Facebook Pixel Γιώργος Φίλης: Τα ρωσικά πυρηνικά προκαλούν τρόμο! Ούτε στο σινεμά τέτοιο τσουνάμι (ΒΙΝΤΕΟ)
Life
| 2022-05-07 20:46:00

Τα ρωσικά πυρηνικά προκαλούν τρόμο! Ούτε στο σινεμά τέτοιο τσουνάμι (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Τα ρωσικά πυρηνικά προκαλούν τρόμο! Ούτε στο σινεμά τέτοιο τσουνάμι (ΒΙΝΤΕΟ)

Κίνδυνος καταστροφής του πλανήτη.

Τον κίνδυνο χρήσης πυρηνικών όπλων σχολίασε ο Γιώργος Φίλης, μετά τα σχόλια για κίνδυνο ξεσπάσματος Ευρωπαϊκής Άνοιξης, με αφορμή τις ρωσικές απειλές περί χρήσης πυρηνικών.

Με την εκκίνηση των επιχειρήσεων στην Ουκρανία, ο Βλάντιμιρ Πούτιν από τις πρώτες ημέρες έθεσε σε επιφυλακή τα πυρηνικά όπλα της Ρωσίας.

Ήταν ένα μήνυμα προς τη Δύση, την ώρα που ο ρωσικός στρατός βίωνε μεγάλες απώλειες σε όλα τα μέτωπα εξαιτίας της βοήθειας προς την Ουκρανία.

Ρώσοι αξιωματούχοι κατά καιρούς έπαιρναν θέση επί του θέματος. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πέσκοφ μιλώντας σε αμερικανικό δίκτυο, υποστήριξε, ότι η χρήση των πυρηνικών όπλων είναι ορατή, αν απειληθεί η ακεραιότητα της Ρωσίας. Ο εξ απορρήτων του Βλάντιμιρ Πούτιν έστειλε άλλο ένα μήνυμα αυτήν τη φορά δηλαδή. Ακολούθησε παρόμοια τοποθέτηση του Ρώσου ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ, του οποίου η διπλωματική ιδιότητα και η εμπειρία έδωσαν ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα στα λεγόμενά του.

Τις τελευταίες ημέρες μπήκαν στο παιχνίδι και ρωσικά ΜΜΕ! Εμφανίστηκαν σε δελτία ειδήσεων εικόνες αρχικά για το μηδενικό περιθώριο αντίδρασης που έχει η Δύση σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου, αφού οι πύραυλοι "Sarmat" που στα ρωσικά σημαίνει "διάβολος" χτυπούνε μέσα σε δευτερόλεπτα. Παράλληλα σε ρωσικά δελτία ειδήσεων εμφανίστηκαν βίντεο με πυρηνικά όπλα να χτυπούν τη Βρετανία καταστρέφοντάς την.

Το μέγεθος της ατομικής βόμβας, της συγκεκριμένης, είναι δυνατόν να προκαλέσει κύματα ύψους 500 μέτρων. "Ούτε στο σινεμά τέτοιο τσουνάμι", σημειώνει ο Γιώργος Φίλης. Ο διδάκτωρ Γεωπολιτικής και καθηγητής ευρωπαϊκών θεμάτων μίλησε στον Parapolitika FM, όπου αναφέρθηκε στον κίνδυνο πυρηνικού ολοκαυτώματος. 

Ακούστε την παρέμβασή του:

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags