Facebook Pixel Θα έχουμε γλέντια! Υβριστής του Ερντογάν των Τούρκων που τον ψήφισαν ο νέος Ολλανδός πρωθυπουργός
Life
| 2023-11-23 14:36:00

Θα έχουμε γλέντια! Υβριστής του Ερντογάν και των Τούρκων που τον ψήφισαν ο νέος Ολλανδός πρωθυπουργός

του Γεωπόλδου
Θα έχουμε γλέντια! Υβριστής του Ερντογάν και των Τούρκων που τον ψήφισαν ο νέος Ολλανδός πρωθυπουργός

Η νίκη του Βίλντερς στην Ολλανδία δεν αφήνει ασυγκίνητη την Τουρκία!

Νέος πρωθυπουργός της Ολλανδίας αναδεικνύεται ο ακροδεξιός Γκέερτ Βίλντερς ο οποίος υποσχέθηκε να «επιστρέψει την χώρα στους Ολλανδούς».

«Θα πρέπει να βρούμε τρόπους να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των ψηφοφόρων μας, να επαναφέρουμε τους Ολλανδούς στο νούμερο ένα», δήλωσε ο Γκέερτ Βίλντερς μετά τη δημοσιοποίηση ενός exit poll που έδειξε ότι το κόμμα του, το PVV, έχει μεγάλο προβάδισμα έναντι των άλλων κομμάτων.

Μετά από 25 χρόνια στο κοινοβούλιο, το κόμμα του Ελευθερία (PVV) κερδίζει 36 έδρες, πολύ μπροστά από τον πλησιέστερο αντίπαλό του, μια αριστερή συμμαχία. Αλλά θα πρέπει να πείσει και άλλα κόμματα να συμμετάσχουν μαζί του σε μια κυβέρνηση συνασπισμού.Στόχος του είναι 76 έδρες στο κοινοβούλιο των 150 εδρών.

Η αριστερή συμμαχία υπό τον πρώην επίτροπο της ΕΕ Φρανς Τίμερμανς πρόκειται να έρθει δεύτερη με 25 έδρες. Κατέστησε σαφές ότι δεν θα είχε καμία σχέση με μια κυβέρνηση υπό την ηγεσία του Βίλντερς.

Πανηγυρίζει η ευρωπαϊκή ακροδεξιά

Εθνικιστές και ακροδεξιοί ηγέτες σε όλη την Ευρώπη επαίνεσαν το επίτευγμά του.

«Συγχαρητήρια στον Γκέερτ Βίλντερς και στο PVV για τη θεαματική επίδοσή τους στις βουλευτικές εκλογές, που επιβεβαιώνει την αυξανόμενη προσήλωση στην υπεράσπιση των εθνικών ταυτοτήτων. Λόγω του ότι οι λαοί αρνούνται να δουν τον εθνικό πυρσό να σβήνει η ελπίδα για αλλαγή παραμένει ζωντανή στην Ευρώπη», ανέφερε η Μαρίν Λεπέν μέσω X (του πρώην Twitter).

Ο Βίκτορ Όρμπαν, σε ανάρτησή του στο Χ, ανέφερε ότι «οι άνεμοι της αλλαγής είναι εδώ» ανεβάζοντας βίντεο των Scorpions με το τραγούδι Winds of Change των Scorpions.

Ο Βίλντερς έχει δηλώσει θαυμαστής του εθνικιστή Ούγγρου πρωθυπουργού και είναι ρητά κατά της ΕΕ, προτρέποντας την Ολλανδία να ανακτήσει τον έλεγχο των συνόρων της, να μειώσει σημαντικά τις πληρωμές της στην ένωση και να εμποδίσει την είσοδο νέων μελών.

Ο Βίλντερς αναμένεται να προσπαθήσει να σχηματίσει μια δεξιά κυβέρνηση με το VVD και το νεοσύστατο κόμμα «Νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο», που μαζί θα κατέχουν πλειοψηφία 79 εδρών, σύμφωνα με το Reuters.

Βίλντερς και Ερντογάν

Η νίκη του Βίλντερς στην Ολλανδία δεν αφήνει ασυγκίνητη την Τουρκία! Ο νικητής των ολλανδικών εκλογών έχει πολύ ενδιαφέρον ιστορικό ενεργειών και δηλώσεων κατά της Τουρκίας και του Ερντογάν! Τον Οκτώβριο του 2020 ως επικεφαλής αντι-ισλαμικού κόμματος στην Ολλανδία, ανάρτησε στο Twitter γελοιογραφία που εμφάνιζε με καπέλο-βόμβα τον Ερντογάν, τον οποίο και χαρακτήριζε «τρομοκράτη». Μάλιστα ο Τούρκος πρόεδρος του είχε κάνει μήνυση. Τον περασμένο Ιούνιο, μετά τη νίκη του Ερντογάν στις τουρκικές εκλογές (μετά τον δεύτερο γύρο) ο Βίλντερς είπε στους Τούρκους που διαμένουν στην Ολλανδία “Να τα μαζέψουν και να φύγουν”.

Με πληροφορίες από BBC, ΑΠΕ, Reuters, Infognomonpolitics

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags