Facebook Pixel Ολυμπιακός: Αποκάλυψη Μπρούμα, MVP Εμβιλά - Έμπλεξε με Φoρτoύνη-Βαλμπουενά - Πώς θα το χάσει από ΠΑΟΚ;
| 2021-01-06 22:08:00

Αποκάλυψη Μπρούμα, MVP Εμβιλά - Έμπλεξε με Φoρτoύνη-Βαλμπουενά - Πώς θα το χάσει από ΠΑΟΚ;

του Βαγγέλη Καράμαλη
Αποκάλυψη Μπρούμα, MVP Εμβιλά - Έμπλεξε με Φoρτoύνη-Βαλμπουενά - Πώς θα το χάσει από ΠΑΟΚ;

Ολυμπιακός: Ένα ακόμα, πολύ μεγάλο, βήμα για να κατακτήσει και το φετινό πρωτάθλημα έκανε ο Ολυμπιακός, ο οποίος πέρασε με το εντυπωσιακό 4-0 από μία εξαιρετικά δύσκολη έδρα και διατήρησε την απόσταση ασφαλείας από τους διώκτες του.

Οι Πειραιώτες χωρίς να φορτσάρουν και βρίσκοντας δύο γκολ στο πρώτο μέρος από στημένες φάσεις και άλλα δύο στο δεύτερο με απευθείας φάουλ του Κώστα Φορτούνη και του Μρούμα στην κόντρα, καθάρισαν σχετικά εύκολα τον Αστέρα Τρίπολης και συνέχισαν το σερί τους ενόψει των δύο δύσκολων μηνών που ακολουθούν, με Ευρώπη και φυσικά των δύο επόμενων παιχνιδιών σε Αγρίνιο με Παναιτωλικό και Τούμπα (την επόμενη Τετάρτη!) με ΠΑΟΚ.  

Μάλιστα, ο Πέδρο Μαρτίνς είχε την άνεση να ξεκουράσει παίκτες, να δοκιμάσει συστήματα και να δώσει χρόνο συμμετοχής στο δίδυμο Σισέ-Μπα που θα παίξει στο πρώτο ματς του Europa League, μετά το… έγκλημα του Ρούμπεν Σεμέδο. Ο Πορτογάλος έβαλε ένα πολύ ωραίο γκολ στην Αρκαδία, όμως η κόκκινη που είχε πάρει στο ματς με την Πόρτο σε ένα σημείο του αγώνα που είχαν τελειώσει όλα, ακόμα δεν γίνεται να το ξεχάσουν στο Λιμάνι. Ίσως για αυτό, λόγω του… μυαλού του, δεν παίζει στο ανώτατο επίπεδο και παραμένει στην Ελλάδα. Υπάρχουν λόγοι που τον τσέκαρε η Λίβερπουλ και φυσικά και λόγοι που δεν τον πήραν!

Οι Ερυθρόλευκοι λοιπόν πέρασαν πιο εύκολα από ό,τι περίμεναν από την Τρίπολη, αν και το πρώτο 20λεπτο σε καμία περίπτωση δεν προϊδέαζε τους θεατές για όσα θα ακολουθήσουν. Οι γηπεδούχοι είχαν στηθεί άριστα αμυντικά, είχαν κλείσει όλους τους χώρους και οι φιλοξενούμενοι τα είχαν βρει σκούρα. Ο Μαρτίνς ωστόσο, διαβάζοντας το ματς σωστά για ακόμα μία φορά από τον πάγκο, ανακάτεψε την τράπουλα, μπέρδεψε τους αντιπάλους και δικαιώθηκε. Ο Μπρούμα που μέχρι εκείνο το σημείο δεν… υπήρχε στο γήπεδο, άλλαξε πλευρά, βρήκε χώρους και κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο. Συνολικά η εμφάνισή του ήταν και πάλι καλή, βρήκε μάλιστα και γκολ και φαίνεται πως σιγά σιγά ανεβάζει ρυθμούς και καθιερώνεται στην ενδεκάδα.

Βέβαια, δεν γίνεται να μην σταθεί κανείς και στον Ματιέ Βαλμπουενά, ο οποίος επέστρεψε στο αρχικό σχήμα και ήταν σαν να μην έλειψε μία μέρα. Δεν είναι τυχαίο πως και τα δύο γκολ ξεκινάνε από δικές του εκτελέσεις κόρνερ. Μάλιστα, αν δείτε ξανά το βίντεο με την γκολάρα του Καμαρά εκτός περιοχής, θα παρατηρήσετε πως είναι δουλεμένο και του σερβίρει την μπάλα, μόλις τον βλέπει να κάνει κίνηση!

Ωστόσο, δεν πέρασε απαρατήρητη η επιλογή του Μαρτίνς να ξεκινήσει τον Γάλλο άσο και να αφήσει στον πάγκο τον φορμαρισμένο Φορτούνη, όπως και ότι έβαλε τον Έλληνα άσο, αφού έβγαλε τον Βαλμπουενά. Αμφότεροι είχαν… κέφια, ήταν εξαιρετικοί, όμως είναι φανερό εδώ και καιρό πως ο Πορτογάλος κόουτς δεν τους θέλει μαζί στην ενδεκάδα. Δεν το έχει δουλέψει, δεν το πιστεύει και πολύ δύσκολα θα τους δούμε μαζί στη συνέχεια και στα δύσκολα ματς που ακολουθούν. Όσο έλειπε ο Γάλλος, ο «Φόρτου» βρήκε χώρο-χρόνο και έγινε βασικός και αναντικατάστατος το προηγούμενο διάστημα. Τώρα πώς θα κάτσει στον πάγκο;

Από εκεί και πέρα, άλλο ένα φοβερό ματς έκανε ο Γιαν Εμβιλά, που κυριάρχησε στη μεσαία γραμμή. Ήταν εντυπωσιακός στα ανασταλτικά του καθήκοντα, ενώ παράλληλα βοήθησε στη σωστή ανάπτυξη επιθετικά. Έχει βρει πλέον ρυθμό και τον ρόλο του στην ομάδα και αποτελεί ξεκάθαρα μία από τις… κώλωνες του φετινού Ολυμπιακού!

Έτσι λοιπόν, ο Ολυμπιακός κρατάει την τεσσάρα με καλό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα και… στέλνει μήνυμα σε ΠΑΟΚ, Άρη και ΑΕΚ για τη συνέχεια. Πώς θα τον προλάβουν να του πάρουν τον φετινό τίτλο;


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανατροπή στον Ολυμπιακό - Ποιος Σωκράτης; Αυτόν τον παικταρά φέρνει από Premier ο Μαρινάκης!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags