Η γιαγιά Αριστέα λίγο πριν φύγει από την Κωνσταντινούπολη το 1922 όπου δούλευε σε ένα γλυκατζίδικο, έκρυψε το χαρτί με την συνταγή στο παπούτσι που φορούσε για να μην τη χάσει. Η ίδια μπορεί να μην την αξιοποίησε ποτέ επιχειρηματικά, δεν ίσχυε όμως το ίδιο για τον γιο της.

Ο Νίκος Παπουτσής αποφασίζει να κάνει γνωστό το εκμέκ σε όλη την Αθήνα. Και τα κατάφερε. Έτσι το 1969 το ζαχαροπλαστείο «Χαρά» στην οδό Πατησίων ανοίγει τις πόρτες του, υποδέχεται τους Αθηναίους και σε σύντομο χρονικό διάστημα γίνεται στέκι των κατοίκων της πρωτεύουσας αλλά και κάθε επισκέπτη της.

Διαβάστε περισσότερα για το θρυλικό στέκι της Αθήνας στο newsbeast.gr...