Facebook Pixel Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Εικόνα πλήρους αποσύνθεσης ο ΠΑΟ - Δεν έχει ούτε λύσεις, ούτε κάτι νέο αγωνιστικά να δείξει
Ποδόσφαιρο
| 2023-01-22 22:14:00

Εικόνα πλήρους αποσύνθεσης ο ΠΑΟ - Δεν έχει ούτε λύσεις, ούτε κάτι νέο αγωνιστικά να δείξει

Εικόνα πλήρους αποσύνθεσης ο ΠΑΟ - Δεν έχει ούτε λύσεις, ούτε κάτι νέο αγωνιστικά να δείξει

Το Τριφύλλι πήρε τεράστιο ρίσκο με τις μεταγραφές και το πληρώνει! Οι Πράσινοι έχουν εικόνα πλήρους αποσύνθεσης, σε επίπεδο ψυχολογίας και αγωνιστικής συμπεριφοράς. Γράφει ο Χρήστος Δημόπουλος.

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Αυτή κι αν ήταν "σφαλιάρα". Ο Παναθηναϊκός διασύρθηκε από τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο με το τελικό 3-0, λίγες μόλις ημέρες πριν τη νέα συνάντηση των δυο τους για το επαναληπτικό του Κυπέλλου Ελλάδας στο ίδιο γήπεδο. Υπάρχουν ήττες ακόμα και βαριές, οι οποίες δεν είναι ενδεικτικές της εικόνας ενός αγώνα. Ε αυτό το σκορ στο "Απ. Νικολαΐδης", ήταν απολύτως δηλωτικό της πραγματικότητας.

Οι Πράσινοι έχουν εικόνα πλήρους αποσύνθεσης, σε επίπεδο ψυχολογίας και αγωνιστικής συμπεριφοράς. Είναι δεδομένο ότι η ομάδα πληρώνει πρώτα απ' όλα τη μη ενίσχυσή της. Άργησε πολύ, ρίσκαρε και τώρα το ίδιο το ποδόσφαιρο την τιμωρεί. Εδώ και πάρα πολύ καιρό το Τριφύλλι είναι αναγκασμένο να παίζει με συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές, είναι ή δεν είναι καλά αυτοί. Χαρακτηριστικά παραδείγματα ο Βέρμπιτς και ο Παλάσιος. Εδώ και πάρα πολύ καιρό είναι αναγκασμένος να παίζει χωρίς αλλαγές ουσιαστικά. Ό,τι συμβαίνει με την καθυστέρηση των μεταγραφών αποτελεί συλλογική ευθύνη στο κλαμπ και κανένας, δεν μπορεί να ξεφύγει από το βάρος της ευθύνης.

Την ίδια στιγμή, δείχνει και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς να μην αλλάζει κάτι που εδώ και καιρό δείχνει στην πράξη να μην πηγαίνει καλά. Δεν μεταβάλλει την τακτική του, δεν αλλάζει σύστημα (σε 4-4-2 π.χ.) και γενικώς, επιμένει σε κάτι που συνεχόμενες εβδομάδες δεν του δίνει αυτά που θέλει στο χορτάρι. Φυσικά δεν αίρεται ούτε η σπουδαία δουλειά του, ούτε το γεγονός ότι μιλάμε για τον καλύτερο προπονητή στην Ελλάδα. Αλλά ο Ιβάν είναι... γήινος και κάνει εξίσου κι εκείνος λάθη.

Η φάση στο φινάλε με την κόκκινη κάρτα του Μπαρτ Σένκεφελντ είναι ενδεικτική της ψυχραιμίας και της ψυχολογίας που έχει χαθεί. Ο Ολλανδός στόπερ με το σκορ στο 3-0 "προτιμά" να στερήσει τον εαυτό του από την ομάδα ενόψει επαναληπτικού Κυπέλλου, παρά να αφήσει τον ΠΑΟΚ να εκδηλώσει μία επίθεση λίγο μπροστά από το κέντρο. Όλη η κατάσταση που επικρατεί στον Παναθηναϊκό, αποτυπωμένη στη συγκεκριμένη παράλογη σκηνή.

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οργή στον ΠΑΟ: "Ευθύνη Γιοβάνοβιτς ή να βγει να μιλήσει - Βέρμπις για Λεβαδειακό - Έχουμε Survivor"!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags