Facebook Pixel Λευκός Ρεπουμπλικάνος κέρδισε σε εκλογές υποδυόμενος τον... μαύρο! (BINTEO)
| 2013-11-12 00:10:00

Λευκός Ρεπουμπλικάνος κέρδισε σε εκλογές υποδυόμενος τον... μαύρο! (BINTEO)

Λευκός Ρεπουμπλικάνος κέρδισε σε εκλογές υποδυόμενος τον... μαύρο! (BINTEO)

Ένα λευκός Ρεπουμπλικάνος πολιτευτής στο Χιούστον, γνωστός για τις αντί-gay απόψεις του, κατάφερε να εκλεγεί σε μια περιοχή όπου ζουν κατά κύριο λόγο αφρο-αμερικάνοι, υποδυόμενος στην ουσία τον... μαύρο.

Ο Ντέιβ Γουίλσον κέρδισε με μικρή διαφορά μια θέση στο συμβούλιο του Κοινοτικού κολεγίου του Χιούστον με μια καμπάνια που για πολλούς κινήθηκε στο όριο του ηθικά επιτρεπτού.

Καταρχάς δεν εμφανίστηκε σε συζητήσεις και άλλες συναντήσεις των υποψηφίων και η φωτογραφία του δεν υπήρχε στη λίστα με τους υποψήφιους στο κολλέγιο. Αυτό που έκανε ήταν να τυπώσει φυλλάδια και να στείλει χιλιάδες επιστολές, διακοσμημένες με πρόσωπα αφρο-Αμερικανών που χαμογελάνε και από κάτω έγραφαν: "Ψηφίστε τον φίλο μας και γείτονα Ντέιβ Γουίλσον".

Σε ένα φυλλάδιο μάλιστα το προχώρησε και παραπάνω. Έγραψε σε ένα σημείο ότι η υποψηφιότητά του "υποστηρίζεται από τον Ρον Γουίλσον". Στο μυαλό των περισσότερων αφροαμερικανών που δέχθηκαν την επιστολή το όνομα παρέπεμπε ευθέως σε έναν αφροαμερικανό, πρώην πολιτειακό βουλευτή, όμως εκείνος εννοούσε απλώς έναν δικό του, λευκό, ξάδερφο...



Ο αντίπαλος του Γούιλσον, ο οποίος έχασε τη θέση για μόλις 26 ψήφους δήλωσε ότι θα ζητήσει επαναμέτρηση.

Πηγή: www.lifo.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags