Την υπόθεση των κοιτασμάτων της Κύπρου και πως η Τουρκία επιβουλεύεται την εκμετάλλευσή τους ανέλυσε ο Σάββας Καλεντερίδης, ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες έστελνε πολεμικά μηνύματα προς την άλλη πλευρά του Αιγαίου. Ο γεωπολιτικός αναλυτής υποστήριξε, ότι η Κύπρος είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της Τουρκίας, μετά το κουρδικό.

Παράλληλα σχολίασε τις δηλώσεις Τατάρ που ζήτησε το φυσικό αέριο από την Κυπριακή ΑΟΖ, το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο διαπραγματευτικό όπλο της Κυπριακής Δημοκρατίας προκειμένου να λύσει το Κυπριακό, με τη Μεγαλόνησο να αποτελεί εδώ και 48 χρόνια υπό κατοχή. Σε εκείνο το σημείο άρχισε να διαβάζει δηλώσεις του εκπροσώπου του AKP, Ομέρ Τσελίκ, ο οποίος πριν τη συνάντηση Ερντογάν-Μητσοτάκη, μίλησε για έναν μεγάλο φάκελο της Ελλάδας στο τραπέζι των συζητήσεων.

Η τοποθέτηση περί Γαλάζιας Πατρίδας τον έβγαλε εκτός εαυτού. "Μιλάμε για τουρκικό παραλογισμό. Τρέλα κανονική. Όλα αυτά τα είπε την παραμονή της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού", ανέφερε ο υπεύθυνος του infognomonpolitics.gr και ξέσπασε: "Τί είναι αυτά που λες ρε καραγκιόζη", είπε.

Δείτε το βίντεο από την εκπομπή ZOOM, στην οποία αναφέρθηκε για το ταξίδι που ετοιμάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις ΗΠΑ, στις 16 Μαΐου, προκειμένου να μιλήσει στο Κογκρέσο και να έχει κατ'ιδίαν συνομιλίες με τον Τζο Μπάιντεν.

 

***ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Πακέτο" ο Ρώσος Βράνιες και Μουργκ - "Ζόρια" για Έλληνα κόουτς - "Καραμπόλα" 18 εκατ. για... Λαλά!