Facebook Pixel Εθνική Ελλάδας: Θέλει να γίνει… Σάντος και Ρεχάγκελ ο Πογιέτ - Μόνο έτσι θα πετύχει - Υπάρχει… κίνδυνος!
| 2022-03-28 23:05:00

Θέλει να γίνει… Σάντος και Ρεχάγκελ ο Πογιέτ - Μόνο έτσι θα πετύχει - Υπάρχει… κίνδυνος!

Θέλει να γίνει… Σάντος και Ρεχάγκελ ο Πογιέτ - Μόνο έτσι θα πετύχει - Υπάρχει… κίνδυνος!

Η λεπτή ισορροπία και τα πρώτα συμπεράσματα για τον κόουτς μετά τα δύο φιλικά. Ποιο είναι το πλάνο του, γιατί έχει ως… οδηγό τους δύο αυτούς προπονητές και γιατί χρειάζεται και τις… ομάδες τους.

Για να έχεις την τύχη του Σάντος και του Ότο, πρέπει να έχεις και τις ομάδες τους!

Μια νίκη και μια ήττα. Αυτός ήταν λοιπόν ο απολογισμός του Γκουστάβο Πογιέτ, μετά το ντεμπούτο του στον πάγκο της «γαλανόλευκης». Προφανώς ο έμπειρος προπονητής δεν θα κριθεί επ’ ουδενί από τόσο νωρίς, ωστόσο ήδη είναι φανερά μερικά βασικά κομμάτια της προσέγγισης που θα έχει στην ομάδα.

Δεδομένο πρώτο. Ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός θέλει ξεκάθαρα να πάει σε πεπατημένη Ρεχάγκελ και Σάντος. Έμφαση δηλαδή στην άμυνα, προσπάθεια ελέγχου μέσω της συνοχής σε μεσαία γραμμή και μετόπισθεν, ενώ επιθετικά ακόμα ψάχνεται και φαίνεται ότι θα βασιστεί στην ατομική ποιότητα συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών.

Όμως, για να έχεις την τύχη του Ότο και του Σάντος, θα πρέπει να έχεις και τις ομάδες τους. Και η σημερινή Εθνική απέχει ακόμα αρκετά. Όχι επειδή δεν έχει ταλέντο (κάθε άλλο), αλλά επειδή έχει ταυτόχρονα πολλούς καλούς παίκτες σε μικρές ηλικίες (βλ. ενδεικτικά Λύρατζης, Δουβίκας, Χατζηδιάκος, Αλεξανδρόπουλος κτλ.), χωρίς πολλές εμπειρίες. Εφόσον δουλευτούν σωστά, τότε μπορούμε στο μέλλον να δούμε πολλά ωραία πράγματα!

Ειδικά γι’ αυτό, είναι σημαντικό ο Πογιέτ να πετύχει. Και θα το κάνει μόνο αν καταλάβει την ομάδα που τώρα έχει στα χέρια του και όχι αυτή, στην οποία μπορεί να εξελιχθεί η Εθνική τα επόμενα χρόνια. Λεπτή η ισορροπία…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Σκυλί του πολέμου ο Κουρφαλίδης! Έτρωγε ξύλο και δεν μάσαγε - Δεν του έπαιρναν τη μπάλα" (ΦΩΤΟ)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags