Ο Παναθηναϊκός την πλέον κατάλληλη στιγμή πέτυχε αυτό, που ήθελε. Πέτυχε αυτό, που ήθελε και σε προηγούμενα παιχνίδια, αλλά δεν τα είχε καταφέρει. Δείχνοντας χαρακτήρα η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς πέρασε νικηφόρα από το Βελιγράδι, επικρατώντας με 77-75 του Ερυθρού Αστέρα, και πήρε έτσι μία βαθιά ανάσα ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Ο στόχος επετεύχθη κυρίως γιατί στην τελική ευθεία του παιχνιδιού βγήκαν μπροστά και έδωσαν πράγματα οι περισσότεροι από τους ποιοτικότερους παίκτες της ομάδας. Ο Μάριους Γκριγκόνις, που στοιχίζει ετησίως πάνω από 1 εκ. ευρώ στους «πράσινους», έκανε το καλύτερό του παιχνίδι από τότε, που ήρθε στην Ελλάδα. Ο πρώην παίκτης της ΤΣΣΚΑ πέτυχε 17 πόντους και εκτός των άλλων σημείωσε ένα πολύ μεγάλο τρίποντο, όταν ο Ερυθρός Αστέρας πήγαινε προς το τέλος του αγώνα να εξασφαλίσει μία ικανοποιητική διαφορά.

Το καλύτερό του παιχνίδι με τα «πράσινα» επίσης πραγματοποίησε και ο Αρτούρας Γκουντάιτις, τον οποίο κράτησε μέχρι το τέλος στο παιχνίδι ο Ράντονιτς. Ο Λιθουανός σέντερ έδωσε καίριες λύσεις, ειδικά στην επίθεση. Και από κοντά ήρθε ο Ματέους Πονίτκα, ο οποίος έκλεψε μπάλες, έδωσε πάσες και έβαλε πόντους, ώστε ο Παναθηναϊκός να πάρει μία νίκη, που τόσο πολύ ήθελε.

Πλέον οι «πράσινοι» μπορούν να προχωρήσουν με πολύ καλύτερη ψυχολογία, καθώς κερδίζουν χρόνο. Είναι νέα ομάδα, θέλει υπομονή και τέτοιες νίκες βοηθούν ώστε τα πράγματα να κυλήσουν κανονικά.

Θα τους βοηθήσει βέβαια και η απόκτηση «4αριού», που δεν θα αργήσει να υλοποιηθεί. Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να περιμένει τα «κοψίματα» του ΝΒΑ, αλλά μην εκπλαγεί κανείς αν τελικά η λύση έρθει από την Ευρώπη. Μία λύση, που τώρα μπορεί να φαίνεται δύσκολη, αλλά σε λίγες μέρες να καταστεί εύκολη. Αλλωστε στο σύγχρονο μπάσκετ πολλά πράγματα μπορούν να αλλάξουν ακόμη και από μέρα σε μέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ολυμπιακός και ΠΑΟ για Ντόρσεϊ - Ποια ομάδα είναι φαβορί - Κοντά σε επιστροφή στην Ευρώπη!