Ακούγεται σαν κουίζ, αλλά δεν είναι: πόσα (χρυσά) μετάλλια μπορεί, η μάλλον προλαβαίνει να κατακτήσει ένας κολυμβητής μέσα σε έξι μέρες;
Το 1972 στο Μόναχο ο Μαρκ Σπιτς πήρε επτά. Γιασάν του μάγκα!Πριν από τρία χρόνια στο Πεκίνο ο Μάικλ Φελπς ξόρκισε το φάντασμα του μουστακαλή συμπατριώτη του και έφτασε στα οκτώ. Σπολλάτη του!Χθες το βράδυ στο Hamad Aquatic Center o Oυσάμα Μελούλι τους έστειλε όλους αδιάβαστους και στο τέλος της ημέρας, από 'δω τα 'φερνε, από 'κει τα πήγαινε, του 'βγαιναν 15!
Δέκα πέντε χρυσά, συν ένα. παλιοασημένιο: τα αναφέρω ολογράφως για να μη γίνει κανένα τυπογραφικό λάθος και βρω τον μπελά μου από τον αθλητή που σημάδεψε όσο κανείς άλλος στην ιστορία (όχι απλώς τους 12ους Αραβικούς αγώνες, αλλά) μια αθλητική διοργάνωση.
Διάβολε, 16 μετάλλια δεν μαζεύονται ούτε σε πρωτάθλημα μικρών ηλικιών, πόσο μάλλον σε μια διεθνή διοργάνωση, που μάλιστα αποτελεί κριτήριο πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.Παρεμπιπτόντως ο Τυνήσιος χρυσός Ολυμπιονίκης στο Πεκίνο το 2008 και παγκόσμιος πρωταθλητής στη Ρώμη το 2009 (στα 1500μ ελεύθερο) θα μπορούσε να μαζέψει άλλα τρία χρυσά μετάλλια, αλλά έπεσε στην περίπτωση: στο τελευταίο αγώνισμα του προγράμματος, αν και αυτός έδωσε πρώτος για το τελευταίο κατοστάρι στα 4x100 μικτή ομαδική , η Τυνησία τερμάτισε δεύτερη πίσω από την Αίγυπτο (για τρία δέκατα του δευτερολέπτου) , ενώ αποσύρθηκε από τα 50μ. ύπτιο για να εξοικονομήσει δυνάμεις πριν από το 1500άρι και ακυρώθηκε στον προκριματικό των 100μ. πρόσθιου.Ε, συμβαίνουν αυτά πού και πού για να τεκμηριώνεται το προφανές: nobody is perfect!
Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο gazzetta.gr