Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Ο Λουτσέσκου δεν έγινε Ζοτς! Θέλει... Κάργα ενίσχυση – Πού είναι ο Μπίσεσβαρ, οέο;
Ποδόσφαιρο
| 2022-07-22 18:06:00

Ο Λουτσέσκου δεν έγινε Ζοτς! Θέλει... Κάργα ενίσχυση - Πού είναι ο Μπίσεσβαρ, οέο;

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Ο Λουτσέσκου δεν έγινε Ζοτς! Θέλει... Κάργα ενίσχυση - Πού είναι ο Μπίσεσβαρ, οέο;

Δικαιολογίες υπάρχουν για την ήττα στη Βουλγαρία! Ο Λουτσέσκου όμως έδειξε αδιάβαστος και η ομάδα χωρίς συνοχή και ψυχολογία.

Ο ΠΑΟΚ έκανε το χειρότερο ξεκίνημα της σεζόν! Ηττήθηκε 2-0 από τη Λέφσκι στη Σόφια και πλέον ο επαναληπτικός της Τούμπας την ερχόμενη Πέμπτη, αποκτά εξαιρετικό βαθμό δυσκολίας.

Και αυτό γιατί, η βουλγαρικη ομάδα ήξερε τι ήθελε μέσα στο γήπεδο. Παρότι υπήρχε εμφανή διαφορά ποιότητας, οι γηπεδούχοι δεν άφησαν τον ελληνικό συγκρότημα να διεκδικήσει κάτι παραπάνω πέρα από ένα αποτέλεσμα-απογοήτευση που τον οδηγεί ξανά σε καταστάσης εσωστρέφεια και περισυλλογής.

Οπότε με βάση την εικόνα της Λέφσκι στις αντεπιθέσεις και τα πράγματα που δεν είδαμε από τον ΠΑΟΚ στο πρώτο του επίσημο παιχνίδι, δεν μπορούμε να πούμε, ότι τα πράγματα είναι απλά. Οι μεγαλύτερες ευθύνες αυτής της σφαλιάρας βαραίνουν τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Παρουσίασε μία ομάδα ανέτοιμη και ασύνδετη.

 

Ο Λουτσέσκου δεν έγινε Ομπράντοβιτς

Δικαιολογίες υπάρχουν. Τις εξέφρασε και ο ίδιος στη συνέντευξη Τύπου μετά το 2-0. Απέδωσε την ήττα και στο γεγονός, ότι υπάρχουν πολλοί νέοι παίκτες και «χτίζεται» κάτι καινούριο. Έκανε για πρώτη φορά τόσες αλλαγές σε πρόσωπα. Κοτάρσκι, Ράφα Σοάρες, Κάργας, Ντάντας και Κουαλιάτα ντεμπούταραν σε επίσημο ματς στην αρχική ενδεκάδα. Να θυμίσουμε επίσης, ότι για πέντε προσθήκες (που τις είδαμε να αγωνίζονται με Λέφσκι) ξοδεύτηκαν χρήματα. Αναφερόμαστε στους Νάρεϊ (1,5 Εκατ.Ευρώ), Κοτάρσκι (1,7 εκατ.Ευρώ), Κάργα (250 χιλιάδες Ευρώ), Κουαλιάτα (1,8 εκατ.Ευρώ).

Πέρα από αυτό το επιχείρημα που έχει λογική, η εικόνα της ομάδας έδειξε, ότι ο Ρουμάνος δεν διάβασε σωστά τον αντίπαλο. Το ότι η ομάδα δέχτηκε γκολ γκολ στα πρώτα 44 δευτερόλεπτα επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές. Θέλετε να διαβάσουμε τη φάση στο 1-0; Υπάρχει λάθος από Κάργα, στη συνέχεια ο Ίνγκασον πάει να το διορθώσει και ακολουθεί η άστοχη έξοδος του Κοτάρσκι.

Ο ΠΑΟΚ δεν είχε συνοχή. Ο Λουτσέσκου δεν μπορούσε να μιλήσει στους παίκτες του και να παγώσει το παιχνίδι. Συγχωρέστε με για τον μπασκετικό παραλληλισμό, αλλά έπρεπε να μιμηθεί τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Να κάνει mind games και να παγώσει το παιχνίδι.

Επίσης οι αλλαγές του μπέρδεψαν τον κόσμο. Έφτασε στο δεύτερο ημίχρονο ο Λουτσέσκου να έχει ανάγκη τον Νάρεϊ και τον Μπράντον που επίσης αποκτήθηκαν αυτό το καλοκαίρι. Ο Ντάντας είναι πολύ σοφτ παίκτης. Όταν μπήκε ο Κούρτιτς φάνηκε αμέσως η διαφορά. Ίσως έπρεπε να μπει νωρίτερα. Ορισμένες φωνές τον χαρακτηρίζουν αργό και δεν «καίγονται» αν θα φύγει. Στη Βουλγαρία όμως είδαμε, ότι ήταν ο καλύτερος παίκτης όταν μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο. Δεν εντυπωσίασε. Αλλά οι συμπαίκτες του ήταν ανύπαρκτοι.

Κανείς δεν κατάλαβε γιατί βγήκε ο Κουαλιάτα που είχε ηρεμία στο παιχνίδι του και προσπάθησε να βγάλει τα βασικά. Αντ'αυτού κράτησε τον Ζίβκοβιτς, ο οποίος είναι καιρό στην ομάδα και όλοι περιμένουν από τον Σέρβο να κάνει κάτι.

Επίσης ο Σάστρε ήταν ο χειρότερος παίκτης. Η εμφάνισή του οδηγεί στον προβληματισμό, μήπως κρύβεται κάτι από πίσω. Ο παίκτης που τον έφερε ο Μπότο τον Δεκέμβριο δεν έχει καμία σχέση με τον παίκτη που είδαμε στη Σόφια. Τον περνούσαν σαν σταματημένο.

 

Ψυχρολουσία

Η ψυχολογία έπαιξε επίσης ρόλο. Η ομάδα δέχεται γκολ στο 44'' και μέσα σε 19 λεπτό έρχεται και το δεύτερο. Όσο περνούσε ο χρόνος ανέβαινε, αλλά το γεγονός, ότι αγωνιζόταν με παίκτες που δεν είχαν παίξει ποτέ, ήταν καταλυτικό. Ευκαιρίες σίγουρα χάθηκαν.

Ο ΠΑΟΚ όμως παρότι έδειχνε ότι είχε μεγαλύτερη ποιότητα από τη Λέφσκι, δεν ήταν ομάδα. Δεν ήταν σύνολο. Η αντίπαλη ομάδα το ήθελε περισσότερο. Είχε το πάθος και τον τσαμπουκά. Το έδειξε στο γήπεδο. Γιατί είχε απουσίες και έκανε ό,τι ήθελε μέσα στο χορτάρι. Είναι μία ομάδα που διψάει για διακρίσεις. Θύμισε τη Μπενφίκα που είχε έρθει στην Τούμπα, το 2020 (2-1) με πολλές μεταγραφές ύψους 115 εκατομμυρίων Ευρώ, αλλά στην Τούμπα δεν έκανε τίποτα.

Θέλει... Κάργα ενίσχυση

Στη Σόφια φάνηκαν και κενά στο ρόστερ. Το κέντρο της άμυνας πάσχει. Το δίδυμο Ίνγκασον-Κάργα δεν μπορεί να βγάλει χρονιά. Δεν υπήρχε αμυντικός να κατεβάσει τη μπάλα. Αυτός ο εκνευρισμός μεταφέρθηκε στον Ίνγκασον στο δεύτερο μέρος και άρχισε να κάνει λάθη. Επίσης χρειάζεται ένα δεκάρι. Υπάρχουν δεκάρια στην ομάδα που παίζουν εξτρέμ. Και μετά από τόσες μεταγραφές είδαμε ξανά τον Αουγκούστο να παίζει δεκάρι.

Κάποιοι οπαδοί έχουν αρχίσει να μνημονεύουν. «Πού είναι ο Μπίσεσβαρ οέο;» . Είναι ένας παίκτης που μπορούσε να σου πάρει τη μπάλα και με την απίστευτη τεχνική του κατάρτιση, χωρίς να είναι ιδιαίτερα γρήγορος, αλλά διεισδυτικός και με μεγάλη δημιουργική αλλά και εκτελεστική ικανότητα, να σου πάρει ή να σου γυρίσει ένα ματς, κάτι που έψαχνε η ομάδα της Θεσσαλονίκης στη Σόφια.

Πλέον τα πράγματα είναι πολύ ζόρικα για να γυρίσει το 2-0 στη ρεβάνς της Τούμπας! «Έβαλε ζόρικα στον εαυτό του» έγραψε χαρακτηριστικά η ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο Match Report που ανέβηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας, σε μία... έκρηξη αυτοκριτικής. Πρέπει να είναι πολύ διαφορετικός στον επαναληπτικό. Γιατί παρότι είχε τις ευκαιρίες, δεν έκανε το εκτός έδρας γκολ, το οποίο θα του έδινε ένα όπλο, για να πατήσει στο παιχνίδι της Τούμπας.  

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags