Facebook Pixel Οργισμένη δήλωση Καλεντερίδη στον Παπαδάκη! Έξω από τη Βουλή η φωνή της Τουρκίας (ΒΙΝΤΕΟ)
Life
| 2023-06-14 11:54:00

Ανέβηκαν οι τόνοι στον Παπαδάκη με Καλεντερίδη! "Έξω από τη Βουλή η φωνή της Τουρκίας" (ΒΙΝΤΕΟ)

του Γεωπόλδου
Ανέβηκαν οι τόνοι στον Παπαδάκη με Καλεντερίδη! "Έξω από τη Βουλή η φωνή της Τουρκίας" (ΒΙΝΤΕΟ)

Ξέσπασμα από τον στρατηγικό αναλυτή για το θέμα που έχει δημιουργηθεί στη Θράκη.

Το θέμα που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου στη Θράκη σχολίασε ο Σάββας Καλεντερίδης στον Γιώργο Παπαδάκη. Όπως θυμάστε, ο μοναδικός Νομός της Ελλάδας που... έβγαλε ΣΥΡΙΖΑ ήταν η Ροδόπη. Τότε υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Κομοτηνή βγήκε και κατήγγειλε, ότι το ροζ στον χάρτη δεν ήταν νίκη του κόμματός της, αλλά νίκη του τουρκικού προξενείου και δη τον Φερχάτ Οζγκιούρ και τον Χουσεΐν Ζεϊμπέκ.

Η Νέα Δημοκρατία τότε σήκωσε το θέμα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να καταγγέλλει την παρέμβαση του τουρκικού προξενείου!

Ο Σάββας Καλεντερίδης μιλώντας στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" στον Αντ1, την Τρίτη 13 Ιουνίου 2023, υποστήριξε, ότι δεν έχει συμβεί ποτέ σε προεκλογική περίοδο να ανεβαίνει ένα θέμα τόσο ψηλά στην ατζέντα. Το πρόβλημα όμως είναι υπαρκτό και κατήγγειλε, ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις διαχρονικά το έθαβαν κάτω από το χαλάκι.

Όπως ανέφερε ο στρατηγικός αναλυτής, το θέμα στη Θράκη δημιουργήθηκε τη δεκαετία του '50 εξαιτίας του κομμουνιστικού φόβου που επικρατούσε εκείνη την εποχή. Στη συνθήκη της Λωζάνης η μειονότητα χαρακτηρίστηκε μουσουλμανική επειδή το ήθελε η Τουρκία, η οποία δεν επιθυμούσε να διαχωριστεί η σύνθεσή της σε Πομάκους, Ρομά και τουρκογενείς.  Επειδή οι  Αμερικανοί φοβούνταν την περίοδο της αντικομμουνιστικής φρενίτιδας μήπως οι Πομάκοι προσεταιριστούν τους Βούλγαρους που ήταν στο σοβιετικό μπλοκ, εξαιτίας των κοινών στοιχείων στη διάλεκτό τους με τα σλαβικά, άρχισε να μπαίνει η τουρκική γλώσσα στην εκπαίδευσή τους.

Μέχρι τότε μάθαιναν αραβική γραφή! Όταν έγινε το θέμα οι Πομάκοι εξεγέρθηκαν και φώναζαν πως "δεν είναι Τούρκοι". Παρ' όλα αυτά το ελληνικό κράτος έβαλε στα σχολεία τους την τουρκική.

Και όχι μόνο αυτό! Λύκειο στην Κομοτηνή φέρει το όνομα του Τζελάλ Μπαγιάρ, ενός Τούρκου στρατιωτικού που είχε συμμετοχή στη Γενοκτονία των Αρμενίων και Ελλήνων. Στην ουσία λοιπόν, όπως καταγγέλλει ο Καλεντερίδης, η Ελλάδα με την πολιτική της οδηγεί τους μουσουλμάνους της Θράκης στον εκτουρκισμό, ενώ οι άνθρωποι νιώθουν Έλληνες. Μάλιστα πρότεινε να δοθεί προσοχή στη μειονότητα, με προσλήψεις στο δημόσιο και στα σώματα ασφαλείας, ώστε να νιώσουν, ότι η Ελλάδα τους αγκαλιάζει και σε αυτήν την περίπτωση δεν θα θέλουν να έχουν καμία σχέση με την Τουρκία, η οποία δημιουργεί προβλήματα στη χώρα μας σε κάθε επίπεδο και εκμεταλλεύεται τη μειονότητα. "Όποια οικογένεια έχει άνθρωπο στα σώματα ασφαλείας, δεν πρόκειται να ακούσει στις ταγές της Τουρκίας", τόνισε.

Όσον αφορά την υπόθεση των βουλευτών; Ο Καλεντερίδης ξέσπασε λέγοντας, ότι όσοι βουλευτές είναι η φωνή της Τουρκίας να βγούνε εκτός κοινοβουλίου! Γιατί πολύ απλά βλάπτουν τα εθνικά συμφέροντα. 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags