Η λιτότητα έχει ήδη φτάσει και ήταν απαραίτητο και να φτάσει, αρκεί να μη χρεoκοπήσουμε, που λένε και στην πολιτική. Η λιτότητα, για παράδειγμα, έχει χτυπήσει την πόρτα του ΠΑΟΚ και μάλιστα με τον πλέον άγριο τρόπο, αλλά η χρεoκοπία θα αποφευχθεί, χάρη σε αυτή τη λιτότητα που στέρησε παίκτες όπως ο Βιεϊρίνια και ο Κοντρέρας και θα στερήσει κι άλλους φέτος το καλοκαίρι, αλλά επέτρεψε στον ΠΑΟΚ να γλιτώσει από αυτή.

Πράγμα αμφίβολο για την ΑΕΚ, η οποία βαδίζει με ταχύ βήμα προς αυτή. Ας είναι καλά ο Αδαμίδης που τακτοποιούσε τα πάντα και κυρίως την Εφορία, και η ΑΕΚ θέλει μετρητά αύριο το πρωί πάνω από 2 εκατ. ευρώ για να πάρει έστω φορολογική ενημερότητα.

Πέρα όμως από την κατάληξη που θα έχουν οι υποθέσεις του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ του Παναθηναϊκού, αλλά και των Αρη, Πανιωνίου, ΟΦΗ, υπάρχει και το ζήτημα της ανάπτυξης, που είναι η μοναδική διέξοδος και για το ποδόσφαιρο. Και ανάπτυξη στο ποδόσφαιρο δεν έρχεται με τον απλό μπακάλικο τρόπο «θα βάλουμε μέσα νέους Ελληνες και καθαρίσαμε». Αυτό πρέπει να γίνει σε πρώτη φάση, αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να εκπαιδευτούμε και να εξοπλιστούμε ώστε να μπορούμε να εξελίξουμε τους νέους ταλαντούχους παίκτες. Γιατί δεν φτάνει μόνο να τους βάζουμε μέσα, πρέπει να τους εκπαιδεύουμε και ανάλογα. Και προς αυτή την κατεύθυνση δεν βλέπω να γίνονται σοβαρές κινήσεις σχεδόν από κανένα.

ΠΗΓΗ: Sportday