Facebook Pixel Αταλάντα - Ολυμπιακός: Απαράδεκτο για τον Ολυμπιακό - Ο λόγος που… κράζουν Μαρτίνς - Δεν είναι κόλλημα με Ονιεκούρου!
| 2022-02-18 00:08:00

Απαράδεκτο με Μανωλά και Σισέ - Ο λόγος που… κράζουν Μαρτίνς - Δεν είναι κόλλημα με Ονιεκούρου!

του Βαγγέλη Καράμαλη
Απαράδεκτο με Μανωλά και Σισέ - Ο λόγος που… κράζουν Μαρτίνς - Δεν είναι κόλλημα με Ονιεκούρου!

Η πολυτέλεια Καμαρά και το 20λεπτο που δείχνει τον δρόμο για τη ρεβάνς. Οι Πειραιώτες έχασαν με ανατροπή καθώς δεν... άντεξαν να υπηρετούν το αμυντικό πλάνο τους και πλέον ψάχνουν μόνο νίκη στο Γ. Καραϊσκάκης. Τα λάθη στην άμυνα και οι αλλαγές που άργησαν...
 

Ο Ολυμπιακός γυρίζει με την ήττα από την Ιταλία, καθώς παρότι προηγήθηκε με ένα πολύ ωραίο γκολ του Τικίνιο, δεν άντεξε και ηττήθηκε με 2-1 δεχόμενος μάλιστα δύο γκολ σε δύο λεπτά. Το σκορ λοιπόν βάζει δύσκολα στους Πειραιώτες ενόψει της ρεβάνς, αν και με το εκτός έδρας γκολ να μη παίζει πλέον κανένα ρόλο, θα ψάχνουν νίκη με ένα τέρμα διαφορά για παράταση και με δύο για πρόκριση.

Δεν είναι ακατόρθωτο, όμως με την εικόνα του αγώνα στο Μπέργκαμο μέχρι το 70’, ελάχιστοι είναι αυτοί που ελπίζουν ότι μπορεί να το γυρίσει στο Φάληρο. Και αυτό γιατί οι Ερυθρόλευκοι παρότι ευτύχησαν να προηγηθούν στην Ιταλία, μετά αποφάσισαν να μην παίξουν ποδόσφαιρο, να κλειστούν στο μισό γήπεδο και στη συνέχεια στην περιοχή τους και απλά να περιμένουν το μοιραίο.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο Πέδρο Μαρτίνς δικαιώθηκε απόλυτα με την ενδεκάδα που ξεκίνησε, καθώς βρήκε τρεξίματα με τους Αγκιμπού – Ονιεκούρου και με τους τρεις στόπερ είχε την απαιτούμενη σταθερότητα στα μετόπισθεν, ωστόσο μετά το γκολ όλα άλλαξαν. Οι Πειραιώτες έδωσαν μέτρα, δεν κρατούσαν μπάλα και δέχονταν συνεχώς πίεση. Μάλιστα, παρότι είχε τρεις ψηλούς στόπερ, έχασαν αμέτρητες κεφαλιές μετά από κόρνερ στο πρώτο δοκάρι και φάουλ (έτσι προέκυψαν και τα γκολ) και αυτό είναι απαράδεκτο για μία ομάδα που έχει αποφασίσει να ζήσει και να… πεθάνει με την άμυνά της στο πιο σημαντικό ματς της χρονιάς.



Ο Πορτογάλος κόουτς λοιπόν, παρότι αρχικά δικαιώθηκε με τις επιλογές του, στο δεύτερο καθυστέρησε κάπως με τις αλλαγές και κυρίως με την είσοδο του Μαντί Καμαρά, ο οποίος ήταν αρκετά καλός για όσο έπαιξε και έδειξε πως η παραμονή του στον πάγκο μάλλον είναι… πολυτέλεια. Ο Ολυμπιακός δεν άντεξε να αποκρούει τις επιθέσεις των Ιταλών, η μπάλα και η τύχη του γύρισε την πλάτη (το αντίστροφο δηλαδή με το πρώτο ημίχρονο) και μέσα σε δύο λεπτά χάλασε μία καλή ευρωπαϊκή του βραδιά.

Η κριτική πάντως δεν αφορά τόσο την ήττα όσο και πάλι την εικόνα και αυτός είναι και ο λόγος που Μαρτίνς δέχεται (και απόψε) τόσα πολλά αρνητικά σχόλια, κυρίως από τον κόσμο της ομάδας. Κανείς δεν ήταν σίγουρος για το διπλό. Το αντίθετο μάλιστα, πολλοί φοβόντουσαν και βαριά ήττα. Όμως το γρήγορο γκολ τους… έψησε πως μπορούν να πετύχουν κάτι καλό τόσο απόψε όσο και γενικά με την πρόκριση. Όμως η εικόνα μίας ομάδας να παίζει άμυνα για 70 λεπτά, διώχνοντας την μπάλα σε κόρνερ, δεν άρεσε/αρέσει σε κανέναν.

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο που… τόλμησε ο Ολυμπιακός να βγει από την περιοχή του και την μπάλα κυκλοφόρησε και κάποιες υποψίες ευκαιριών δημιούργησε. Αν έπαιζαν για παραπάνω χρόνο έτσι, δηλαδή όχι τόσο φοβισμένα και όχι τόσο παθητικά, ακόμα και αν το σκορ ήταν  3-1, οι φωνές θα ήταν λιγότερες. Η εικόνα είναι αυτή που δεν αρέσει και ας είναι οι περισσότεροι φίλαθλοι του αποτελέσματος. Γιατί όταν δεν έρχεται το 0-1, τότε έρχεται η γκρίνια και η μουρμούρα.

Όλα λοιπόν θα ξεκαθαρίσουν στη ρεβάνς, όπου οι Πειραιώτες θα ψάχνουν νίκη, έστω και με ένα γκολ. Σε αυτό το ματς πάντως θα έχει και τους φιλάθλους του μετά από καιρό, αλλά και τον Χένρι Ονιεκούρου βασικό. Ο Νιγηριανός που ήταν καλός στην Ιταλία, βρίσκεται πλέον μονίμως στο στόχαστρο και τα… ακούει βρέξει-χιονίσει. Την Πέμπτη το βράδυ ωστόσο είχε θετική εμφάνιση, καθώς παρότι έχασε ένα ακόμα γκολ, έδειξε ότι είναι ο μοναδικός αυτή τη στιγμή που μπορεί να βγάλει την ταχύτητά του στο χορτάρι. Γι’ αυτό παίζει και όχι επειδή είναι… κόλλημα του Μαρτίνς. Αν βρεθεί κάποιος πιο γρήγορος, που να βάζει και γκολ ή να τελειώνει σωστά τις φάσεις, κάτι που δεν κάνει ο Νιγηριανός, τότε θα μονιμοποιηθεί στον πάγκο!

ΥΓ. Πάρα πολλά νεύρα ο Πέδρο Μαρτίνς. Φωνές σε διαιτητές, αντιπάλους, παίκτες. Κι όχι μόνο σήμερα. Προφανώς ούτε στον Πορτογάλο αρέσει αυτό που βλέπει στο γήπεδο, όμως καταλαβαίνει πως δεν μπορεί να παίξει κάτι άλλο αυτή τη στιγμή.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Τελείωσε" ξένο άσο από Ολυμπιακό ο Μαρτίνς - Ψάχνει ήδη αντικαταστάτη - Υπογράφει έμπειρος στόπερ!

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags