Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Χημεία και τέρατα στον τελικό! Την είδε... Σαραβάκος ο Αϊτόρ! Αναμνηστικό τρόπαιο ο Γκατσίνοβιτς
| 2022-05-22 00:02:00

Χημεία και τέρατα στον τελικό! Την είδε... Σαραβάκος ο Αϊτόρ! Αναμνηστικό τρόπαιο ο Γκατσίνοβιτς

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Χημεία και τέρατα στον τελικό! Την είδε... Σαραβάκος ο Αϊτόρ! Αναμνηστικό τρόπαιο ο Γκατσίνοβιτς

Σε ένα ματς που θα μείνει στην ιστορία για εξωαγωνιστικούς λόγους, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να χάσει το Κύπελλο παρότι είχε περισσότερες ευκαιρίες από τον Παναθηναϊκό.

Ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας βρήκε νικητή τον Παναθηναϊκό. Το Τριφύλλι επικράτησε 1-0 του ΠΑΟΚ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Αϊτόρ στο 34'.

Η αθηναϊκή ομάδα ήταν ανώτερη στο πρώτο ημίχρονο και έβγαλε περισσότερο ενθουσιασμό στο γήπεδο! Είχε πλάνο και το τήρησε κατά γράμμα. Μέχρι να βρει το γκολ από την άσπρη βούλα δεν είχε ιδιαίτερα καλές φάσεις. Στην ουσία η πρώτη κλασική ευκαιρία στο πρώτο μέρος και πρώτη φάση για τον ΠΑΟΚ ήταν η άψυχη κεφαλιά με τον... ώμο του Άκπομ που μπλόκαρε ο Μπρινιόλι στο 44'.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός μπήκε με φοβερή ψυχολογία και με φόρα από το υπέρ του 1-0. Έχασε φοβερή στιγμή για να διπλασιάσει τα τέρματά του στο 47' με το σουτ του Γκατσίνοβιτς να κοντράρει στον Ίνγκασον. Από εκεί και πέρα όμως ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος και περισσότερο απειλητικός. Έψαξε να βρει το γκολ της ισοφάρισης. Φάνηκεμ ωστόσο, πως δεν είχε πολλές δυνάμεις, αλλά περισσότερο, ότι στερήθηκε καθαρό μυαλό.

Στο 58' αυτό που χάνει ο Μπίσεσβαρ, όταν έκλεψε τη μπάλα στο κέντρο από τον Ρούμπεν και βγήκε κατά μέτωπο, 100 φορές να τον βάλεις να το κάνει δεν θα το έχανε. Και όμως αυτός ο παίκτης που δεν συγχωρεί τέτοια λάθη, δεν μπόρεσε να βάλει την ομάδα σε τροχιά διεκδίκησης του τροπαίου.

Μετά το 75' ο ΠΑΟΚ έπαιξε σε μισό γήπεδο τον Παναθηναϊκό και έχασε πραγματικά τα άχαστα. Γιατί, οι πράσινοι είχαν σε μεγάλη μέρα ξανά τον Φραν Βέλεθ, που με πνεύμα αυτοθυσίας έπεφτε πάντα μέσα στη φωτιά, αλλά και τον Μπρινιόλι, ο οποίος με τις επεμβάσεις του κράτησε το μηδέν. Η φάση που έσπασαν καρδιές ήταν χωρίς αμφιβολία αυτή του 79', όταν ο Κώτσιρας έδιωξε στη γραμμή την κεφαλιά του Σβαμπ.

Αφού δεν μπήκε αυτό το γκολ σε εκείνο το σημείο, όλα είχαν τελειώσει για τον ΠΑΟΚ, παρότι δεν το έβαλε κάτω και είχε τις ευκαιρίες του στις καθυστερήσεις. Οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς ήταν τόσο προσηλωμένοι και συγκεντρωμένοι στο έργο τους, που αναχαίτιζαν κάθε απόπειρα των Θεσσαλονικιών, οι οποίοι έχασαν το τρόπαιο για πρώτη φορά τα τελευταία πέντε χρόνια.

Το έχασαν κάνοντας περισσότερες ευκαιρίες από τον Παναθηναϊκό, αλλά πλήρωσαν τη φάση με την κεφαλιά του Γκατσίνοβιτς, ο οποίος εκτός από το μετάλλιο θα φέρει και αναμνηστικό σημάδι στο κεφάλι από την κλωτσιά του Βιεϊρίνια.

Το παιχνίδι όμως θα μείνει στην ιστορία για δύο λόγους!

Πρώτο επειδή το εναρκτήριο λάκτισμα καθυστέρησε μισή ώρα, αφού στις 20:00 που ήταν προγραμματισμένη η σέντρα, η ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ έγινε αποπνικτική εξαιτίας των χημικών που έπεσαν από πλευράς αστυνομίας, που ήταν η απάντηση στα μικρής έκτασης επεισόδια που ξεκίνησαν στη κεντρική εξέδρα του γηπέδου.

Δεύτερον, επειδή το παιχνίδι διακόπηκε μετά το γκολ του Αϊτόρ, επειδή ο Ισπανός που πήγε να πανηγυρίσει μπροστά στους ΠΑΟΚτσήδες με χαρακτηριστικό προκλητικό τρόπο (έκανε δεν σας ακούω με τη γνωστή χειρονομία) έφαγε πέτρα και ο Λαόθ διέταξε τις ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ ο διαιτητής ήταν έτοιμος να διακόψει το παιχνίδι, αλλά ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ κατέβηκε στα αποδυτήρια και τον... μετέπεισε.

Είναι απορίας όμως άξιον γιατί ο Αϊτόρ αντέδρασε έτσι στο γκολ. Πώς την είδε; Σαραβάκος και πήγε να προκαλέσει τους ΠΑΟΚτσήδες; Ή μήπως του είπαν κανένα... “puta madre” και αντέδρασε έτσι. Ας πήγαινε να πανηγυρίσει στους οπαδούς της ομάδας του. Ένας ξένος, επαγγελματίας, παίκτης δεν δικαιολογείται να “απαντά” με αυτόν τον τρόπο, χωρίς αυτό να δικαιολογεί τον απολίτιστο που πέταξε πέτρα σε ποδοσφαιριστή και του προκάλεσε ζημιά στο χέρι. Είναι απαράδεκτο!

Και κάτι τελευταίο! Ο Αουγκούστο που είχε κίτρινη από το 7' έπρεπε να είχε αποβληθεί, αλλά ο Λαόθ του χάρισε δύο φορές την κόκκινη.

ΥΓ: Η Αστυνομία, όταν θέλει κάνει καλά τη δουλειά της. Και στον τελικό την έκανε. Δεν είναι δυνατόν όμως να χρησιμοποιούνται χημικά εντός του σταδίου με 40.000 κόσμο να αναγκάζεται να τα εισπνέει. Δεν νομίζω να υπάρχει άλλη χώρα στην πολιτισμένη Ευρώπη που να έχουν πέσει χημικά σε γήπεδο, πόσω μάλλον σε τελικό Κυπέλλου. Πουθενά αλλού τέτοια... χημεία και τέρατα. Και δεν είναι η πρώτη φορά που το ζει ο Έλληνας φίλαθλος αυτό το πράγμα και σίγουρα κάποια στιγμή θα πρέπει να υπάρξει ορθότερη διαχείριση. Δεν γίνεται να την πληρώνοει χιλιάδες κόσμου για δέκα κανίβαλους.

ΥΓ2: Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για την κατάκτηση. Περισσότερα μπράβο στον κόουτς Γιοβάνοβιτς που με τη δουλειά του οδήγησε τον Παναθηναϊκό ξανά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές που μόχθησαν όλη τη χρονιά και την 21η Απριλίου έδρεψαν τους καρπούς του μόχθου τους.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags