Facebook Pixel Ανησυχία για τους Αφγανούς πρόσφυγες που απέλασε το Πακιστάν εξέφρασε η Αντζελίνα Τζολί
Life
| 2023-11-16 15:50:00

Ανησυχία για τους Αφγανούς πρόσφυγες που απέλασε το Πακιστάν εξέφρασε η Αντζελίνα Τζολί

Sportdog Team
Ανησυχία για τους Αφγανούς πρόσφυγες που απέλασε το Πακιστάν εξέφρασε η Αντζελίνα Τζολί

Η Τζολί άσκησε κριτική στο Πακιστάν για την απροσδόκητη απόφαση να στείλει πίσω ευάλωτες οικογένειες Αφγανών

Η Αμερικανίδα ηθοποιός Angelina Jolie εξέφρασε τη βαθιά της ανησυχία και θλίψη για τη μαζική απέλαση Αφγανών προσφύγων από το Πακιστάν.

Σε ανάρτησή της στο Instagram, η Τζολί άσκησε κριτική στο Πακιστάν για την απροσδόκητη απόφαση να στείλει πίσω ευάλωτες οικογένειες Αφγανών, οι οποίες αντιμετωπίζουν πλέον τη σκληρή πραγματικότητα της επιβίωσης στο σημερινό Αφγανιστάν.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Angelina Jolie (@angelinajolie)

Η Τζολί τόνισε τη μακρά ιστορία του Πακιστάν να υποστηρίζει οικογένειες Αφγανών προσφύγων. Εκφράζει τη λύπη της για την ξαφνική απέλαση, ειδικά υπό το φως των τρεχουσών καταστροφικών συνθηκών του Αφγανιστάν, στις οποίες οι γυναίκες στερούνται τα βασικά δικαιώματα, η εκπαίδευση γίνεται όλο και πιο απρόσιτη, πολλές αντιμετωπίζουν φυλακή και μια σοβαρή ανθρωπιστική κρίση επέρχεται.

«Το Πακιστάν είναι υποστηρικτής πολλών οικογενειών Αφγανών προσφύγων για δεκαετίες. Λυπάμαι που θα απωθήσουν τόσο απότομα τους πρόσφυγες που αντιμετωπίζουν την αδύνατη πραγματικότητα της προσπάθειας επιβίωσης στο σημερινό Αφγανιστάν, όπου οι γυναίκες έχουν ξανά στερηθεί κάθε δικαίωμα και τη δυνατότητα εκπαίδευσης, πολλές φυλακίζονται και υπάρχει μια βαθιά ανθρωπιστική κρίση ," έγραψε.

«Είναι ένα ακόμη παράδειγμα της οπισθοδρόμησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων παγκοσμίως και είναι μια νέα τραγωδία στη μακρά ιστορία των ταλαιπωριών του αφγανικού λαού – που δεν έχει βιώσει τίποτα άλλο παρά πόλεμο και συγκρούσεις και εκτοπισμό για πάνω από σαράντα χρόνια, και εγκαταλείπεται από ο κόσμος μετά από όλες τις υποσχέσεις που δόθηκαν για ένα καλύτερο μέλλον για τον αφγανικό λαό», συνέχισε «Παρακαλώ, αν μπορείτε, προσπαθήστε να είστε ενήμεροι και ενημερωμένοι. Δείτε τον σύνδεσμο στο βιογραφικό μου για αφγανικές αναφορές. #Αφγανιστάν #Πακιστάν."

Εν τω μεταξύ, οι Αφγανοί πρόσφυγες που απελάθηκαν από το Πακιστάν μετά την προθεσμία του Ισλαμαμπάντ, παλεύουν με το κρύο καιρό εν μέσω άθλιων συνθηκών, ανέφερε το TOLO News.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags