Facebook Pixel Ολυμπιακός - Νεφτσί Μπακού: Νέος ηγέτης στο Λιμάνι, απογοήτευση Ραντζέλοβιτς - Τα... είπε όλα η εικόνα του Μαρτίνς - Σεμέδο για... 5χ5
| 2021-07-22 00:07:00

Νέος ηγέτης στο Λιμάνι, απογοήτευση Ραντζέλοβιτς - Τα... είπε όλα η εικόνα Μαρτίνς-Σεμέδο για... 5χ5

του Βαγγέλη Καράμαλη
Νέος ηγέτης στο Λιμάνι, απογοήτευση Ραντζέλοβιτς - Τα... είπε όλα η εικόνα Μαρτίνς-Σεμέδο για... 5χ5

Το "καμπανάκι" για τη ρεβάνς, οι απουσίες και ποιοι ξεχώρισαν. Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε όμως πήρε τη νίκη και πάει στο Μπακού με ένα μικρό προβάδισμα. Οι πολλές απουσίες όμως, τα λάθη και η εικόνα κάποιων παικτών, προφανώς και δημιουργούν ανησυχία...

Ολυμπιακός - Νεφτσί Μπακού: Σε ένα βράδυ με πάρα πολλές ατυχίες, όπου αγωνίστηκε χωρίς τρεις βασικούς (Ελ Αραμπί, Εμβιλά, Παπασταθόπουλο) με τον Μπουχαλάκη να φεύγει νωρίς με ενοχλήσεις, τον Καμαρά να παίρνει μία ανόητη κόκκινη, χωρίς τουλάχιστον δύο μεταγραφές βασικών παικτών και ξεκάθαρα χωρίς ρυθμό, ο Ολυμπιακός επικράτησε 1-0 της Ναφτσί Μπακού κι έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση. Η διαφορά των δύο ομάδων, κατά διαστήματα, ήταν εμφανής, ωστόσο το σκορ και τα πολλά προβλήματα των Πειραιωτών, αποτελούν προειδοποίηση ενόψει της ρεβάνς που δεν θα είναι εύκολη.

Ο Πέδρο Μαρτίνς βέβαια το γνωρίζει αυτό, όπως γνώριζε πόσο δύσκολο ήταν και το αποψινό παιχνίδι και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα από τις αντιδράσεις του. Στα πρώτα λεπτά με το ματς χωρίς σκορ φύσαγε και ξεφύσαγε, ενώ πανηγύρισε το 1-0 σαν να ήταν γκολ σε ντέρμπι. Ο Πορτογάλος αναγνωρίζει πως η ομάδα του δεν είναι έτοιμη και φυσικά δεν θέλει να την πατήσει τόσο νωρίς στην Ευρώπη. Βέβαια, θα ήθελε κι ένα δεύτερο γκολ στο Γ. Καραϊσκάκης, καθώς η ρεβάνς θα είναι… φωτιά βάσει και των πολλών απουσιών που θα έχει ο Ολυμπιακός.

Οι Πειραιώτες δεν θα έχουν στην διάθεσή τους τον Μεντί Καμαρά, που πέτυχε ένα φανταστικό γκολ κι ήταν από τους καλύτερους του γηπέδου, όμως στη συνέχεια με μία ανόητη ενέργεια πήρε την κόκκινη και… κρέμασε την ομάδα (τυχερός που έμειναν με 10 και οι Αζέροι), τον Εμβιλά που είναι τραυματίας, ίσως τον Μπουχαλάκη που αποχώρησε με πρόβλημα και πιθανότατα και τους Παπασταθόπουλο – Ελ Αραμπί που έμειναν εκτός λόγω κορωνοϊού (ο πρώτος για προληπτικούς λόγους). Η απουσία του Μαροκινού φορ μάλιστα, είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ. Ο Χασάν μπορεί να ήταν καλός, τίμιος και να έτρεξε πολύ, όμως δεν ήταν Ελ Αραμπί. Δεν μπόρεσε να βοηθήσει στην ανάπτυξη, δεν ήταν δυνατόν να φτιάξει μόνος του φάσεις και όπως ήταν λογικό χάθηκε.

Όπως… χάθηκε και ο Λαζάρ Ραντζέλοβιτς, ο οποίος μπορεί να έμπαινε στις φάσεις για 45 λεπτά που αγωνίστηκε, όμως την ταλαιπωρούσε πάρα πολύ την μπάλα, καθυστερούσει στις ενέργειές του και δεν προσέφερε πολλά. Ο Σέρβος δεν ήταν καλός, βοήθησε ελάχιστα επιθετικά και στο ημίχρονο… θυσιάστηκε για να μπει τρίτος στόπερ. Αν ήταν καλός ίσως να παρέμενε στο γήπεδο, όμως δεν ήταν σε καλή βραδιά και μάλλον «βοήθησε» τον Μαρτίνς και την διοίκηση να… τρέξουν για τις μεταγραφές δύο εξτρέμ. Ενός βασικού κι ενός αναπληρωματικού. Αν ο Σέρβος θέλει να πάρει ευκαιρίες φέτος, θα πρέπει να βελτιωθεί. Για παράδειγμα, ο Βρουσάι που πέρασε αλλαγή, στα λίγα λεπτά που αγωνίστηκε, έδειξε εμφανώς πιο απειλητικός.

Από εκεί και πέρα, μετριότατο παιχνίδι έκανε και ο Ρούμπεν Σεμέδο. Ο Πορτογάλος στόπερ θύμισε τον… κακό του εαυτό, δεν είχε συγκέντρωση, έκανε αμέτρητα λάθη εντός περιοχής (!) που παραλίγο να στοιχίσουν, ενώ σε αρκετές φάσεις άφηνε την θέση του και έτρεχε μπροστά είτε σαν 10αρι είτε και σαν εξτρέμ. Στυλ που θύμιζε περισσότερο… 5χ5 παρά παίκτη που αγωνίζεται σε ευρωπαϊκό προκριματικό.

Στα θετικά της βραδιάς για τους Πειραιώτες, η εξαιρετική και σταθερή εμφάνιση του Τζολάκη, ο πολύ καλός Μασούρας και ο ηγετικός Κουντέ. Ο τελευταίος παρότι βρίσκεται μόλις λίγες εβδομάδες στο Λιμάνι, για όσο άντεξε, ήταν πολύ καλός. Κουβάλησε μπάλα, βοήθησε ανασταλτικά και εντύπωση προκάλεσε ότι δεν σταμάτησε να δίνει οδηγίες με τα χέρια. Προσπαθούσε να οργανώσει το παιχνίδι του Ολυμπιακού και δείχνοντας με χειρονομίες βοηθούσε τους συμπαίκτες να κυκλοφορήσουν σωστά την μπάλα. Θύμισε τον Βαλμπουενά στα πολύ καλά του. Μαζί με Εμβιλά θα είναι τρομερό δίδυμο στο κέντρο. Αν μείνει και ο Καμαρά…



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  "Ταχυδυναμικός, καλός στο 1vs1 - Με 1 εκατομμύριο στον Ολυμπιακό - Να επενδύσει πάνω του ο Μαρτίνς"

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags