Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Έφερε παίκτες Ευρωλίγκας για τέτοια διπλά - Πέρυσι θα έχανε με 10+ - Άλλος ΠΑΟ με μία μεταγραφή
Μπάσκετ
| 2022-10-13 23:31:00

Έφερε παίκτες Ευρωλίγκας για τέτοια διπλά - Πέρυσι θα έχανε με 10+ - Άλλος ΠΑΟ με μία μεταγραφή

Έφερε παίκτες Ευρωλίγκας για τέτοια διπλά - Πέρυσι θα έχανε με 10+ - Άλλος ΠΑΟ με μία μεταγραφή

Η νίκη του Παναθηναϊκού κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι, είναι μεγαλύτερη και σημαντικότερη από την αγωνιστική αξία του αντιπάλου του. Γράφει ο Χρήστος Δημόπουλος.

Ερυθρός Αστέρας - Παναθηναϊκός: Ας ξεκινήσουμε απ' αυτό που αναφέρουμε στον πρόλογο. Όντως, το διπλό του Παναθηναϊκού κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι είναι μεγαλύτερο και σημαντικότερο από αυτή καθ' αυτή την αγωνιστική αξία του αντιπάλου. Και είναι έτσι, γιατί εδώ και πολλά χρόνια ο Εξάστερος μόνο συνήθεια δεν είχε να κερδίζει εκτός έδρας. Είτε έπαιζε με καλούς αντιπάλους, είτε με μέτριους, είτε με κακούς.

Δεύτερον, στο Βελιγράδι είδαμε την απόδειξη πως όταν φέρνεις παίκτες Ευρωλίγκας, τότε θα έχεις και τα ανάλογα αποτελέσματα. Την πρώτη αγωνιστική με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο ΟΑΚΑ οι Ισπανοί σε κρίσιμο σημείο προσπέρασαν με 5 πόντους, όμως οι Πράσινοι επέστρεψαν και το ροζ φύλλο κρίθηκε εν τέλει στις λεπτομέρειες.

Στη Χάλα Πιονίρ τώρα ξανά σε παρόμοιο χρονικό διάστημα, οι Σέρβοι πέρασαν μπροστά με 68-63. Ο περσινός Παναθηναϊκός θα είχε παραδοθεί και θα έχανε με 10+ πόντους. Ο φετινός το γύρισε και επιστρέφει στην Αθήνα με μία πολύτιμη νίκη στις "αποσκευές" του!

Η απάντηση στο γιατί το γύρισε αυτή τη φορά, είναι απλή: Διότι όπως προείπαμε έχει στο ρόστερ του παίκτες Ευρωλίγκας. Μεγάλα τρίποντα του Γκριγκόνις, μεγάλα καλάθια του Γκουντάιτις, τεράστια άμυνα και τελείωμα του Πονίτκα για το 75-73. Ακόμα και ο Ντέρικ Ουίλιαμς με τον Πάρις Λι έβαλαν τις βολές (4/4), όταν η ομάδα το είχε περισσότερο ανάγκη.

Ο νέος Παναθηναϊκός του Ράντονιτς φαίνεται πως έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης και εξέλιξης. Στην πράξη, αποδεικνύεται ότι το κακό ματς απέναντι στον Άρη για την πρεμιέρα της Basket League ήταν περισσότερο εξαίρεση παρά κανόνας.

Με το διπλό επί του Ερυθρού Αστέρα να επιφέρει ηρεμία, το Τριφύλλι περιμένει τώρα την επιστροφή του Ουόλτερς και την απόκτηση ψηλού στη θέση "4", προκειμένου να κλείσει το ρόστερ του και να αρχίσει η ομάδα να δουλεύει επιτέλους όλη μαζί, χωρίς προβλήματα και με άπαντες τους παίκτες παρόντες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ώρα των... Γκουντάιτις και Γκριγκόνις - Ανατροπή με τη μεταγραφή του ΠΑΟ - Σκάει κάτι μεγάλο!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags