις αγωνιστικές, είναι τεράστια, στους εννέα βαθμούς, με τους πράσινους να έχουν βέβαια ένα παιχνίδι λιγότερο. Είναι μια νίκη που μετράει διπλά, καθότι ο Παναθηναϊκός διεκδικεί μαζί με τον Άρη την έξοδο στην Ευρώπη. Μια τέτοια νίκη, εκτός έδρας, δίνει στους κίτρινους ένα μεγάλο αβαντάζ για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, παρότι είναι βέβαια πολύνωρίς

Τρίτη είναι η ψυχολογική σημασία αυτής της νίκης. Ο Άρης με αυτή τη νίκη ξεπερνάει το σοκ του αποκλεισμού από την Ευρώπη, τα διοικητικά-αγωνιστικά προβλήματα που φάνηκε να δημιουργούνται και συνεχίζει στην κούρσα του πρωταθλήματος με ανεβασμένο όσο δεν γίνεται το ηθικό και τη ψυχολογία.

Στο πρώτο μέρος στο ΟΑΚΑ υπήρχε μόνο ο Άρης. Οι κίτρινοι φανερά ανώτεροι από τον Παναθηναϊκό, κυριάρχησαν στο κέντρο, δημιούργησαν ευκαιρίες και κατόρθωσαν να πετύχουν ένα ωραίο γκολ με τον ορεξάτο Μαντσίνι, σε μια φάση που η άμυνα του Παναθηναϊκού έμεινε γυμνή.

Ο Άρης κράτησε με ευκολία μακριά από την περιοχή του τους αντίπαλους επιθετικούς, με τον Παναθηναϊκό να ασκεί πίεση μόνο στα τελευταία λεπτά, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Στο Β μέρος οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά, αλλά μετά από 15 λεπτά το παιχνίδι ισορρόπησε και πάλι. Ο Άρης κράτησε και πάλι με ευκολία τους αντίπαλους επιθετικούς μακριά από την εστία του Μπουσέ που δεν χρειάστηκε να λερώσει καν τη στολή του, με εξαίρεση τη φάση των καθυστερήσεων, όταν απέκρουσε κοντινό σουτ μετά από χτύπημα κόρνερ. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να ισχυριστεί πως έφτασε μόλις δύο φορές κοντά στο γκολ, μια με τον Αϊτόρ που πραγματικά θέλει κόπο για να χάσεις τέτοιο γκολ από τέτοια θέση, και το σουτ του Μακέντα στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Άρη.

Η νίκη ήρθε πολύ πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό σκορ για τον Άρη, που έφτασε στη νίκη με άνεση και στυλ!

Η ομάδα των κιτρίνων παρά τα όποια θέματα έχει, απέδειξε πως ο Παναθηναϊκός έχει πολύ περισσότερα θέματα και αυτό φαίνεται από την αγωνιστική εικόνα των δύο μονομάχων.

ΑΧ ΒΡΕ ΒΕΛΕΘ

Ο Βέλεθ ξεχώρισε από τους παίκτες του Παναθηναϊκού για το πάθος που έδειξε εναντίον της πρώην του ομάδας. Πρώτος στην άμυνα, αλλά και προωθούμενος μπροστά σε όλας τις φάσεις για να πετύχει κάποιο γκολ. Έφτασε μάλιστα κοντά σετη φάση του 45’, όταν σουτ του αποκρούστηκε στη γραμμή από αμυντικό του Άρη.  Βέβαια ο παίκτης του Παναθηναϊκού έπρεπε να αποβληθεί, όταν σε φάση του Β μέρους, ανέτρεψε τον Λόπεθ όντας τελευταίος παίκτης, αλλά ο διαιτητής αγνόησε τη φάση και έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι. Αχ βρε Βέλεθ, ήθελες να είσαι με τους νικητές, αλλά την πάτησες!

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΗ

Η μεταγραφική περίοδος ολοκληρώνεται αύριο, και ο Άρης έκανε μια μεγάλη προσπάθεια να καλύψει τα κενά και τις ρωγμές που δημιουργήθηκαν από τον αποκλεισμό στην Ευρώπη και την απομάκρυνση του Έννιγκ και του Χαριστέα. Το κακό ευρωπαϊκό παιχνίδι, αλλά και τα ελαττώματα που έβγαλε η ομάδα στις πρώτες αγωνιστικές, έδειξε πως υπήρχε επιτακτική ανάγκη για περαιτέρω ενίσχυση σε όλες τις γραμμές. Έτσι αποκτήθηκε ο τερματοφύλακας Μπουσέ, ο κεντρικός αμυντικός Μπεναλουάν (δεν ανακοινώθηκε ακόμη επίσημα, αλλά έρχεται), ο μέσος Κάτσε και ο πολυπόθητος Ματέο Γκασία στην επίθεση. Σε αυτούς προσθέτουμε και τον πιτσιρικά Μαρτίνη που αγωνίζεται στα αριστερά της άμυνας. Με αυτούς τους παίκτες θεωρώ πως η ομάδα καλύπτει αρκετά από τα κενά που παρουσίασε έως σήμερα και θα παρουσιαστεί αρκετά πιο βελτιωμένος στη συνέχεια. Ο Άκης Μάντζιος στον πάγκο δίνει τις δικές του εξετάσεις αλλά σίγουρα η ψυχολογία είναι πλέον καλύτερη, ιδιαίτερα μετά την μεγάλη νίκη στο ΟΑΚΑ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags