Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Τελευταία ευκαιρία με ΠΑΟΚ - Μη γίνει ξανά το ίδιο λάθος στον Παναθηναϊκό - Να φύγει ο Μπόλονι αν…
| 2021-04-03 16:00:00

Τελευταία ευκαιρία με ΠΑΟΚ - Μη γίνει ξανά το ίδιο λάθος στον Παναθηναϊκό - Να φύγει ο Μπόλονι αν…

του Κώστα Γκόντζου
Τελευταία ευκαιρία με ΠΑΟΚ - Μη γίνει ξανά το ίδιο λάθος στον Παναθηναϊκό - Να φύγει ο Μπόλονι αν…

Ο τελευταίος στόχος του Τριφυλλιού και οι κρίσιμες αποφάσεις ενόψει της νέας σεζόν. Η... ώρα της αλήθειας κόντρα στον Δικέφαλο και τι πρέπει να γίνει στον Παναθηναϊκό, αν δεν βγει ούτε στην Ευρώπη.

Παναθηναϊκός: Οι στιγμές στην φετινή σεζόν, που για τον Παναθηναϊκό έφτανε αυτό που λέμε "η ώρα της αλήθειας" ήταν πολλές μέχρι τώρα.

Σε μια ακόμα τέτοια στιγμή, βρίσκεται και πάλι η ομάδα του Μπόλονι λίγο πριν την επανέναρξη των πλέϊ-οφ και συγκεκριμένα του αγώνα με τον ΠΑΟΚ.

Μόνο που αυτή τη φορά, όχι απλά έφτασε ξανά η... ώρα της αλήθειας, αλλά είναι και η τελευταία... τέτοια ώρα για τον Παναθηναϊκό.

Καθώς πλέον δεν υπάρχει τίποτα άλλο, παρά η προσπάθεια για την έξοδο στην Ευρώπη.

Κι όσο κι αν ο συγκεκριμένος "στόχος" επί της ουσίας ποτέ δεν θα μπορέσει να γίνει πραγματικός στόχος για μια ομάδα με την φανέλα του Παναθηναϊκού, έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα τα τελευταία χρόνια και ειδικά φέτος, ακόμα κι αυτό το μίνιμουμ της απαίτησης από την συγκεκριμένη ομάδα είναι πια στόχος και μάλιστα στόχος χωρίς γυρισμό.

Πόσο μάλλον, που ο Παναθηναϊκός περιμένει και μέσα από την συγκεκριμένη διαδικασία, να διαπιστώσει σε τι και σε ποιους απ' αυτούς που απαρτίζουν τώρα την ομάδα σε όλα τα πόστα της, θα μπορεί να στηριχθεί και στην προσπάθεια να φτιάξει για ακόμα μια φορά ανταγωνιστική ομάδα με την έναρξη της νέας σεζόν.

Τα πράγματα είναι λίγο πολύ απλά και ειδικά στο θέμα του προπονητή.

Δεν ξέρω αν ο Παναθηναϊκός θα συνεχίσει με τον Μπόλονι αν τελικά καταφέρει να βγει στην Ευρώπη.

Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να συνεκτιμηθεί με την συνολική παρουσία και το έργο του Ρουμάνου τεχνικού μέχρι τώρα στην ομάδα.

Εκείνο όμως που ξέρω σίγουρα είναι, πως αν ο Παναθηναϊκός δεν καταφέρει ούτε καν αυτό τον μίνιμουμ στόχο της εξόδου στην Ευρώπη, ο Μπόλονι δεν έχει και δεν θα πρέπει να έχει μέλλον σ' αυτή την ομάδα.

Και μην αρχίσουμε πάλι εκείνα τα κλασσικά "μα δεν έκανε αυτός την προετοιμασία, βρήκε ερείπια από τον Πογιάτος, δεν επέλεξε αυτός τους παίκτες, να τον δούμε πρώτα να επιλέγει αυτός την ομάδα και να κάνει αυτός την προετοιμασία της ομάδας".

Αυτό το έργο ο Παναθηναϊκός και το έχει δει πολλές και επαναλαμβανόμενες φορές τα τελευταία χρόνια και το έχει πληρώσει πανάκριβα άλλες τόσες.

Και μάλιστα το έχει πληρώσει διπλά, καθώς έκαιγε ουσιαστικά δύο σεζόν με αυτό τον τρόπο.

Με το να κρατάει δηλαδή και για την νέα χρονιά, προπονητές που εμφανέστατα είχαν αποτύχει, με το επιχείρημα να ξεκινήσουν και αυτοί με τις δικές τους επιλογές και την δική τους προετοιμασία την νέα σεζόν.

Κι ερχόταν έτσι ο Οκτώβρης και μερικές φορές ακόμα και ο Σεπτέμβρης, το πράγμα έφθανε σε αδιέξοδο, ερχόταν νέος προπονητής για τον οποίο φτου κι απ' την αρχή πάλι δεν τον κρίναμε με βάση την δουλειά και τα αποτελέσματά του, αλλά περιμέναμε και αυτόν να τον δούμε την... επόμενη σεζόν που θα την ξεκινούσε μόνος του.

Αυτό το έργο κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει.

Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να σταθμίσει με καθαρά ποδοσφαιρικά κριτήρια την παρουσία του Μπόλονι και να αποφασίσει ανάλογα.

Και ας σταματήσει επιτέλους κάποια στιγμή αυτό το... παρέλαβε χάος από τον προηγούμενο, από τον Πογιάτος στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Ότι κι αν έγινε στην προετοιμασία, δεν υπάρχει λογική να λες ότι δεν μπορώ να επανορθώσω από την φυσική κατάσταση μέχρι το οτιδήποτε, όταν έχεις μια ομάδα στα χέρια σου τόσους μήνες και την δουλεύεις εσύ όπως θέλεις.

Πόσο μάλλον που μιλάμε για μια ομάδα χωρίς επιβαρυμένο πρόγραμμα, με ένα αγώνα την εβδομάδα ουσιαστικά σαν υποχρέωσή της και με αρκετές και πολυήμερες διακοπές στις οποίες είχες όλη την άνεση να δουλέψεις και να βελτιώσει πράγματα, ειδικά όταν μιλάμε για μια ομάδα που δεν είναι δα και... τίγκα στους διεθνείς και ουσιαστικά είχε σχεδόν όλους τους παίκτες στην διάθεσή της στις διακοπές των αγωνισιτκών της υποχρεώσεων λόγω των αγώνων των Εθνικών ομάδων.

Δικαιολογίες λοιπόν δεν υπαρχουν.

Και πλέον δεν γίνεται να υπάρξουν δικαιολογίες εδώ που έφτασε ο Παναθηναϊκός, να έχει αποτύχει δηλαδή σε όλους του τους στόχους και ουσιαστικά να του έχει απομείνει να διεκδικεί μια θέση στην Ευρώπη που για να την χάσει θα πρέπει να τερματίσει πέμπτος στους... πέντε.

Αν λοιπόν καταφέρει ο Παναθηναϊκός να βγει στην Ευρώπη, τότε άντε να πεις ότι έχει ένα δυο λόγους να σκεφτεί το αν θα συνεχίσει με τον Μπόλονι την νέα σεζόν, που και πάλι θα πρέπει να σκεφτεί συνολικά την παρουσία και την δουλειά του όλο αυτό το διάστημα.

Σε περίπτωση αποτυχίας όμως ακόμα και σε αυτό το ελάχιστον ζητούμενο, δεν υπάρχει ή τουλάχιστον δεν πρέπει να υπάρξει δεύτερη σκέψη.

Αν ο Παναθηναϊκός δεν καταφέρει ούτε καν να βγει στην Ευρώπη, τότε ο συμπαθέστατος κατά τα άλλα Λάζλο Μπόλονι θα πρέπει να αποτελέσει παρελθόν για τους πράσινους, οι οποίοι θα πρέπει τότε να κάτσουν να σκεφτούν σοβαρά το πως και με ποιους θα ξεκινήσουν την νέα σεζόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γκαγκαλούδης: "Πιο τρελός από εμένα ο Χεζόνια γιατί... - Πολλά ακούγονται για το καλοκαίρι στον ΠΑΟ"

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags