Κεντρική θεματική του προγράμματος ήταν η λεγόμενη «Animation Cuisine», του μαγειρέματος δηλαδή και του στησίματος πιάτων μπροστά στον πελάτη. Πρόκειται για μία από τις πιο εντυπωσιακές τάσεις του χώρου της εστίασης, που συναντάται κατά βάση σε resorts και city hotels, αποδίδοντας διαδραστικότητα στη διαδικασία της παρασκευής ενός γεύματος, με τον πελάτη να έχει άμεση εικόνα της τεχνικής και των φρέσκων υλικών που χρησιμοποιούνται στην προετοιμασία των πιάτων που πρόκειται να καταναλώσει.
 
Η επίσημη παρουσίαση του συγκεκριμένου τύπου κουζίνας πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά σε παγκόσμιο επίπεδο με τεχνικές και νέες συνταγές που χωρίστηκαν σε τρεις ενότητες: «Live Cooking Buffet», «Live Cooking Bistrot» και «Live Cooking Snacks», που περιλάμβαναν τέσσερις αντιπροσωπευτικές συνταγές ανά ημέρα.
 
Στην ενότητα «Live Cooking Bistrot» που έκανε το εναρκτήριο λάκτισμα ο chef με άρτια τεχνική και ακρίβεια παρουσίασε συνταγές όπως το παραδοσιακό πιάτο της Βουργουνδίας «oeuf en meurette», βοδινό tartare με σάλτσα μουστάρδας, pain perdu με καραβίδες και κινόα από την Ανδεγαυία (Ανζού) με ρίζες και μαύρη τρούφα.
 
Τη δεύτερη μέρα τη σκυτάλη πήραν οι συνταγές για μπουφέ με επίσης λεπτομερή παρουσίαση συνταγών με εξειδικευμένες τεχνικές όπως «τραγανή τάρτα με γαρίδες και λαρδί», «σούπα με μοσχάρι και ταμάρινδο», «αποδομημένο parmentier» και «υφές Du Barry».
 
Τον επίλογο της τρίτης και τελευταίας μέρας έγραψαν τα σνακ όπως «bagel gambas tartare» με γαρίδες, «banh mi», το γνωστό βιετναμέζικο σάντουιτς με χοιρινό, ένα ξεχωριστό χορτοφαγικό burger και «quesadillas με στήθος πάπιας καραμελωμένα κρεμμύδια και κρέμα μάνγκο».
 
Λίγα λόγια για τον chef
O Mark Guillain Williams ξεκίνησε την καριέρα του στο Λονδίνο δουλεύοντας στο «Ritz» και στο «Fifth Floor Restaurant» του Harvey Nichols. Το 2001 γίνεται chef στο εστιατόριο Gilles Choukroun, «Angl’Opéra», στο Παρίσι όπου παραμένει για δύο χρόνια. Αργότερα θα συμμετάσχει στην ομάδα του Alain Ducasse ως sous chef στο εμβληματικό «Relais Plaza» του Hotel Plaza Athénée». Από το 2008 θα επιδείξει τις άριστες μαγειρικές του ικανότητες ως head chef στο «Salon Premiere Air France Lounge», το οποίο βρίσκεται στο αεροδρόμιο Roissy-Charles de Gaulle και το 2011 εντάσσεται στην ομάδα των εισηγητών της σχολής του Alain Ducasse, «Alain Ducasse Education» με την οποία συνεργάζεται μέχρι σήμερα.
 
Assistant Chefs
Ανδριανάκης Άγγελος, Ζέρβας Αριστοτέλης, Κωστάκος Αθηναγόρας, Πασχάλη Πασχάλης, Κοτζάς Βασίλης, Τσιοτίνης Αλέξανδρος
 
Διοργανωτής
ΙΕΚ ΑΚΜΗ
 
Συντονιστής
Gastronomy Essentials
 
Φωτογραφίες
Καραγιάννης Παναγιώτης (Εφαρμοσμένες Τέχνες, τμήμα φωτογραφίας ΙΕΚ ΑΚΜΗ)
 
Χορηγός Τεχνολογίας
LG
 
Video

 
Χρυσοί Χορηγοί
Unilever Food Solutions
EGEM
Metropolitan Food Culture
4F
Wüsthof
Thermomix
Οδός Κασσάνδρας
Délifrance
Home By Nature
Black Garlic Downvillage
 
Χορηγός Εξοπλισμού
Electrolux
 
Χορηγός Ένδυσης
ChefStyle