Facebook Pixel Άρης - Ολυμπιακός: Τέλος Κουέστα, το γκολ θα στοιχειώνει τον Άρη
| 2021-03-05 09:55:00

Τέλος Κουέστα, το γκολ θα στοιχειώνει Άρη! Όχι να μιλάει ο Ολυμπιακός για διαιτησία - Τόσα χρόνια…

Sportdog Team
Τέλος Κουέστα, το γκολ θα στοιχειώνει Άρη! Όχι να μιλάει ο Ολυμπιακός για διαιτησία - Τόσα χρόνια…

Άρης - Ολυμπιακός: Ο πιο πικρός αποκλεισμός στην ιστορία του συλλόγου μας στιγματίστηκε από το πιο φτηνό και συνάμα ηλίθιο γκολ, που δέχτηκε όχι μόνο ο Άρης, αλλά από αυτά που βλέπουμε στα βιντεάκια στο youtube και γελάμε. Η πορεία του Άρη στο κύπελλο της σεζόν 2020-21 δεν άξιζε να έχει ένα τέτοιο τέλος, κι όμως είμαστε πάλι εδώ, να αναπολούμε έναν τίτλο και να θρηνούμε για ένα ακόμη παιχνίδι που χάθηκε όχι απλά στις λεπτομέρειες, αλλά από ένα από τα τραγικότερα λάθη που έχει κάνει ποτέ παίκτης του Άρη.

Ο Κριστιάν Κουέστα είναι γενικά ένας καλός τερματοφύλακας, με ιδιαίτερα καλές εμφανίσεις στο φετινό πρωτάθλημα, αλλά τα χθεσινό ατόπημα δύσκολα θα του το συγχωρέσει και ο τελευταίος αρειανός. Γιατί ήταν ένα πλήγμα στο κορμί του κάθε αρειανού, ένα μαχαίρι χωμένο βαθιά στην καρδιά όλων όσων πίστεψαν σε αυτή την ομάδα. Το γκολ που δέχτηκε ο Κουέστα θα στοιχειώσει τις επόμενες γενιές και θα μπει στην λίστα των αρνητικών στιγμών της ομάδας μας.

Όσο για τον Κουέστα; Δεν νομίζω να έχει παρόν και μέλλον στον Άρη...

Ο Άρης λοιπόν χάρισε την πρόκριση στον Ολυμπιακό αφού κατάφερε να δεχτεί τέρμα στο 88’ χωρίς οι φιλοξενούμενοι να έχουν μπορέσει να κάνουν τελική στην εστία των κιτρίνων για πάνω από 50 λεπτά.

Το παιχνίδι στο Α μέρος ήταν γρήγορο, με πολύ καλό ρυθμό, ωστόσο είχε λίγες φάσεις για τις δύο ομάδες, κυρίως λόγω της καλής λειτουργίας των αμυντικών αμφότερων των αντιπάλων.  Ουσιαστικά μοιράστηκε ανάμεσα στους δύο αντίπαλους, που είχαν υπεροχή από περίπου 20 λεπτά ο καθένας.

Το Β μέρος ξεκίνησε με τον Άρη να πετυχαίνει τον στόχο του στην πρώτη ουσιαστικά μεγάλη φάση: Στο 49’ ο Μαντσίνι έγινε αποδέκτης της μπάλας στα αριστερά, μπήκε στην περιοχή και σπρώχτηκε από τον Ανδρούτσο κερδίζοντας πέναλτυ! Η εσχάτη των ποινών δόθηκε χωρίς δισταγμό από τον διαιτητή, αλλά αμφισβητήθηκε έντονα από τους παίκτες του Ολυμπιακού που υποστήριξαν πως ο Μαντσίνι σπρώχτηκε εκτός περιοχής. Ο διαιτητής συμβουλεύτηκε το VAR και κατακύρωσε την αρχική του απόφαση σε μία φάση που σίγουρα δεν ήταν απλή. Ωστόσο πιστεύω πως ήταν ανατροπή, έστω και οριακά.

Ο Ολυμπιακός έχει χάσει ιστορικά το δικαίωμα να υποστηρίζει πως αδικείται από τη διαιτησία, αφού κάθε ομάδα έχει υποστεί αδικίες από τους ερυθρόλευκους σε κάθε στιγμή της ιστορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου.

 Ο Μπρούνο Γκάμα με την εύστοχη εκτέλεση του πέναλτυ έβαλε τον Άρη σε τροχιά πρόκρισης, αφού το 1-0 ήταν αρκετό για να περάσει ο Άρης στα ημιτελικά.

Η συνέχεια αναμενόταν συγκλονιστική, με τον Ολυμπιακό να πρέπει να προσπαθήσει με όλα τα όπλα του να διεκδικήσει ένα γκολ. Πράγματι, έγιναν αλλαγές, παιχνίδια στη σκακιέρα του αγώνα, αλλά δεν είδαμε ποτέ έναν συγκλονιστικό Ολυμπιακό. Αντίθετα, ο Άρης με σφριγηλή άμυνα και χαλύβδινο κέντρο, περιόρισε όλα τα ατού των ερυθρόλευκων που στο δεύτερο μέρος δεν έκαναν καμία τελική προς την εστία του Άρη έχοντας μόλις δύο χλιαρές προσπάθειες που κατέληξαν άουτ.

Και ενώ όλα έδειχναν πως ο Άρης θα έφτανε σχετικά εύκολα σε μία ιστορική πρόκριση, χτύπησε η ανοησία... Σε μία φάση που δεν είδαμε καν ζωντανά, αφού η τηλεόραση έδειχνε κάπου αλλού, ο Κουέστα που είχε την μπάλα, την απέθεσε στο χόρτο για να την κλωτσήσει μακρυά. Θα μπορούσε να κάνει βολέ, να τη δώσει με το χέρι, να την κρατήσει μέχρι να πάρει κίτρινη.  Προτίμησε όμως να την αφήσει κάνω και να δεχτεί το πιο φτηνό γκολ στην ιστορία του συλλόγου μας, χειρότερο και από εκείνο το απίθανο γκολ που μας απέκλεισε από το ΟΥΕΦΑ στην Κοπρίνιτσα. Στο 86’ λοιπόν, ο Κουέστα άφησε την μπάλα κάτω, χωρίς να αντιληφθεί τον Μπουχαλάκη που είχε μείνει πίσω, στη γραμμή της εστίας του Άρη. Ο αμυντικός του Ολυμπιακού έτρεξε, πήρε την μπάλα από τον εμβρόντητο Κουέστα και τον πλάσαρε δίνοντας στην ομάδα του αυτό που δεν κατάφερνε και για να λέμε την αλήθεια, δεν άξιζε: την πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου, κάτι σαν την περσινή ιστορία με την ΑΕΚ, αλλά με απέραντα πιο τραγικά ηλίθιο τρόπο...

Δεν ξέρω αν αξίζει να πούμε περισσότερα, αφού το τέλος κατέστρεψε συθέμελα όλα όσα είχε χτίσει ο Άρης αγωνιστικά στα πρώτα 88’ λεπτά του αγώνα.

Κακό τέλος, σε μία όμορφη ιστορία, και έζησαν αυτοί καλά κι εμείς; Μάλλον χειρότερα!

Ο υπέροχος Άρης, που ήξερε τι ζητούσε και πότε θα το πάρει, κυριάρχησε, αλλά προδόθηκε από τον ίδιο του τον τερματοφύλακα δεχόμενος το πιο φτηνό γκολ της ιστορίας του και γεμίζοντας με απέραντη πικρία τους φιλάθλους του...

Συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες για την πραγματικά καλή προσπάθεια, συνεχίζουμε στον ίδιο ρυθμό, πιο προσεκτικά για να πάρουμε το καλύτερο δυνατό όφελος από το πρωτάθλημα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το πρόσεξες; - Απίθανο τι έκανε ο Ελ Αραμπί μετά το γκολ Μπουχαλάκη - Πήγε στον Κουέστα και... (Vid)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags