Παρά το lockdown στην Ιταλία εξαιτίας της φονικής εξάπλωσης του κορωνοϊού, Λάτσιο και Νάπολι είχαν προγραμματίσει την Τετάρτη (25/3) να επιστρέψουν στις προπονήσεις. Η γενική κατακραυγή όμως ανάγκασε τους ανθρώπους των δύο ομάδων να βάλουν στην άκρη αυτά τα σχέδια.

Την αρχή έκαναν οι Ρωμαίοι και ακολούθησαν οι Ναπολιτάνοι, στους οποίους ως γνωστόν αγωνίζονται και δύο συμπατριώτες μας. Ο λόγος για τον Κώστα Μανωλά και τον Ορέστη Καρνέζη, για τους οποίους εννοείται πως υπάρχει αγωνία στη χώρα μας.

«Η προπόνηση ήταν μία ανόητη ιδέα! Έπρεπε να τη σταματήσουν και σταμάτησε», σχολιάζει στο sportdog, ο Αντρέα Φάλκο, Ναπολιτάνος δημοσιογράφος του Radio Marte.

«Η κατάσταση δεν είναι τόσο περίπλοκη όσο στο βόρειο μέρος της χώρας. Στη Λομβαρδία το σύστημα έχει καταρρεύσει», προσθέτει και συνεχίζει:

«Η Καμπανία όμως δεν βρίσκεται σε παρόμοια εκτάκτου ανάγκης. Έχουμε όμως τα ίδια μέτρα που ισχύουν σε όλη τη χώρα. Δεν μπορούμε να βγούμε έξω, αν δεν υπάρχει ανάγκη ή για λόγους υγείας, στο σούπερ μάρκετ ή στη δουλειά. Όπως γνωρίζετε όμως δεν είναι όλες οι επιχειρήσεις ανοικτές. Είμαστε σε διαδικασία απομακρυσμένης εργασίας. Δουλεύουμε από το σπίτι. Μόνο οι υπάλληλοι σούπερ μάρκετ και φαρμακείων πηγαίνουν στο φυσικό χώρο εργασίας τους».

Ο Ιταλός συνάδελφος υποστηρίζει ότι η Νάπολι θυμίζει πόλη που έκλεισε τα τείχη της. «Ο πρόεδρος της περιφέρειάς μας πήρε ακόμα πιο αυστηρές αποφάσεις. Γιατί υπάρχει φόβος. Δεν θέλουμε να ζήσουμε παρόμοιες καταστάσεις με τη Λομβαρδία. Δεν θα μπορέσουμε να τις αντιμετωπίσουμε καθόλου».

Στη συνέχεια εξήρε το ιατρικό προσωπικό στη Νάπολι. «Έχουμε καλούς γιατρούς και ιατρική περίθαλψη. Στη Νάπολι γίνονται προσπάθειες από τον καθηγητή Paolo Ascierto που κάνει πειράματα για την εύρεση φαρμάκου. Οπότε έχουμε κατάλληλα άτομα, αλλά όχι τις κατάλληλες υποδομές».

Ζητήσαμε από τον ραδιοφωνικό παραγωγό να μας μιλήσει πως περνάει την ώρα του έγκλειστος στην κατοικία του. «Δεν πάμε δουλειά εδώ και μία εβδομάδα. Κλείσαμε. Τώρα εκπέμπουμε από το σπίτι. Είμαστε όλοι καλά. Προσπαθούμε να ζήσουμε κανονικά και να ξοδεύουμε το χρόνο μας οικογενειακά. Επίσης προσπαθούμε να διαβάζουμε όσο περισσότερο μπορούμε. Το διάβασμα είναι η καλύτερη συντροφιά», αναφέρει.

Στο τέλος το sportdog ζήτησε από τον συνάδελφο να μας μιλήσει πιο συγκεκριμένα για τον παράγοντα του φόβου που επικρατεί στην Ιταλία. «Υπάρχει σε όλον τον κόσμο, όχι μόνο στην Ιταλία. Ο αριθμός των κρουσμάτων και των θανάτων είναι λογικό να τρομάζει τους ανθρώπους. Υπάρχει φόβος όμως όχι μόνο από πλευράς υγείας αλλά και οικονομίας. Δεν ξέρουμε τι θα συμβεί στο μέλλον. Πολύς κόσμος φοβάται ότι θα χάσει τη δουλειά του. Πολύς κόσμος εξαιτίας της ευαίσθητης μορφής εργασίας φοβάται ότι δεν θα λάβει υποστήριξη από το κράτος και την εργοδοσία τους. Αυτός είναι ο μεγαλύτερος τρόμος», καταλήγει ο Αντρέα Φάλκο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ραγδαίες εξελίξεις στην Ελλάδα - Ο στρατός μπαίνει στη μάχη κατά του κορωνοϊού