Ολυμπιακός: Πιο δύσκολα από ό,τι δείχνει το τελικό 4-0 ο Ολυμπιακός νίκησε τον Ατρόμητο, επέστρεψε στις νίκες και απέκτησε ψυχολογία ενόψει της πρεμιέρας του στο Champions League την Τετάρτη με τη Μαρσέιγ.

Το βράδυ βέβαια θα μπορούσε να ήταν πολύ πιο δύσκολο για τους Πειραιώτες, αν ο Μάτις δεν έπαιρνε την ανόητη κόκκινη κάρτα στο 30ο λεπτό μέσω VAR και εάν ο Πέδρο Μαρτίνς για ακόμα μία φορά δεν έδειχνε τα εντυπωσιακά αντανακλαστικά του από τον πάγκο. Παρότι οι «Ερυθρόλευκοι» απέκτησαν αριθμητικό πλεονέκτημα πολύ νωρίς στο παιχνίδι, ο Πορτογάλος κόουτς δεν δίστασε να κάνει αλλαγή πριν το ημίχρονο, καθώς δεν ήθελε να χάσει ούτε λεπτό. Θυσίασε τον Γιώργο Μασούρα, έβαλε τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί και γύρισε το σύστημα σε 4-4-2.

Τελικά, το 1-0 ήρθε στο 51ο λεπτό, μετά από μία φάση που θύμισε τον… περσινό Ολυμπιακό. Την ομάδα με τους αυτοματισμούς, το γρήγορο και εντυπωσιακό ποδόσφαιρο. Ο εξαιρετικός και αναντικατάστατος πλέον Μαντί Καμαρά βρήκε με υπέροχη κάθε τον Κώστα Φορτούνη και αυτός επιβεβαιώνοντας για ακόμα μία φορά την κλάση του, έδωσε γκολ πάρε-βάλε σε κενή εστία στον Ελ Αραμπί και έλυσε τον… γόρδιο δεσμό. Ο «Φόρτου» ήταν σε καλή κατάσταση, έδειξε πως δεν επηρεάστηκε από όσα ακούστηκαν για αυτόν λόγω Εθνικής και έστειλε και ένα μήνυμα στον Τζον Φαν’τ Σιπ που δεν τον… βλέπει. Άραγε τώρα που έπαιξε βασικός, θα χωρέσει στην 11αδα του Ολλανδού;

Από εκεί και πέρα βέβαια, MVP της βραδιάς ήταν ο Μαροκινός φορ που μπήκε αλλαγή στο μισάωρο και παρότι είχε μόλις μία προπόνηση στο Ρέντη, κατάφερε να κάνει χατ-τρικ. Πρόκειται για τρομερό εκτελεστή και παρά τα 33 του χρόνια, δείχνει τουλάχιστον μία… κλάση πάνω από τον Χασάν, που πήρε την ευκαιρία του ως βασικός, αλλά δεν έδειξε ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση.

Εξαιρετικό παιχνίδι, ίσως το καλύτερο του με τα ερυθρόλευκα, έκανε ο Γιαν Εμβιλά. Ο Γάλλος άσος ξεκίνησε ως αμυντικό χαφ εκμεταλλευόμενος την απουσία του Ανδρέα Μπουχαλάκη από την ενδεκάδα και έδειξε πως αυτή είναι η θέση που του ταιριάζει μέσα στο γήπεδο. Όσο περνούσε η ώρα μάλιστα πήρε μέτρα στο γήπεδο, έβγαλε και μία ωραία ασίστ στο 2-0, ενώ συνολικά έδειξε δείγμα της ποιότητάς του. Η άνεση που αλλάζει το παιχνίδι από τη μία πλευρά του γηπέδου στην άλλη, αλλά και ο τρόπος που «διαβάζει» το ματς και τις κινήσεις των συμπαικτών του, θυμίζει τον περσινό Γκιλιέρμε.

Προφανώς και ο Γάλλος ετοιμάζεται για βασικός και στο ματς της Τετάρτης, στο οποίο θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε εάν θα πάρει ξανά φανέλα βασικού ο Φορτούνης. Ο Έλληνας άσος είχε θετική παρουσία, έδειξε φρέσκος, ενώ το γεγονός πως έγινε αλλαγή στο 70’ μαζί με τον Βαλμπουενά, δείχνει πως και ο προπονητής του ακόμα το σκέφτεται.

Τέλος, αυτός που… χάλασε την βραδιά για τον Ολυμπιακό και σίγουρα θα τα ακούσει «άγρια» από τον Μαρτίνς, είναι ο Μάξι Λοβέρα. Ο Αργεντινός άσος έδειξε πως είναι εγωιστής, χαρακτηριστικό που δεν ταιριάζει στο υψηλό επίπεδο. Χαρακτηριστική η φάση του 3-0, όπου φεύγει ολομόναχος από το κέντρο και παρότι μπορούσε να δώσει την μπάλα δίπλα στον Ραντζέλοβιτς που περίμενε, αυτός προσπάθησε να ντιμπλάρει και τον τερματοφύλακα. Καθυστέρησε απελπιστικά και παραλίγο να χαθεί η ευκαιρία, ωστόσο ο Ελ Αραμπί τον… έσωσε, καθώς σκόραρε ένα απίθανο γκολ με πολλούς αμυντικούς μπροστά του! Ο Μαρτίνς πάντως δύσκολα τα ξεχνάει αυτά…
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τεράστια έκπληξη με Παπασταθόπουλο - Φούντωσαν οι φήμες για Ελλάδα - Χαμός με Ολυμπιακό!