Εντός κι εκτός Θράκης, η Τουρκία αποπειράται να εργαλειοποιήσει τα μειονότητα και να δυναμιτίσει το κλίμα στην περιοχή.

”Στην Κομοτηνή πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27 Νοεμβρίου το 6ο Τακτικό Συνέδριο του Κόμματος Φιλίας, Ισότητας και Ειρήνης (DEB), του πολιτικού κόμματος της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης.

Στη συνέχεια καθορίστηκαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για τη διοίκηση του Συνεδρίου. Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου εξελέγη ο Mehmet Emin και γραμματέας οι Emel İbram και Kerem Abdürrahimoğlu.

Πρώτα, η πρόεδρος του κόμματος DEB Çiğdem Asafoğlu ήρθε στο βήμα για να κάνει την ομιλία της. Χαιρετισμό απηύθυναν ο πρώην πρόεδρος του κόμματος DEB Mustafa Ali Çavuş, ο επίτιμος πρόεδρος του κόμματος DEB Işık Sadık Ahmet και ο Πρόεδρος του Συμβουλευτικού Συμβουλίου της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης και ο εκλεγμένος ”Μουφτής” Κομοτηνής İbrahim Şerif.

Μετά τις ομιλίες διεξήχθησαν οι εκλογές και η Çiğdem Asafoğlu επανεξελέγη Πρόεδρος του Κόμματος DEB με τις ψήφους των μελών του κόμματος DEB.”

 

Συγχαρητήρια από τον Πρόεδρο της τουρκικής Βουλής

”Ο Πρόεδρος της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας Şentop συνεχάρη την Asafoğlu. Ο Πρόεδρος της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας Mustafa Şentop, συνεχάρη την Çiğdem Asafoğlu, η οποία επανεξελέγη Πρόεδρος του Κόμματος Ειρήνης για Ισότητα Φιλίας (DEB) στην Τουρκία.”

Το σχέδιο

Ο συνολικός μουσουλμανικός πληθυσμός της Θράκης και ολόκληρης της Ελλάδας δεν υπερβαίνει τους 120.000 – 130.000 πολίτες. Για το κατώφλι του 3% στις εθνικές εκλογές απαιτούνται σχεδόν οι διπλάσιοι ψήφοι.

Γι αυτό οι επιτελείς του DEB στοχεύουν ταυτόχρονα στη μέγιστη δυνατή συσπείρωση των μουσουλμάνων ψηφοφόρων της Θράκης, ώστε ελάχιστοι να διαχυθούν στα άλλα κόμματα.

Κωδικός «διάχυση ψήφων»

Οι ειδικά στα θέματα της Θράκης, αλλά και οι τελευταίες πληροφορίες φέρουν την ηγεσία του DEB παράλληλα με τη δραστηριοποίησή της για την πανελλαδική συσπείρωση του μουσουλμανικού και γενικότερα του μειονοτικού στοιχείου, να προσανατολίζεται στο σαφώς ρεαλιστικότερο σχέδιο, όσον αφορά τις επόμενες εθνικές εκλογές.

Το διαπραγματευτικό τους όπλο είναι όντως βαρύ.

«Εξουσιάζουν» στη Θράκη περίπου 45.000 ψήφους τις οποίες πολύ εύκολα θα μπορούσαν να τις αυξήσεις σε 50.000.

Με τους κατάλληλους χειρισμούς, οι ψήφοι αυτές θα μπορούσαν να διαχυθούν σε δύο ή τρία από τα μεγάλα κόμματα, προς συγκεκριμένους βέβαια μουσουλμάνους υποψηφίους, οι οποίοι στη συνέχεια θα αποτελέσουν τον «Δούρειο Ίππο» του DEB και του τουρκικού προξενείου στο ελληνικό πολιτικό σύστημα, κάτι που έτσι κι αλλιώς συμβαίνει κατά κόρον εδώ και πολλά χρόνια, με το διπλό παιχνίδι που παίζουν οι περισσότεροι «συστημικοί» μειονοτικοί βουλευτές.

ΠΗΓΗ: directus.gr