Facebook Pixel Ολυμπιακός: Δεν θέλω να υποτιμήσω τον Μαρτίνς - Σούπερ Σουρλής-Κουντέ!
| 2021-07-30 13:00:00

Απίθανος Σισέ - Αυτό να δουλέψει ο Τζολάκης - Χαμηλός πήχης για Λαλά - Κουτούλαγε ο Ραντζέλοβιτς!

Sportdog Team
Απίθανος Σισέ - Αυτό να δουλέψει ο Τζολάκης - Χαμηλός πήχης για Λαλά - Κουτούλαγε ο Ραντζέλοβιτς!

Δεν θα κάνω το λάθος να παρασυρθώ και να προσπαθήσω να αποδείξω ότι ο ήλιος βγαίνει από την ανατολή. Από 'κει βγαίνει, όλοι το ξέρουν. Αξία έχει νομίζω να σταθώ σε μεμονωμένα πρόσωπα της ρεβάνς του Ολυμπιακού με τη Νέφτσι στο Μπακού.
 

Ολυμπιακός: Σ' αυτό το μπλογκ σκόπευα να γράψω για την προπονητική αξία του Πέδρο Μαρτίνς και να «κράξω» τους (ευτυχώς) ελάχιστους εναπομείναντες που έχουν ακόμα την εμμονή να ψάχνουν ψεγάδια σ' έναν από τους τρεις κορυφαίους (αν όχι τον κορυφαίο) κόουτς της ιστορίας του Ολυμπιακού. Δε θα το κάνω. Αφενός γιατί θα είναι λες και υποτιμώ τον ΣΠΟΥΔΑΙΟ αυτό προπονητή προσπαθώντας να εξηγήσω τα αυτονόητα και αφετέρου γιατί θα δώσω αξία σε καφενειακές (στα όρια της γραφικότητας) απόψεις των οποίων οι «ιδιοκτήτες» θεωρούν ότι έχουν αξία. Επαναλαμβάνω, δεν θα κάνω το λάθος να παρασυρθώ και να προσπαθήσω να αποδείξω ότι ο ήλιος βγαίνει από την ανατολή. Από 'κει βγαίνει, όλοι το ξέρουν. Αξία έχει νομίζω να σταθώ σε μεμονωμένα πρόσωπα της ρεβάνς του Ολυμπιακού με τη Νέφτσι στο Μπακού.

Σε αντίθεση με το πρώτο ματς που έψαχνες με το... κυάλι να βρεις διακριθέντα από πλευράς Ολυμπιακού, στο δεύτερο ήταν γεμάτο από τέτοιους. Άλλος λιγότερο, άλλος περισσότερο, πρωταγωνίστησαν. Αναμφίβολα αξίζουν ιδιαίτερη αναφορά (πλην Βαλμπουενά που γράφω πιο κάτω) ο απίθανος Σισέ, ο Μπα που επέστρεψε, ο Μάρκοβιτς, ο σοβαρός Σεμέδο και οι σούπερ Σουρλής και Κούντε. Φυσικά και ο Τζολάκης ο οποίος πρέπει να δουλέψει λίγο παραπάνω τα πόδια του. Σ' αυτό το ματς τουλάχιστον έκανε σε 2-3 περιπτώσεις δώρο τη μπάλα σε αντίπαλο. Επειδή λοιπόν η συντριπτική πλειοψηφία τα πήγε από αρκετά καλά μέχρι σούπερ, αξίζουν μία αναφορά οι ελάχιστοι που ήταν από επιεικώς μέτριοι έως κακοί.

Π.χ. προσωπικά δεν συμμερίζομαι σε καμία περίπτωση τα θετικά σχόλια που άκουσα / διάβασα για τον Λαλά. Αν ένας τόσο έμπειρος παίκτης με τόσο καλό συμβόλαιο αρκείται να παίζει έτσι κόντρα σε έναν αντίπαλο επιπέδου Νέφτσι, τι να πω; Ότι ο εξτρέμ από την πλευρά του δεν έκανε κάτι το ιδιαίτερο δε σημαίνει κάτι. Περισσότερο του αντιπάλου ήταν η ευθύνη που ήταν παίκτης χαμηλού επιπέδου και σε κακή μέρα και όχι του Λαλά. Νομίζω βάζουμε πολύ χαμηλά τον πήχη. Προσωπικά ύστερα και απ' αυτό το ματς καταλαβαίνω απόλυτα γιατί στο μεγάλο λιμάνι έχουν μάτια και αυτιά ανοιχτά στην αγορά για δεξί μπακ... Δηλαδή υπάρχει άνθρωπος που διαλέγει για δεξί μπακ αυτή τη στιγμή αυτόν τον Λαλά αντί του Ανδρούτσου; Να το πω κι αλλιώς. Δεν πρέπει να προβληματιστεί ο Λαλά που από την άλλη πλευρά ένας σχεδόν δίμετρος στόπερ παίζοντας αριστερό μπακ - εξτρέμ με ανάποδο πόδι φάνηκε απείρως περισσότερο;

Κακός, κατά την ταπεινή μου γνώμη, ήταν ξανά και ο Λάζαρ Ρατζέλοβιτς που μπήκε σ' ένα σημείο που το ματς ήταν... ταμάμ για το στυλ του και δεν κατάφερε ούτε μισή φορά να περάσει στο ένας εναντίον ενός. Είτε... κουτούλαγε στον αντίπαλο, είτε μπουρδουκλώνονταν, είτε έβγαζε τη μπάλα πλάγιο άουτ. Αδίκησε τον εαυτό του και τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν ο Χασάν ο οποίος συνηθίζει να... παστελώνει σε φάσεις σαν κι αυτές που του «έκατσα» στο Μπακού.

ΥΓ: Αποδοκίμαζαν αρκετοί τον Μαρτίνς που έλεγε ναι σε μία ακόμη ανανέωση συμβολαίου του Βαλμπουενά. Όπως αποδείχθηκε ήδη και σ' αυτό δίκιο είχε ο Πορτογάλος. Ήξερε ότι μπορεί να βασιστεί πάνω του σε ιδιαίτερες περιστάσεις όπως είναι τα καλοκαιρινά προκριματικά. Προφανώς και ο Ματιέ δεν θα έχει αντοχές στο κορυφαίο επίπεδο (δηλαδή σε ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ), αν με το καλό φτάσει εκεί ο Ολυμπιακός. Κι επειδή ο Μαρτίνς είναι δίκαιος, σ' εκείνα τα ματς δεν θα διστάσει να τον έχει

ΥΓ2: «Αν είναι δυνατόν να πανηγυρίζει ο Ολυμπιακός μια πρόκριση κόντρα σε μια τόσο κακή ομάδα όπως η Νέφτσι», λένε διάφοροι με ξυπνητζήδικο στυλ. Προφανώς δεν θα πανηγύριζε κανεις ΑΝ ο Ολυμπιακός ήταν πλήρης. Οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν και οδήγησαν τον Ολυμπιακό (κυριολεκτικά) μισό και στα δύο ματς έδωσαν αξία σ' αυτό το ζευγάρι νικών και πρόκρισης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σεισμός στον Ολυμπιακό με εντολή Μαρινάκη - Γκρεμίζει το Καραϊσκάκη - Πρώτη φορά τέτοια ομάδα!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags