Η ισπανική ομοσπονδία των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών για τέταρτο σερί καλοκαίρι βρίσκεται κοντά τους, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να βρουν το νέο τους κλαμπ. Αυτό γίνεται μέσω μίας ομάδας με την ονομασία Team AFE η οποία έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά και μόνο προκειμένου οι «ελεύθεροι» ποδοσφαιριστές να μπορούν να παίρνουν αγωνιστικά λεπτά στα πόδια τους τη στιγμή που άλλοι συνάδελφοί τους που δεσμεύονται με συμβόλαιο βρίσκονται σε προχωρημένους ρυθμούς προετοιμασίας.

Ο άνθρωπος που έχει τοποθετηθεί ως υπεύθυνος του συγκεκριμένου προγράμματος είναι ο πρώην παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης και της Εθνικής Ισπανίας, Ιβάν Ελγκέρα. Υπό το βλέμμα του οι «ελεύθεροι» ποδοσφαιριστές που παίρνουν μέρος στο πρόγραμμα δεν πραγματοποιούν μόνο καθημερινά προπονήσεις, αλλά έχουν τη δυνατότητα να παίξουν σε φιλικές αναμετρήσεις με συλλόγους της Ισπανίας ώστε να μην μείνουν πίσω σε σχέση με τους υπόλοιπους.

Ήδη αυτό το καλοκαίρι η Team AFE έχει πραγματοποιήσει έξι φιλικές αναμετρήσεις επί ισπανικού εδάφους απέναντι στις Λεβάντε Β, Βαλένθια, Γρανάδα, Λεγανές, Ρεάλ Μαδρίτης Γ και Ουρακάν Βαλένθια με τα αποτελέσματα να είναι άκρως ικανοποιητικά έχοντας σημειώσει τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες.

Μάλιστα προκειμένου οι «ελεύθεροι» που απαρτίζουν την ομάδα να έχουν τη δυνατότητα να αποδείξουν την αξία τους και να κερδίσουν μία μεταγραφή, η ισπανική ομοσπονδία επαγγελματιών ποδοσφαιριστών και η Team AFE μερίμνησαν ώστε δύο από τα παραπάνω φιλικά να μεταδοθούν μέσω internet σε live streaming.

Η διαδικτυακή τηλεόραση της εφημερίδας Marca αλλά και το ιντερνετικό κανάλι της Ρεάλ Μαδρίτης ενδιαφέρθηκαν και κάλυψαν δύο από τις φιλικές αναμετρήσεις της Team AFE δίνοντας τη δυνατότητα σε προπονητές, ατζέντηδες και ανθρώπους των συλλόγων να αξιολογήσουν τους «ελεύθερους» ποδοσφαιριστές και γιατί όχι να προχωρήσουν σε μία ενδεχόμενη μεταγραφική κίνηση.

Ικανοποιημένος με αυτήν την εξέλιξη εμφανίστηκε και ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Team AFE, Χουάν Χοσέ Μοντανέρ, αφού με τον παραπάνω τρόπο οι «ελεύθεροι» ποδοσφαιριστές έχουν μία χρυσή ευκαιρία να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους και να υπογράψουν σε κάποιο σύλλογο πριν τη λήξη της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου.

«Είναι η πρώτη φορά που κάνουμε κάτι τέτοιο και η AFE καλύπτει όλα τα έξοδα. Ελπίζουμε κάποια στιγμή να καταφέρουμε να βρούμε και κάποιον χορηγό για αυτές τις μεταδόσεις. Η ιδέα πίσω από όλο αυτό είναι να δώσουμε την ευκαιρία σε περισσότερους συλλόγους, προπονητές και ατζέντηδες να δουν παιχνίδια των συγκεκριμένων ελεύθερων ποδοσφαιριστών. Πολλοί έχουν ήδη παρακολουθήσει αυτές τις αναμετρήσεις και μάλιστα από χώρες όπως η Ιρλανδία, η Πολωνία, η Ρωσία και η Βενεζουέλα. Ακόμη δεν γνωρίζουμε αν αυτό έχει βοηθήσει κάποιους παίκτες να βρουν σύλλογο, αλλά οι αντιδράσεις τόσο από τους παίκτες όσο και από τους συλλόγους είναι πολύ θετικές», ανέφερε ο Μοντανέρ.

ΠΗΓΗ: Othersidefootball.com