Facebook Pixel Άρης: Αποδείξεις παικτών-Καρυπίδη με Ολυμπιακό!
| 2020-11-22 21:55:00

Νοοτροπία πρωτοπόρου – Τα καλύτερα έρχονται για Άρη – Αποδείξεις παικτών-Καρυπίδη με Ολυμπιακό!

Sportdog Team
Νοοτροπία πρωτοπόρου – Τα καλύτερα έρχονται για Άρη – Αποδείξεις παικτών-Καρυπίδη με Ολυμπιακό!

Άρης: Πάθος για νίκη εναντίον του Άρη εσείς; Η νίκη σε εμάς και μάλιστα με σκόρερ τον συνήθη Γκάμα! Το κιτρινόμαυρο εξπρές πέρασε και από το Αγρίνιο και μάλιστα με ένα σκορ που πλέον δεν ξαφνιάζει:

Βόλος, Αθήνα, Γιάννενα, Θεσσαλονίκη και τώρα Αγρίνιο, χαιρετούν το Τρένο του Άρη καθώς ταξιδεύει σε όλη τη χώρα μοιράζοντας χαμόγελα στους φίλους και τσατίλα στους επίδοξους διεκδικητές της κορυφής. Και μάλιστα ο Άρης έχει κόψει ταρίφα, αφού το 0-1, και μάλιστα συνήθως με τον μηχανοδηγό του, Μπρούνο Γκάμα, είναι τα αγαπημένο του σκορ!

Ο Άρης σήμερα αντιμετώπισε βέβαια μια εκ των ουραγών, αλλά η αλλαγή προπονητή είχε ανεβάσει τη λίμπιντο των Αγρινιωτών, που παίζανε για την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα. Ωστόσο η αποτελεσματικότητα των κιτρίνων δεν έδωσε κανένα περιθώριο ελπίδας στους γηπεδούχους και το διπλό βγήκε με τον πιο εύκολο τρόπο φέτος.

Ένας Άρης μεστός, σοβαρός, αποτελεσματικός, σίγουρος, και με ρυθμό που θα ζηλεύαν οι περισσότερες ελληνικές ομάδες, μας απέδειξε για έκτη φορά πως αξίζει να βρίσκεται εκεί που τον βλέπουμε και πάλι: στην κορυφή! Ο Άρης πέτυχε την 6η νίκη του (5η με σκορ 1-0) και θα λύσει τις διαφορές του με τον «συγκάτοικο» στην πρώτη θέση Ολυμπιακό την ερχόμενη Κυριακή στο Βικελίδης (εκτός αν και οι ερυθρόλευκοι «κορωνοποιηθούν» με τη σειρά τους).

Όσο έχουμε τον Γκάμα λοιπόν στην επίθεση, δεν φοβόμαστε τίποτα. Ο Πορτογάλος πέτυχε το τέταρτο γκολ σε 7 αγώνες (δημιούργησε ακόμη 4) και οδηγεί την επίθεση που σήμερα είχε μια πολλά υποσχόμενη σύνθεση: Σίλβα, Γκάμα και Ματτέο Γκαρσία, από αριστερά προς τα δεξιά, και μπροστά τον Μάνο. Ένα νέο σχήμα που αναμένεται να δώσει πολλά κατά τη φετινή περίοδο και που ακόμη δεν έχει πάρει «μπρος». Έτσι μπορεί οι επιθετικοί μας ακόμη να μην αποδίδουν τα μέγιστα, αλλά πατάνε καλά στο χόρτο και αποπνέουν μια σιγουριά που είχαμε καιρό να νιώσουμε. Στην περίπτωση μας ο χρόνος δεν είναι πια σύμμαχος, αφού οι παίκτες χρειάζονται αγωνιστικό χρόνο που λόγω των ειδικών φετινών περιστάσεων αργούν να λάβουν (ο Άρης έπαιξε 3 επίσημα ματς σε 49 μέρες, δύο σε 35!).

Πάντως τα καλύτερα σίγουρα είναι να έρθουν.

Όσο για το παιχνίδι, ο Άρης πέτυχε μια επαγγελματική νίκη, και μάλιστα χωρίς να ιδρώσει. Σωστή κυκλοφορία, πίεση και κατοχή στο ξεκίνημα, έφεραν ένα γκολ. Στη συνέχεια παρά την υποχώρηση κράτησαν το σκορ καταφέρνοντας να διώξουν τους αντίπαλους μακριά από την εστία του Σιαμπάνη που παρά το νεαρό της ηλικίας και τα λίγα επίσημα παιχνίδια στα πόδια του, παίζει και ενεργεί ως έμπειρος!

Ανιαρό το Β μέρος, με τον Άρη να περιμένει καρτερικά το τέλος και τους γηπεδούχους εγκωβισμένους μέσα στο ίδιο τους το σπίτι, να βλέπουν πως δεν μπορούν να κάνουν κάτι για να αποφύγουν τα αναπόφευκτο. Ο Άρης έχασε μια-δυο ευκαιρίες να αμβλύνει το σκορ, αλλά φαίνεται πως δεν θέλαμε να χαλάσουμε τη συμμετρία του 0-1.

 Χαρακτηριστικό το γεγονός πως παρότι δόθηκαν 4 λεπτά καθυστερήσεων, όλος αυτός ο χρόνος παίχτηκε έξω από την περιοχή του Παναιτωλικού που πέρασε το κέντρο μόνο για να φτάσει στην περιοχή του Άρη τη στιγμή που ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη!

Αυτόν τον Άρη θέλαμε να βλέπουμε, αυτόν βλέπουμε. Τον Άρη που έχει ξεκάθαρα νοοτροπία νικητή και πρωτοπόρου. Μια ομάδα που παιχνίδια σαν το σημερινό τα παίρνει με ρυθμό ρελαντί και δεν σκοντάφτει σε απίθανους αντιπάλους, πράγμα που τόσο συνήθιζε να κάνει τα προηγούμενα χρόνια.

Αναμένουμε τον αγώνα της επόμενης εβδομάδας με αγωνία και ανυπομονησία. Οι παίκτες μας θα πρέπει να αποδείξουν το πόσο αξίζουν τη βαθμολογική τους θέση και η διοίκηση του Καρυπίδη θα πρέπει να αποδείξει πως ο Άρης είναι Άρης και τίποτα άλλο...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags