Στο γήπεδο λοιπόν έδωσαν το παρών λιγότεροι από 10.000 θεατές, σε ένα ματς με δυο ομάδες από την ίδια πόλη και μία εκ των αντιπάλων να είναι η περσινή πρωταθλήτρια, η «βασίλισσα» Ρεάλ.
¿Porqué?

Η οικονομική κρίση που μαστίζει και την Ισπανία δεν ήταν δυνατό να μην επηρεάσει και το ποδόσφαιρο, παρά την εξαιρετική ανάπτυξη και δημοφιλία που γνωρίζει στη χώρα.

Συγκεκριμένα, το φαινόμενο των άδειων κερκίδων δεν ήταν μεμονωμένο στο Χετάφε-Ρεάλ Μαδρίτης. Στις δυο πρώτες αγωνιστικές η προσέλευση του κόσμου ήταν κατά 2/3 μειωμένη σε σχέση με τις αντίστοιχες περσινές…

Πλην της οικονομικής ανέχειας, στην Ισπανία υπάρχει μεγάλη γκρίνια για τον προγραμματισμό των αγώνων, καθώς τα «εμπορικά» ματς διεξάγονται 21.00 και 22.00 (τοπική ώρα), γεγονός που αποθαρρύνει τον κόσμο να πάει στο γήπεδο.

Το κακό… παράγινε την περασμένη αγωνιστική, αφού τα περισσότερα από τα 10 ματς του προγράμματος διεξήχθησαν σε τελείως διαφορετικές ώρες μέσα σε ένα τριήμερο.

«Οι φίλαθλοι μπούχτισαν με τις περίεργες ώρες των αγώνων κι έμειναν σπίτι, ενώ φυσικά μεγάλο ρόλο έπαιξε και η οικονομική κρίση… Μοιάζει σαν να υπάρχει ένα σχέδιο για να αδειάσουν τα γήπεδα και όπως πάνε θα το πετύχουν», σημείωσε δηκτικά η εφημερίδα της Βαλένθια «Super Deporte».

Φυσικά, ο προγραμματισμός οφείλεται στα πανάκριβα τηλεοπτικά δικαιώματα που έχει πουλήσει η Λίγκα σε τηλεοπτικά δίκτυα της Ασίας και της Ν.Αμερικής, τα οποία εν πολλοίς θέλουν τα «εμπορικά» ματς να διεξάγονται σε ώρες που βολεύει αυτούς…

Μέχρι φυσικά τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα να αντιληφθούν πως οι φίλαθλοι και η ατμόσφαιρα στο γήπεδο είναι αναπόσπαστα κομμάτια της ποδοσφαιρικής εμπειρίας, αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει. Οι ρομαντικοί υποστηρίζουν πως το λαοφιλές άθλημα θα καταντήσει με αυτόν τον τρόπο ένα πανάκριβο θέαμα που θα απευθύνεται σε λίγους.

Για να δούμε…

ΠΗΓΗ: Othersidefootball.com