Οπότε και να είχε νικήσει τον Παναθηναϊκό, η ΑΕΚ πάλι στο μία η άλλη θα βρισκόταν, αφού την άδεια δύσκολα την παίρνει.

Αλλο ότι και αποκλεισμένη από Ευρώπη να είναι μία ομάδα κανένας διαιτητής ή επόπτης δεν έχει δικαίωμα να της στερεί τη νίκη, και το γκολ του Λυμπερόπουλου προφανώς κακώς ακυρώθηκε. Και το «παιχνίδι» είναι τo bonus του pool που θα πάρει από την ΟΥΕΦΑ, αν δεν προκριθεί δεύτερη ομάδα στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Με την αγανάκτηση να έχει δύο σκέλη. Το πρώτο ότι τα χρήματα θα πάνε στον Παναθηναϊκό. Με τον Παναθηναϊκό να έχει καλύτερη ομάδα, να έχει τις περισσότερες πιθανότητες να πάρει την ευρωπαϊκή άδεια από την ΟΥΕΦΑ, να έχει ένα σχήμα διοίκησης που δημιουργείται με τον Αλαφούζο και κυρίως να είναι στους ομίλους των ισχυρών στον πρώτο γύρο των προκριματικών, ο Ολυμπιακός θα προτιμούσε να είχε βγει δεύτερη η ΑΕΚ. Οσο για τις δηλώσεις του Σάββα, «τον Παναθηναϊκό τον θέλουμε δυνατό,» ήταν και είναι για τα μάτια του κόσμου.

Στο μεγάλο ερώτημα πόσα χρειάζονται ΑΕΚ και Παναθηναϊκός για να παίξουν στην Ευρώπη, η πρώτη χρειάζεται 6-8 εκατομμύρια και ο δεύτερος 21. Η μόνη διαφορά είναι ότι στην ΑΕΚ πάντα δίνουν τα νούμερα ψαλιδισμένα, ενώ στον Παναθηναϊκό είναι ακριβώς. Επίσης το «6-8» που δίνουν από τη διοίκηση στην ΑΕΚ ακούγεται σαν να είναι τα νούμερα κοντά, αλλά το 6 από το 8 έχει διαφορά συν 33%, που όταν έρχεται από μια διοίκηση που έπρεπε να ξέρει τα χρέη στο χιλιάρικο, εντυπωσιάζει με την άνεσή του. Για να φανεί πόσο άνετοι είναι με τα νούμερα στην ΑΕΚ χθες δίνανε ότι με 6,5 εκατομμύρια έχουν καθαρίσει και την ίδια στιγμή ότι ο ελεγκτής της ΕΠΟ ζητούσε για εγγύηση τραπεζική επιταγή των 9 εκατομμυρίων.

Στον Παναθηναϊκό το σχέδιο Αλαφούζου, που λέγεται και «Αλαφιούζιον» κάτι ανάμεσα στο Αλαφούζος και το confusion, έχει προβλήματα στην τραπεζική δανειοδότηση αφού ακόμα και με εγγυήσεις η ρευστότητα στις τράπεζες είναι μηδενική. Το ίδιο μηδενική είναι και η συνεισφορά του Ανδρέα Βγενόπουλου, που έχει πει ότι θα βάλει το ποσοστό του όταν οι άλλοι βάλουν το δικό τους, αλλά κανένας δεν έβαλε ενώ το 1,7 τού επεστράφη σε μία από τις τελευταίες ενέργειες του Γόντικα πριν φύγει από την προεδρία. Τέλος ένα άλλο σχέδιο του Γιάννη Αλαφούζου -οι λεφτάδες του Παναθηναϊκού να βάζουν λεφτά και αυτός να τους το ανταποδίδει με διαφημιστικό χρόνο στα Μέσα του- θα δείξει αν λειτουργεί στην πεσμένη διαφημιστική αγορά. Αν στο επόμενο χρονικό διάστημα εμφανιστούν διαφημίσεις στον ΣΚΑΪ που θα δείχνουν τον Λεωνίδα Πολέμη με καπέλο καπετάνιου στη γέφυρα του καραβιού, ενώ θα ακούγεται μια φωνή «Πριν έρθει ο χειμώνας ξέρεις από ποιο τάνκερ θα παραγγείλεις πετρέλαιο στην πολυκατοικία σου» πάει να πει ότι το σύστημα πήρε μπρος.

ΠΗΓΗ: Sportday