Facebook Pixel ΑΕΚ: Πήρε το… μήνυμα Χιμένεθ μετά την πίεση
| 2021-03-09 10:00:00

Πήρε το… μήνυμα Χιμένεθ μετά την πίεση - Πρώτες κινήσεις Μελισσανίδη - Αλλαγές στην ΑΕΚ!

Sportdog Team
Πήρε το… μήνυμα  Χιμένεθ μετά την πίεση - Πρώτες κινήσεις Μελισσανίδη - Αλλαγές στην ΑΕΚ!

Ο μόνος τρόπος για να σώσει την αποτυχημένη σεζόν. O Σταύρος Καζαντζόγλου παίρνει τη νίκη της Ένωσης επί του Απόλλωνα και προσπαθεί να δει τη συνέχεια, ενώ σχολιάζει και την «στροφή» του Μανόλο.

ΑΕΚ: Μπορείς να την πεις και νίκη ρουτίνας. Μπορεί να την πεις μία επιστροφή στην κανονικότητα. Κάποιος άλλος μπορεί να την αποκαλέσει κι ως έξοδο από την κρίση. Δεν είμαι βέβαιος για όσα μπορούν να προκύψουν στο μέλλον. Η ΑΕΚ εδώ και καιρό ζει σε μία επίπλαστη πραγματικότητα και πολλά πράγματα δεν λειτουργούν σε συνθήκες κανονικότητας.

Ωστόσο νίκες και εμφανίσεις όπως αυτή που πραγματοποίησε κόντρα στον Απόλλωνα, αναμφίβολα αποτελούν ένα βήμα για την έξοδο από τα προβλήματα της. Θα ήταν κωμικό να θριαμβολογεί κάποιος επειδή η ΑΕΚ επικράτησε με 2-0 του Απόλλωνα.

Ακόμα και ο τρόπος με τον οποίο προσεγγίζει το παιχνίδι ο αντίπαλος, βάζοντας πολλούς αναπληρωματικούς και κρατώντας παίκτες για το ματς με τον Παναιτωλικό, έδειχνε πως ο πήχης δυσκολίας δεν θα ήταν πάρα πολύ ψηλά για την ΑΕΚ.

Σάμπως όμως, θα ήταν η πρώτη φορά που η ΑΕΚ δεν είχε υψηλό δείκτη δυσκολίας απέναντί της και τα έκανε τελικά μαντάρα; Όχι βέβαια. Εχουμε δει απίστευτα πράγματα. Αυτή τη φορά όμως, η ΑΕΚ είχε πολύ ορθολογισμό στο παιχνίδι της.

Είχε δύο κανονικά ακραία μπακ, είχε το πιο καλό κεντρικό δίδυμο που διαθέτει αυτή την εποχή. Είχε δύο αμυντικούς χαφ, που παρά τις ανησυχίες για κόπωση, έβγαλαν ένταση και νεύρο. Είχε τον Μάνταλο δεκάρι, στη θέση που μπορεί και πρέπει να παίζει και δύο εξτρέμ που άφηναν τον Καρίμ να βρίσκεται μέσα στην περιοχή και να και να κάνει αυτό που ξέρει όσο λίγοι επιθετικοί στην Ελλάδα.

Ολο αυτό ήταν εξαιρετικά σημαντικό προκειμένου τα πράγματα να μπουν σε μία διαφορετική βάση. Η ΑΕΚ έπιασε από το λαιμό τον αντίπαλο της, φρόντισε από το πρώτο ημίωρο να έχει τελειώσει με τη νίκη και γενικά να κάνει μία πολύ χορταστική εμφάνιση, από αυτές που δεν έχει συνηθίσει τη φετινή σεζόν.

Βλέπετε, ακόμα και στο πρώτο διάστημα της επαναφοράς του Χιμένεθ στον πάγκο της, όταν πήρε κάποια συνεχόμενες νίκες ελάχιστες από αυτές ήταν με τέτοιο πειστικό τρόπο, όπως αυτή που έκανε κόντρα στον Απόλλωνα.

Λύθηκαν ως δια μαγείας όλα τα προβλήματα της ΑΕΚ; Η απάντηση είναι προφανώς και όχι. Αφ' ενός, διότι οι αντίπαλοι που θα βρει μπροστά της στα πλέι οφ και στο Κύπελλο είναι πολύ υψηλότερης δυναμικότητας από την ομάδα του Παράσχου και αφ΄ετέρου, επειδή η ΑΕΚ πρέπει να δείξει πως διαθέτει σταθερότητα.

Είναι ένα στοιχείο που της λείπει. Αυτό οφείλεται σε σημαντικό βαθμό στις πολλές και σημαντικές απουσίες που έφτασε στο ματς με τον Απόλλωνα να μην μπορεί καν να συμπληρώσει 20άδα, αλλά από την άλλη οφείλεται και σε πολλές από τις ανασφάλειες και τις αβεβαιότητες που αισθάνεται ο προπονητής της.

Ο Χιμένεθ αυτή τη φορά πήγε πιο ορθολογικά. Προσέγγισε το ματς με μεγαλύτερη ηρεμία, έδειξε να καταλαβαίνει - έπειτα από την κριτική και την πίεση που δέχτηκε μετά την ήττα στο Βόλο -, ότι δεν μπορεί να κάνει πολιτική μέσα στην ομάδα και αυτό βοήθησε πάρα πολύ στο να βγει από την κρίση για την ΑΕΚ.

Τα σπουδαία είναι μπροστά. Είναι τα play off, είναι το κύπελλο. Είναι το πλασάρισμα σε μια όσο το δυνατόν καλύτερη θέση και σε μικρότερη βαθμολογική διαφορά συγκριτικά με τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου για να μπορέσει να δώσει έναν τόνο επιτυχίας σε μία αποτυχημένη σεζόν.

Ετσι όπως είναι η ΑΕΚ δεν σου δείχνει, ότι είναι απίθανο να συμβεί. Αλλά από την άλλη, έτσι ακριβώς όπως είναι η ΑΕΚ δεν σου δίνει και καμία σιγουριά ότι θα μπορέσει να τα καταφέρει. Τα σημαντικά, τα σπουδαία είναι αυτά που ξεκινούν από δω και πέρα και αυτό το οποίο χρειάζεται είναι να δείξει σταθερότητα.

Να επιβεβαιώσει τις αγωνιστικές της ικανότητες, να βελτιώσει την αγωνιστική της εικόνα. Αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος που μπορεί να έχει το αγωνιστικό τμήμα της ΑΕΚ για τη συνέχεια της σεζόν. Από κει και μετά, υπάρχουν πολλά θέματα τα οποία αφορούν την προετοιμασία της νέας ομάδας.

Οι κινήσεις που γίνονται από τον Μελισσανίδη δείχνουν μία ξεκάθαρη διάθεση να αλλάξει σημαντικά σε πρόσωπα και πράγματα τη λειτουργία της ΑΕΚ. Δεν μπορεί κανείς να είναι βέβαιος για το αποτέλεσμα αυτών των αλλαγών, αλλά γι' αυτό που μπορεί να είναι πεπεισμένος κάποιος είναι πως η ΑΕΚ δεν μπορούσε να συνεχίσει με τη μορφή που είχε μέχρι τώρα.

Ολα τα υπόλοιπα θα φανούν στο γήπεδο και στη συνολική λειτουργία της ΑΕΚ στη διάρκεια της σεζόν. Χθες πάντως κατάφερε να βγάλει αρκετή ένταση από πάνω της να από συμπιεστή και πλέον μπορεί να δει με μεγαλύτερη ηρεμία το μέλλον της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: "Κόντρα" Ολυμπιακού-ΑΕΚ - Στα… δύο το πρωτάθλημα - Νέα ηχηρή αποχώρηση, τόσα δίνει ο Τίγρης!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags