Facebook Pixel Ολυμπιακός - Σλόβαν Μπρατισλάβας: Τους… εξέθεσε ο Ελ Αραμπί - Τέλος με Καμαρά, πέντε μεταγραφές - Μόνο αν τα αλλάξει όλα ο Κορμπεράν!
Ποδόσφαιρο
| 2022-08-05 00:21:00

Τους… εξέθεσε ο Ελ Αραμπί - Τέλος με Καμαρά, πέντε μεταγραφές - Μόνο αν τα αλλάξει όλα ο Κορμπεράν!

του Βαγγέλη Καράμαλη
Τους… εξέθεσε ο Ελ Αραμπί - Τέλος με Καμαρά, πέντε μεταγραφές - Μόνο αν τα αλλάξει όλα ο Κορμπεράν!

Ποιοι πρέπει να φύγουν... απόψε και ο δρόμος για να πετύχει ο Ισπανός. Η κάκιστη εικόνα ξανά των Πειραιωτών, οι παίκτες που απογοητεύουν και ο κίνδυνος να... καούν οριστικά, ο νέος προπονητής που πρέπει να τολμήσει και οι προσθήκες που πρέπει να γίνουν για να αλλάξει η μισή ενδεκάδα.

Μία εβδομάδα μετά το βατερλό με τη Μακάμπι και λίγα 24ωρα μετά την αποχώρηση του Πέδρο Μαρτίνς, ο Ολυμπιακός παρουσιάσε τα ίδια... χάλια, όμως απέναντι του είχε μία χειρότερη ομάδα από τους Ισραηλινούς και ευτύχησε τουλάχιστον να μη χάσει ξανά στο Γ. Καραϊσκάκης και με το 1-1 απέναντι στην Σλόβα, διατήρησε τις ελπίδες πρόκρισής του στη ρεβάνς.

Οι Πειραιώτες παρουσιάσαν τα ίδια - πολύ σοβαρά – προβλήματα σχεδόν σε όλες τις γραμμές, με τους ίδιους παίκτες να απογοητεύουν και να γιουχάρονται από την εξέδρα, η οποία όμως είχε συγκλονιστική παρουσία και τόσο στο 0-1 όσο και μετά το 1-1, έσπρωξε με τη φωνή τους «ερυθρολεύκους» στο γκολ. Η ομάδα όμως, τουλάχιστον τη δεδομένη χρονική στιγμή, είναι φανερό μέσα στο χορτάρι πως δεν έχει ένταση, δεν έχει ρυθμό, δεν έχει φαντασία και δεν έχει και κάποιον παίκτη να την... πάρει στις πλάτες του. Έναν ηγέτη. Ή τουλάχιστον δεν τον έχει στο χορτάρι από την αρχή των αγώνων (και για όσο αντέξει!), καθώς ο Γουσέφ Ελ Αραμπί από τη στιγμή που μπήκε έδειξε γιατί είναι ο καλύτερος φορ των Πειραιωτών. Είναι παράλογο αυτό που συμβαίνει με τον Μαροκινό, ο οποίος έμεινε ξανά στον πάγκο. Κρίμα για την αξία του και για τα εκατομμύρια που θα πάρει!



Όσον αφορά τη γενικότερη εικόνα του Ολυμπιακού, δεν υπήρξαν μεγάλες αλλαγές και δεν γινόταν να υπάρξουν μέσα σε λίγες ημέρες από την άφιξη του νέου προπονητή. Βοήθησε λίγο η χαμηλότερη δυναμικότητα του αντιπάλου να φανεί… βελτίωση, όμως και πάλι φάνηκαν τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν σε όλες τις γραμμές.

Οι πρωταθλητές πονάνε και… φωνάζουν πως θέλουν δύο εξτρέμ (μπήκε για δέκα λεπτά ο Γκάρι Ροντρίγκες κι έκανε αισθητή την παρουσία του, ενώ ο Ραντζέλοβιτς σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει ο βασικός ακραίος της ομάδας!), επιθετικό από τη στιγμή που θα φύγουν Τικίνιο και Χασάν, επιτελικό χαφ, αμυντικό και κεντρικό χαφ, αριστερό μπακ και σίγουρα στόπερ. Στο Λιμάνι θα πρέπει πλέον να σκεφτούν σοβαρά να ψάξουν στην αγορά και για έναν καλό κεντρικό αμυντικό κι εάν μπορούν να δώσουν κάποιον από τους υπάρχοντες, ίσως τον Σισέ που θα φέρει και τα… περισσότερα!

Όσον αφορά και στα πρόσωπα, οι Σισέ – Παπασταθόπουλος αντιμετώπισαν πάρα πολλά προβλήματα αμυντικά, ο Έλληνας άσος φταίει για το γκολ, ενώ ο Σενεγαλέζος έχανε συνεχώς τη θέση του, ο Αβιλά έδειξε κάποια καλά στοιχεία, ενώ στη μεσαία γραμμή μόνο ο Γιαν Εμβιλά ήταν έστω αξιοπρεπής. Ο Κουντέ έκανε δύο ντρίμπλες αλλά από εκεί και πέρα απελπιστικά… στατικός, ενώ ο Καμαρά ήταν απελπιστικά κακός για ακόμα ένα παιχνίδι. Έχει τραγική εικόνα εδώ και μήνες και μοιάζει απίθανο πλέον να γυρίσει το κουμπί. Σε καθοδική πορεία βρίσκεται και ο Μασούρας, που τα άκουσε από την εξέδρα, ενώ ο Τικίνιο προσπάθησε, πάλεψε και… μετράει αντίστροφα για να μπει στο αεροπλάνο και να φύγει!

Ο Κάρλος Κορμπεράν λοιπόν δεν πρόλαβε να αλλάξει τίποτα (απολύτως λογικό), δεν φάνηκε πάντως να προσπαθεί να ακολουθήσει και κάποιο συγκεκριμένο πλάνο, ενώ εάν θέλει φέοτς ο Ολυμπιακός να… σώσει τη σεζόν, θα πρέπει ο Ισπανός να τολμήσει και να τα αλλάξει όλα. Μόνο έτσι έχε τύχη, με αλλαγές σε πρόσωπα, συστήματα και τρόπο προπόνησης, αλλά και μεταγραφές σε όλες τις γραμμές. Βασικών παικτών. Θέλει τουλάχιστον πέντε βασικούς!

ΥΓ. Ο κόσμος του Ολυμπιακού λίγα 24ωρα μετά το σοκαριστικό 0-4 από τη Μακάμπι και με το σκορ στο 0-1 από… κάποια Σλόβαν, ήταν εντυπωσιακός. Φώναξε, στήριξε και βοήθησε για την ανατροπή, που δεν ολοκληρώθηκε. Όμως οι αποδοκιμασίες προς συγκεκριμένους παίκτες, δείχνει και τον δρόμο στη διοίκηση. Δεν αντέχει άλλο να τους βλέπει!

ΥΓ2. Η είσοδος των Ελ Αραμπί και Βαλμπουενά δεν βελτίωσε τους Πειραιώτες. Με σέντρες έπαιζαν, απλά έβγαλαν πάθος και ποιότητα στα χτυπήματα τους. Περισσότερο εξέθεσαν τους άλλους!
 


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απόφαση Κορμπεράν για Φορτούνη - Όλα τούμπα με τον Έλληνα άσο - "Ντου" από μεγάλη ομάδα! 
 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags