Facebook Pixel Ολυμπιακός: Θέλει Φορτούνη ο Ολυμπιακός - Πίεση σε Μαρτίνς για... ανατροπή - Δεν μπορεί χωρίς Μπουχαλάκη!
| 2022-07-22 10:00:00

Θέλει Φορτούνη ο Ολυμπιακός - Πίεση σε Μαρτίνς για... ανατροπή - Δεν μπορεί χωρίς Μπουχαλάκη!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Θέλει Φορτούνη ο Ολυμπιακός - Πίεση σε Μαρτίνς για... ανατροπή - Δεν μπορεί χωρίς Μπουχαλάκη!

Πώς χάθηκαν οι ισορροπίες, ο οργανωτής στην επίθεση και οι αντιδράσεις. Τί δεν πήγε καλά για την ομάδα του Πειραιά στο ματς με τη Μακάμπι που αυξάνει τον προβληματισμό για τον Πέδρο Μαρτίνς. Ποιες κινήσεις μπορούν να διορθώσουν την κατάσταση. Ποιά συνταγή δεν ακολούθησε ο Πορτογάλος;

Ο Ολυμπιακός ομολογουμένως δεν ενθουσίασε στο πρώτο επίσημο ματς της χρονιάς απέναντι στη Μακάμπι! Το ισόπαλο 1-1 δυσκολεύει την υπόθεση πρόκριση και δίνει στη ρεβάνς χαρακτήρα τελικού. Η απόδοση των Πρωταθλητών Ελλάδας ήταν το θέμα που προβλημάτισε τους οπαδούς τους.

Γιατί ομολογουμένως, η ομάδα του Πειραιά στάθηκε πολύ τυχερή σε αυτό το παιχνίδι. Προηγήθηκε αρκετά νωρίς μετά από μία κόντρα επίθεση και σουτ που χτύπησε στο δοκάρι και μετά η μπάλα στρώθηκε στον Ζίνγκερναγκελ για το 0-1. Από εκεί και πέρα το γήπεδο έγειρε υπέρ της ισραηλινής ομάδας.

Η Μακάμπι πήρε τα ηνία του ματς και έκανε την άμυνα των «Ερυθρόλευκων» να βιώσει πολύ δύσκολες καταστάσεις. Οι γηπεδούχοι πίεσαν ασφυκτικά για το γκολ την ώρα που ο άξονας του Ολυμπιακού από το κέντρο μέχρι την άμυνα φάνηκε τρωτός. Δύο αντεπιθέσεις από τον άξονα, τέσσερις πάσες, δύο γκολ. Που ακυρώθηκαν μεν, το σηκωμένο σημαιάκι αποτελεί ενίσχυση του επιχειρήματός μας, ότι οι φιλοξενούμενοι είχαν την τύχη με το μέρος τους, δε.

Στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε η φάση με το διπλό δοκάρι της Χάιφα, για να επιβεβαιώσει, ότι κάποια στιγμή ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου θα σημάνει τη Νέμεση, για το γεγονός, ότι ο Ολυμπιακός δεν διόρθωσε τα λάθη του και δεν έμεινε συγκεντρωμένος. Και όταν δεν βάζεις γκολ για να κλειδώσεις τη νίκη, χάνεις ευκαιρίες και το τρως στο 92' και με αυτόν τον τρόπου που μπήκε, τότε συνειδητοποιεί κανείς, ότι ναι, κάτι δεν έγινε σωστά για την ομάδα του Πειραιά. Το πρόβλημα όμως δεν είναι για τον Ολυμπιακό το γεγονός, ότι δεν σκόραρε.

Διαταράχθηκαν οι ισορροπίες χωρίς Μπουχαλάκη

Για τους έμπειρους προπονητές τα πάντα ξεκινούν από πίσω. Ο Μαρτίνς καλώς έκανε και έβαλε τρίτο στόπερ τον Παπασταθόπουλο. Ήταν μία κίνηση για να διασφαλίσει τα μετόπισθεν, να δώσει ύψος στην ομάδα του, ώστε να αναχαιτίζει τις ψηλές μπαλιές, ακόμα και να διειδικήσει ένα δεύτερο γκολ από στατικές φάσεις. Το πρόβλημα όμως του Ολυμπιακού δεν ήταν στο κέντρο της άμυνας.

Τα θέματα που είχε ξεκινούσαν από το κέντρο! Ο Μαρτίνς τοποθέτησε Εμβιλά, Κανέ στον άξονα. Έτσι το είδε. Ήθελε Κανέ να καταπίνει χιλιόμετρα και τον Αγκιμπού Καμαρά σε ρόλο δεκαριού μπροστά στους δύο κόφτες. Δεν ακολούθησε τη δοκιμασμένη συνταγή με Εμβιλά, Μαντί Καμαρά, Μπουχαλάκη. Η απουσία του τελευταίου είναι το κλειδί της υπόθεσης.

Ο διεθνής Έλληνας χαφ είναι ένας παίκτης που όταν τοποθετείται μπροστά από τα στόπερ, τότε η ομάδα αποκτά έναν λίμπερο που δένει το κέντρο με την άμυνα. Σκουπίζει ό,τι περνάει. Έχει την ταχύτητα σκέψης και τη δύναμη να αναχαιτίσει κόντρα επιθέσεις. Το γκολ της ισοφάρισης μπήκε στο 92' και με κουφό τρόπο, ο Μπουχαλάκης μπήκε στο 72', όμως μέχρι εκείνη τη στιγμή ο Ολυμπιακός είχε δείξει ευάλωτος σε αυτό το ζήτημα, το οποίο θα κληθεί να λύσει ο Μαρτίνς στη ρεβάνς της 27ης Ιουλίου.

Θέλει Φορτούνη να οργανώσει

Όσον αφορά την επίθεση, ο Αγκιμπού έχει ταχύτητα, σχετική έκρηξη, φαντασία, εκτελεστική ικανότητα. Οργανωτής όμως δεν είναι. Δεν θα πάρει τη μπάλα να κάνει παιχνίδι, να περάσει δύο-τρεις παίκτες και να δώσει την ασίστ. Ο ρόλος του είναι ωφέλιμος σε κόντρα επιθέσεις, εκεί που χρειάζεται ένας παίκτης που με δύο μπαλιές να βγάλει την ομάδα μπροστά, να δώσει ασίστ ή να σκοράρει.

Για δεκάρι χρειάζεται παίκτης με τα χαρακτηριστικά του Φορτούνη που θα μπορέσει να κρατήσει μπάλα, να παίξει με ηρεμία και υπομονή, να ελέγξει τον ρυθμό, να τραβήξει την άμυνα έξω από την περιοχή, προκειμένου να κλείσει το οπτικό του πεδίο και να εξουδετερώσει ένα από τα δυνατά του ατού που είναι ότι χρησιμοποιεί με άνεση και τα δύο του πόδια. Έτσι δημιουργεί χώρους για να περάσει μπαλιές και να «φτιάξει» τους συμπαίκτες του για γκολ. Οπότε ίσως ο Μαρτίνς να κληθεί να αναθεωρήσει την απόφασή του να τον θέσει εκτός ομάδας ή θα χρειαστεί να φέρει ένα άλλο 10αρι.

Γιατί αν οι οπαδοί έβλεπαν την ομάδα τους να παίζει καλά με Μακάμπι δεν θα έλεγαν τίποτα. Τώρα όμως που βλέπουν, ότι η εικόνα της ομάδα τους με την ισραηλινή ομάδα ίσως να είναι χειρότερη από περσινά ματς, στα οποία γκρίνιαζαν για τις επιλογές του τότε η κατάσταση θα γίνεται όλο και πιο ζόρικη για τον Πορτογάλο τεχνικό. Γλίτωσε... καρατομήσεις στο παρελθόν λόγω της εργατικότητάς του και επειδή δικαιωνόταν εκ του αποτελέσματος. Τα περιθώρια όμως στενεύουν και αν υπάρξει ευρωπαϊκός αποκλεισμός τότε κανείς δεν ξέρει πώς θα ξημερώσουμε...

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Προβληματισμός στο Λιμάνι, "εγκλωβισμένος" ο Μαρτίνς - Αλλαγή πλάνου με τρεις μεταγραφές 11αδας! 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags