Παναθηναϊκός - ΟΦΗ: Το 2022 ήταν μια χρονιά ονειρική για τον Παναθηναϊκό. Από τον περασμένο Φεβρουάριο ουσιαστικά μέχρι και σήμερα, ξεκίνησε μία απίθανη πορεία για τους Πράσινους, οι οποίοι ξέχασαν τι σημαίνει ήττα, πήραν ένα Κύπελλο και έκαναν μία φρενήρη πορεία στο πρωτάθλημα. Αυτή λοιπόν η χρονιά, κλείνει με τρόπο άσχημο. Γιατί είτε το θέλουμε είτε όχι, η ομάδα με τις ισοπαλίες κόντρα σε Ιωνικό και ΟΦΗ γκρέμισε απότομα ό,τι με πολύ κόπο έχτιζε. 

Το +9 που υπήρχε από την ΑΕΚ 2 αγωνιστικές πριν, έχει γίνει πια +4. Και στις 8 Ιανουαρίου θα πέσουν "κορμιά" στην OPAP Arena. Μπορεί σε αυτά τα παιχνίδια με τους τελευταίους της βαθμολογίας ο Παναθηναϊκός να στάθηκε (και) άτυχος. Δοκάρι στη Νίκαια ο Παλάσιος για το 2-0, δοκάρι ξανά ο Αργεντινός τώρα και με τον ΟΦΗ ενώ το σκορ ήταν στο 0-0. Ωστόσο και στους δύο αυτούς αγώνες, το Τριφύλλι επέδειξε στο ένα αλαζονεία (σ.σ. με Ιωνικό), στο άλλο (σ.σ. με ΟΦΗ) απίστευτη νευρικότητα. Ήταν αδιανόητο να βλέπεις τους παίκτες να αγωνίζονται με τόσο άγχος από το 10ο λεπτό και την αποβολή εις βάρος των Κρητικών.

Είναι προφανές ότι οι Πράσινοι έχουν ξεμείνει επιθετικά από ιδέες. Πλέον δεν είναι μετρημένοι μόνο όσοι παίζουν, αλλά και όσοι έρχονται από τον πάγκο. Ίδιες αλλαγές, τίποτα το αναπάντεχο για τον αντίπαλο, απόρροια του ότι με τους τραυματισμούς και τα προβλήματα το ρόστερ έχει αποδεκατιστεί. Υπήρξαν μεταγραφές που δεν έγιναν το καλοκαίρι αλλά και για τον Ιανουάριο, τα κενά είναι πολλά και υπερ-απαραίτητο να καλυφθούν. Ειδάλλως χωρίς βάθος στο ρόστερ, ο Παναθηναϊκός όσο και να θέλει δεν θα αντέξει μέχρι τέλους.

Τα δύσκολα έχουν έρθει και τα ακόμα πιο δύσκολα είναι μπροστά. Πνευματικά πρώτα απ' όλα, οι Πράσινοι καλούνται να δείξουν αν μπορούν να σηκώσουν το βάρος του πρώτου. Το βάρος του πρωταθλήματος. Και λέμε πνευματικά, διότι εκεί χάθηκε η "μπάλα' στα στραβοπατήματα με Ιωνικό και ΟΦΗ.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεταγραφή έκπληξη στο ΟΑΚΑ μετά τον Ολυμπιακό - Απόφαση Γιαννακόπουλου για Ράντονιτς