Το σενάριο του μαρτυρίου που τραβάει η ΑΕΚ μοιάζει προσεγμένο σε κάθε λεπτομέρεια. Και άκρως ειρωνικό. Σαν κάποιος να διασκεδάζει με όλη αυτή την περιπέτεια και να φροντίζει να την κάνει πιο σαδιστική. Διότι, αμφιβάλλουμε αν πριν το ματς υπήρχε έστω και ένας που να περίμενε πως η ΑΕΚ θα χάσει από λάθος όχι του Κουρέλλα, του Φούντα ή του Γροντή, αλλά του Κωνσταντόπουλου. Του μεγαλύτερου σε ηλικία και πιο έμπειρου.

Μέσα από τις δυσκολίες, όμως, πάντα προκύπτει κάτι καλό. Αρκεί να έχεις το. στομάχι να φτάσεις ως το τέλος και να μην λιγοψυχήσεις στα μισά. Αυτό είναι το πραγματικό στοίχημα για την ΑΕΚ. Να αντέξει ως το τέλος. Να βρει το σθένος να σηκώνεται έπειτα από κάθε λιγότερο ή περισσότερο επώδυνο χαστούκι.

Το χθεσινό ήταν επώδυνο. Ψυχολογικά. Ηταν από τα βράδια που περιμένεις κάτι για να πιαστείς. Ενα σημάδι για να σε κάνει να πιστέψεις. Το σημάδι ήρθε, αλλά ήταν κακό. Η νέα ΑΕΚ διαπίστωσε πως τίποτα δεν θα είναι εύκολο γι' αυτή. Τίποτα. Ισως της κάνει καλό. Εξαρτάται από τις δυνάμεις των παικτών της και την αντοχή του κόσμου να στηρίζει αυτά τα παιδιά. Χθες το έκανε και καλά έκανε.

Η «Ενωση» έδωσε ό,τι μπορούσε στο γήπεδο. Με πάθος, νεανική αφέλεια, αλλά και ειλικρίνεια. Τη διέκριναν όλοι και την επιβράβευσαν με ένα ζεστό χειροκρότημα στο τέλος. Η ΑΕΚ χάνει σε ποιότητα, αλλά κερδίζει σε ιδιαιτερότητα. Είναι το πιο ενδιαφέρον ποδοσφαιρικό στοίχημα των τελευταίων χρόνων.

Δεν θα πρέπει να περιμένουμε, όμως, τρελά πράγματα. Το επιθετικό πρόβλημα δύσκολα λύνεται. Και σίγουρα όχι με τον «Πίου» Φουρτάδο. Εναν πλήρως άτεχνο παίκτη. Η ΑΕΚ που έπαιξε με τον Αστέρα Τρίπολης είναι ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα του τι θα δούμε φέτος. Μια ομάδα απρόβλεπτη με καλές στιγμές και δεδομένες αδυναμίες τις οποίες θα προσπαθήσει να βελτιώσει.

Η γκέλα του Dimi άφησε πικρία, μα τι πρέπει να πουν και οι φίλοι του Αστέρα Τρίπολης που έχουν τόσους παίκτες και είδαν αυτό το οικτρό θέαμα; Είπαμε, πρέπει να δεχτούμε ότι η ΑΕΚ θα περάσει δύσκολα, αλλά μπορεί να βγει κερδισμένη. Αρκεί να ποντάρει σε κάποια παιδιά που αξίζουν τον κόπο και να μην αρχίσει να ψάχνει Φουρτάδους.

Ο Κουρέλλας είναι η πλέον αξιοσημείωτη περίπτωση. Παίζει με μυαλό, σοβαρότητα. Δείχνει πως έχει ποδοσφαιρική ευφυΐα και τακτική παιδεία. Κινείται σαν κανονικός ποδοσφαιριστής. Σε αντίθεση με τον Φούντα που έχει ταλέντο, αλλά θέλει ιδιαίτερα.

Ο Αρκούδας έχει καλό πόδι, δύναμη και μέσα από τα παιχνίδια αν προσέξει, θα αποκτήσει και την απαιτούμενη ισορροπία για τη θέση του δεξιού μπακ. Ο Γροντής βλέπει γήπεδο, μα είναι αδύναμος. Και ο Κουτρουμπής μπορεί να γίνει η έκπληξη της σεζόν. Η θέση του το επιτρέπει. Του δίνει αβαντάζ έναντι των υπολοίπων. Ακόμα και του Μπουγαϊδη που ξεκινά από πλεονεκτικότερη θέση λόγω Εθνικής Νέων, αλλά πρέπει να μάθει να κουμαντάρει καλύτερα το κορμί του.

Όπως και να 'χει η ΑΕΚ χρειάζεται προσοχή για να δυναμώσει. Όχι οίκτο. Αυτογνωσία όχι απελπισία. Αυτό είναι το ρόστερ της. Αυτά τα όπλα έχει. Ας το δεχτούμε κι ας δούμε τι τέλος θα έχει η ιστορία. Όπως λέει κι ένας φίλος κάπως έτσι ξεκίνησε και η Ντόρτμουντ και κανείς δεν μπορεί να μας στερήσει το δικαίωμα στο όνειρο.

ΠΗΓΗ: Sday.gr