Όλα αυτά τα... ωραία τα βαφτίζουν «restart» (ή, επί το ελληνικότερον, «επανεκκίνηση») και (νομίζουν πως) καθαρίζουν. Επικαλούνται, μάλιστα, ό,τι σαχλαμάρα μπορεί να κατεβάσει η κούτρα τους ως... δέλεαρ (!) για να χρυσώσουν το χάπι και να πείσουν τον κόσμο της ΑΕΚ να (απο)δεχτεί περίπου ως... σωτηρία τη θανατική καταδίκη της ομάδας τους. Και υπόσχονται ότι μέσω της πτώσης στις μικρότερες κατηγορίες θα επέλθει η κάθαρση και, εν τέλει, η... ανάστασή της.

Στο πλαίσιο αυτής της προπαγανδιστικής παράκρουσης έφτασε να ακουστεί ακόμη και ότι θα 'ναι πιο εύκολο για την ΑΕΚ να χτίσει γήπεδο αν χρεοκοπήσει, γιατί ως ερασιτεχνικό σωματείο θα επιδοτηθεί, λένε, από την πολιτεία με καμιά 60αριά εκατομμύρια, ενώ ως ανώνυμη εταιρεία δεν μπορεί να πάρει λεφτά από το κράτος για ένα τέτοιο έργο!

Ναι, μη γελάτε. Υπάρχουν άνθρωποι που λένε τέτοιες μπαρούφες στα σοβαρά, πιστεύοντας ότι ο (κάθε) Στουρνάρας που κόβει τη σύνταξη των 500 ευρώ της γιαγιάκας θα ανοίξει το πουγκί του δημοσίου μόνο για πάρτη της ΑΕΚ και θα της δώσει τα τελευταία ταμειακά διαθέσιμά του για να «σηκώσει» το «παλάτι» της στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ειδικά αν βαρέσει και το «κανόνι» σε εφορία και ασφαλιστικούς φορείς η ΑΕΚ, είναι... βέβαιο πως ο Σαμαράς και η τρόικα θα δώσουν εντολή για την άμεση αναχρηματοδότηση της ΠΑΕ για να την... επιβραβεύσουν για τη συνέπεια και τη φερεγγυότητά της... Μόνο αυτό δεν έχουμε ακούσει.

Κι αυτό το ανέκδοτο περί της ανέγερσης γηπέδου από μία διαλυμένη ΑΕΚ σκεφτείτε πως είναι μόνο ένα δείγμα από τα... ισχυρά κίνητρα που δίδονται προς τους σαλταρισμένους φίλους του συλλόγου ώστε εκείνοι να συμβιβαστούν με την ιδέα του υποβιβασμού και να την ευλογήσουν διά της σιωπηρής αποδοχής τους. Πάλι καλά που δεν ζητάνε από τους οπαδούς να ξεχυθούν στους δρόμους για να διαδηλώσουν με σύνθημα «αφήστε μας να φουντάρουμε»...

Να πέσει, δηλαδή, η ΑΕΚ στα Τάρταρα, να ξεφτιλιστεί ιστορικά, να μικρύνει μέχρι εκεί που δεν πάει άλλο, να γίνει Αστέρας Πετρομαγούλας (παίζοντας στα ερασιτεχνικά) ή -στην καλύτερη περίπτωση- Θρασύβουλος («υφαρπάζοντας» το ΑΦΜ του και αγωνιζόμενη στη δεύτερη κατηγορία) για να απαλλαγεί από τα χρέη της προς το Δημόσιο. Γιατί οι οφειλές της προς τους ποδοσφαιριστές δεν σβήνονται. Η νέα εταιρεία που θα προκύψει μετά τη χρεοκοπία οφείλει να πληρώσει κανονικότατα στους πρώην και νυν παίκτες και προπονητές γύρω στα 10 εκατομμύρια.

Αφήστε που όπως θα σβηστούν οι άλλες υποχρεώσεις της, έτσι θα σβηστούν και οι απαιτήσεις της ΑΕΚ αν αυτή ξεπέσει στις μικρές κατηγορίες. Κάτι που σημαίνει πως όταν τελεσιδικήσει η υπόθεση Ψωμιάδη δεν θα δικαιούται να εισπράξει ούτε... μισό ευρώ από τα 80 εκατομμύρια που διεκδικεί σήμερα από το πρώην αφεντικό της. Όποιο ποσό επιδικαστεί θα το πάρει το δημόσιο και το μοναδικό κέρδος της ΑΕΚ θα είναι... ηθικό. Μετά θάνατον, βέβαια, τι να το κάνει κι αυτό...

Τόσο... μεγάλα θα είναι λοιπόν τα κέρδη της ΑΕΚ από την επιχειρούμενη εξώθηση στην οικονομική, αγωνιστική και φυσική εξόντωσή της. Κι όμως, οι Εφιάλτες της ΑΕΚ επιμένουν ότι αυτός είναι ο δρόμος για τη... λύτρωση.

ΠΗΓΗ: Live Sport