Ιωάννης Μάζης: Ζήτημα εθνικής επιβίωσης η αμυντική συμφωνία με την Γαλλία! Ο κίνδυνος είναι μεγάλος. Τότε η Ελλάς, δέχεται επίθεση

Τη στάση του ΝΑΤΟ, την ελληνογαλλική συμφωνία και τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα για την επικύρωσή της στο κοινοβούλιο σχολίασε ο Ιωάννης Μάζης.

Ποντιοπιλατική η στάση του ΝΑΤΟ. Το ΝΑΤΟ δεν έχει καμία ρήτρα για να προστατεύει καταστάσεις επιτιθέμεων προς αμυνόμενους, όταν και οι δύο είναι μέλη τους.

Εξαιρετική συμφωνία με την Ελλάδα. Δεν έχει ξαναγίνει ποτέ τέτοια συμφωνία στρατηγικής και στρατιωτικής συνεργασίας με κράτος και δύναμη του ύψους της Γαλλίας.

Τί χρειάζεται για να αναλάβει η συμφωνία σάρκα και οστά.

Καλό μήνυμα για τη Γαλλία, ότι τα 3/4 του κοινοβουλίου ψήφισαν τη συμφωνία.

Πρώτον, ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα αφορούν κυριαρχικά δικαιώματα.

Το ΥΠΕΞ της Γαλλίας είπε, ότι η συμφωνία δεν περιλαμβάνει το κομμάτι των κυριαρχικών δικαιωμάτων, αλλά λέει, ότι αν δεχτεί επίθεση ένας εκ των δύο συμβαλλομένων στην επικράτειά του.

Ένα σκάφος με ελληνική σημαία το οποίο βγαίνει για να υπερασπίσει κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και για οποιονδήποτε τρόπο δέχεται επίθεση, τότε η Ελλάς, δέχεται επίθεση στην επικράτειά της.

Γιατί δεν ψηφίστηκε από την Αριστερά:

Διάθεση αντιπολίτευσης που δεν έπρεπε να πρυτανεύσει. Γιατί πρόκειται για εθνικό ζήτημα επιβίωσης της χώρας.

Ο κίνδυνος είναι μεγάλος.

Ο καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πρόεδρος του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών, Ιωάννης Μάζης στην εκπομπή «Ραντάρ» και τον διευθυντή του AlphaRadio989, Τάκη Χατζή στις 8 Οκτωβρίου 2010.

O Ιωάννης Μάζης είναι Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Θεωρίας στο Πανεπιστήμιον Αθηνών.

Είναι Ιππότης του Τάγματος του Ακαδημαϊκού Φοίνικος της Γαλλικής Δημοκρατίας και Εταίρος της Royal Society of Arts/London-UK και μέλος του Συλλόγου Mελών (Alumni) IVP του USA Dept of State.

Έχει δημοσιεύσει είκοσι μονογραφίες (μεταξύ αυτών «Γεωπολιτική Θεωρία και Πράξη», «Θεωρία Διεθνών Σχέσεων και Γεωπολιτική στο Νεοθετικιστικό πλαίσιο», «Γεωπολιτική των Υδάτων στη Μέση Ανατολή», «Γεωπολιτική και Γεωστρατηγικές της Συριακής Κρίσεως», «Αραβικές Εξεγέρσεις») και πλήθος μελετών και επιστημονικών άρθρων.

Είναι Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Γεωπολιτική Ανάλυση, Γεωστρατηγική Σύνθεση και Σπουδές Άμυνας και Διεθνούς Ασφάλειας» και του Εργαστηρίου Γεωπολιτισμικών Αναλύσεων Μέσης Ανατολής-Τουρκίας του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Επίσης, είναι διευθυντής της επώνυμης Έδρας Γεωπολιτικής «ΗΡΟΔΟΤΟΣ» του ελληνικού ΓΕΕΘΑ.

Έχει διδάξει σε πολλά ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια και υπήρξε εισηγητής, συνεργάτης και μέλος ευρωπαϊκών ινστιτούτων. Διδάσκει στις μεταπτυχιακές Σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελληνικής Αστυνομίας.