Μετά από τη νηστεία της Μ. Εβδομάδας ή 50 ημερών, ακολουθεί το πασχαλινό τραπέζι με τον παραδοσιακό οβελία και πολλά ελληνικά εδέσματα. Την Κυριακή του Πάσχα αμέτρητοι είναι οι διατροφικοί πειρασμοί, ενώ συνήθως υπάρχει υπερκατανάλωση τροφής, η οποία είναι πλούσια σε θερμίδες, χοληστερίνη και τριγλυκερίδια. Από το πασχαλινό τραπέζι δεν λείπουν και τα γλυκά, όπως τσουρέκια, κουλούρια και γλυκά ταψιού, που κάνουν ακόμη πιο δύσκολο τον αγώνα να κρατήσουμε σταθερά τα κιλά μας. 

«Αυτές τις ημέρες είναι δύσκολο να ακολουθηθεί ένα πρόγραμμα διατροφής. Ωστόσο, υπάρχει τρόπος να μην ανεβούν οι δείκτες της ζυγαριάς μετά από τις διακοπές του Πάσχα. Επιλεγούμε με προσοχή και καταναλώνουμε με μετρό, ειδικά εάν υπάρχει κλινική κατάσταση του ατόμου (π.χ αυξημένο ουρικό οξύ, χοληστερόλη κ.α.)», είπε στο star.gr η Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, Ηλιαλένα Λυσικάτου, η οποία έδωσε διατροφικές συμβουλές για την ημέρα του Πάσχα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ PODCAST ΣΤΟ STAR.GR