Facebook Pixel Τουρκία: "Σημαία" έκαναν οι Τούρκοι δηλώσεις Έλληνα πιλότου!
Life
| 2024-02-28 01:14:00

Ανησύχησαν οι Τούρκοι με την προβολή ισχύος στη μικρασιατική ενδοχώρα

του Γεωπόλδου
Ανησύχησαν οι Τούρκοι με την προβολή ισχύος στη μικρασιατική ενδοχώρα

Δημοσιεύουν λέξη προς λέξη τα λεγόμενα του και την ανάλυσή του για το ισοζύγιο ισχύος στον αέρα.

«Η Τουρκία ετοιμάζεται για πόλεμο». Αυτός ήταν ο τίτλος που βάλαμε στη συνέντευξη του επισμηναγού ε.α. Στέφανου Καραβίδα στο Star Fm και την Όλγα Λαθύρη. Είναι το μήνυμα που στέλνει προς την πολιτική και τη στρατιωτική ηγεσία ο Έλληνας πιλότος, ο οποίος έχει αναλύσει τα δεδομένα, κρούοντας το καμπανάκι του κινδύνου, λόγω της αύξησης των αποθεματικών βλημάτων από πλευράς της γειτονικής χώρας. “Είναι ξεκάθαρο η Τουρκία προετοιμάζεται για την τελική σύγκρουση! Δημιουργεί συνθήκες απειλής για την Ελλάδα. Ας δράσουμε πριν είναι αργά”, είχε αναφέρει επίσης ο Καραβίδας, ο οποίος στην ανάλυσή του έβαλε στο κάδρο τα F-35 και εξήγησε γιατί η απόκτησή τους δεν σημαίνει αυτόματα και αεροπορική υπεροχή.

«Η Τουρκία ετοιμάζεται για πόλεμο». Αυτός ήταν ο τίτλος που βάλαμε στη συνέντευξη του επισμηναγού ε.α. Στέφανου Καραβίδα στο Star Fm και την Όλγα Λαθύρη. Είναι το μήνυμα που στέλνει προς την πολιτική και τη στρατιωτική ηγεσία ο Έλληνας πιλότος, ο οποίος έχει αναλύσει τα δεδομένα, κρούοντας το καμπανάκι του κινδύνου, λόγω της αύξησης των αποθεματικών βλημάτων από πλευράς της γειτονικής χώρας. "Είναι ξεκάθαρο η Τουρκία προετοιμάζεται για την τελική σύγκρουση! Δημιουργεί συνθήκες απειλής για την Ελλάδα. Ας δράσουμε πριν είναι αργά", είχε αναφέρει επίσης ο Καραβίδας, ο οποίος στην ανάλυσή του έβαλε στο κάδρο τα F-35 και εξήγησε γιατί η απόκτησή τους δεν σημαίνει αυτόματα και αεροπορική υπεροχή.

Οι ανησυχίες του Έλληνα ιπτάμενου μοιράστηκαν στον τουρκικό Τύπο. Πρώτα η Yeni Akit και δεύτερον η TR Haber δημοσιεύουν λέξη προς λέξη τα λεγόμενα του Στέφανου Καραβίδα, όταν σε ολόκληρη την Ελλάδα δεν υπάρχει ούτε μία απομαγνητοφώνηση. Και στα δύο δημοσιεύματα στις τουρκικές ιστοσελίδες υπάρχει αναφορά στο γεγονός, ότι οι δηλώσεις του Έλληνα πιλότου μεταφέρθηκαν στο infognomonpolitics.gr, την ιστοσελίδα μας δηλαδή και στον Σάββα Καλεντερίδη. Υπογραμμίζεται μάλιστα η ιδιότητα του επικεφαλής του Ινφογνώμονα ως πρώην αξιωματικού πληροφοριών, το όνομα του οποίου ενεπλάκη στην υπόθεση Οτζαλάν.

"Εξομολόγηση F-35 από τον Έλληνα πιλότο που θα ανατρέψει την ατζέντα για την Τουρκία: Μπορεί να μην πετύχει, ας ξεκινήσουμε πόλεμο εκεί", αναφέρει ο τίτλος του δημοσιεύματος, το οποίο υπογραμμίζει, ότι ο Στέφανος Καραβίδας είναι ένας από τους σημαντικότερους πιλότους της Ελλάδας

[caption id="attachment_534407" align="aligncenter" width="1050"] 

Ο Στέφανος Καραβίδας, ένας από τους έμπειρους πιλότους της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, υποστήριξε ότι η Τουρκία προετοιμάζεται για τον τελικό πόλεμο και κάλεσε τη χώρα του να λάβει επείγοντα μέτρα εναντίον της.

Ο βετεράνος πιλότος Καραβίδας έκανε εντυπωσιακές δηλώσεις στη συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε στο InfoGnomon, υπό τη διεύθυνση του Έλληνα αξιωματικού πληροφοριών Σάββα Καλεντερίδη, ο οποίος βοήθησε τον ηγέτη του PKK Abdullah Öcalan τη δεκαετία του '90.

Δηλώνοντας ότι η Τουρκία πραγματοποιεί ένα τεράστιο εξοπλιστικό πρόγραμμα, που σημαίνει προετοιμασία για πόλεμο μεγάλης κλίμακας, ο Καραβίδας είπε: «Οι δύο χώρες που μπορούν να σταματήσουν αυτό το όραμα είναι η Ελλάδα και η (Νότια) Κύπρος. Ωστόσο, καμία χώρα δεν έχει τη δύναμη να αντιταχθεί στον οργασμό της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας." είπε.

Δηλώνοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να έχει ένα αυτόνομο εξοπλιστικό πρόγραμμα, ο Καραβίδας παραδέχτηκε, "Δεν μπορούμε να παραπλανήσουμε τους Έλληνες βασιζόμενοι στις υπογραφές των συμφωνιών φιλίας. Δεν μπορούμε να σιωπήσουμε για τις τρέχουσες εξελίξεις. Οι ισορροπίες στο Αιγαίο θα διαταραχθούν απολύτως από 2028 έως 2030».

«Με βάση τις τεχνικές μου γνώσεις, λέω ότι η στρατιωτική υπεροχή της Τουρκίας σε ποσότητα και ποιότητα μπαίνει πλέον στο παιχνίδι. Δυστυχώς, δεν έχουμε γεωπολιτικό όραμα αντίστοιχο του ιστορικού εχθρού μας», είπε ο Καραβίδας και πρόσθεσε:

"Η αναβάθμιση των F-16 μας σε επίπεδο Viper και η αγορά 24 αεροσκαφών Rafale φαίνεται να είναι ποιοτικό πλεονέκτημα, αλλά η τρέχουσα αριθμητική εξίσωση θα στραφεί υπέρ της Τουρκίας στο τέλος της 10ετίας λόγω αβεβαιοτήτων. Επειδή ενώ η Τουρκία έχει 270 αεροσκάφη F-16 με δικτυοκεντρικές δυνατότητες πολέμου, «Θα έχουμε μόνο 201 αεροσκάφη. Τα 107 από αυτά θα έχουν ένα σύγχρονο ραντάρ».

"Φυσικά, κάποιος θα μας θυμίσει τώρα τα F-35. Μόνο τα μισά από τα F-35 στο απόθεμα της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ είναι λειτουργικά χρησιμοποιήσιμα. Η αριθμητική υπεροχή της Τουρκίας μπορεί να επισκιάσει την ποιοτική μας υπεροχή. Επειδή όχι μόνο οι πλατφόρμες αλλά και τα όπλα είναι πολύ σημαντικά. Οι  Τούρκοι έχουν παραγγείλει 1000 βλήματα. Εκτός από αυτό, υπάρχουν 400 άλλοι τύποι πυραύλων. Οι Τούρκοι έχουν επίσης συστήματα που σαρώνουν την υπέρυθρη ακτινοβολία και μπορούν να ανιχνεύσουν το F-35."

«Η Τουρκία έχει κάνει επίσης σοβαρή πρόοδο στη θάλασσα. Οι δικτυοκεντρικές πολεμικές της ικανότητες επηρεάζουν αρνητικά και τα συστήματα αναγνώρισης φίλου-εχθρού στο Αιγαίο. Φανταστείτε, θα βρεθούμε αντιμέτωποι με ένα ενιαίο σύστημα αεράμυνας.

Έχουν ήδη πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς που εκτοξεύονται από αεροσκάφη. Μπορούν επίσης να μετατρέψουν τις βόμβες γενικής χρήσης σε όπλα ακριβείας μεγάλης εμβέλειας. Τα συστήματα αυτά σχεδιάζονται και παράγονται από την τουρκική στρατιωτική βιομηχανία. Αυτοί οι πύραυλοι χρησιμοποιούνται επίσης σε τουρκικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα.

Δεν μπορούμε να λύσουμε αυτό το πρόβλημα με τα F-35 που θα αγοράσουμε. Από που; Τα F-35 μπορούν να φέρουν μόνο 2 πυραύλους αέρος-αέρος στο σώμα για να παραμείνουν αόρατοι στο ραντάρ. Εάν αυτά τα F-35 περιβάλλονται από 40 νέα F-16 και καθένα από αυτά τα F-16 έχει 6 πυραύλους και συστήματα υπερύθρων. «Οι πλατφόρμες που θα χάσουμε θα προκαλέσουν μεγάλη ψυχολογική ζημιά».

"Δεν είμαι ούτε μοιρολάτρης, ούτε θεωρητικός συνωμοσίας, ούτε προσπαθώ να δημιουργήσω άσχημα σενάρια. Οι Τούρκοι προετοιμάζονται για την τελευταία σύγκρουση καθώς στοχεύουν να είναι μεταξύ των 3 κορυφαίων χωρών στον κόσμο το 2071, χίλια χρόνια μετά τη Μάχη του Μαντζικέρτ.

Πρέπει να ενισχύσουμε τους 150 χιλιάδες Έλληνες στη (Νότια) Κύπρο για να τους προστατεύσουμε. Εάν το πράξουμε, μπορεί να έχουμε αντίκτυπο στο μαλακό σημείο της Τουρκίας και η Τουρκία θα πρέπει να αποσύρει ή να αναδιοργανώσει τις δυνάμεις της στο Αιγαίο. Θα ανοίξουμε το παιχνίδι στην Κύπρο. «Η Κύπρος πρέπει να εξοπλιστεί με τη βοήθεια της Ελλάδας».

"Δεν στήνουμε πολεμικό παιχνίδι. Απλώς εναντιωνόμαστε στο σενάριο που γράφουν οι Τούρκοι. Πρέπει να δημιουργήσουμε συνθήκες που θα τους κάνουν να καταλάβουν ότι αν κάνουν κάτι, θα λάβουν σκληρή απάντηση. Ταυτόχρονα, πρέπει δημιουργήσει συνθήκες κυριαρχίας στα βάθη της Μικράς Ασίας (Δυτική Ανατολία).Χρειάζεται να αποκτήσουμε επιθετική δύναμη.

Δεν έχουμε μαζί μας ούτε το Βέλγιο ούτε την Ολλανδία. Δεν υπάρχει ούτε αστυνομία διεθνούς δικαίου. Για το Καστελόριζο, κανένας Δανός δεν θα έρθει να μας σώσει. Είμαστε λοιπόν μόνοι μας και γενικά όλοι είναι καλά εξοπλισμένοι στη Μεσόγειο. Ζούμε σε ένα από τα πιο καυτά μέρη του πλανήτη. «Πρέπει να είμαστε ανεξάρτητοι, με αυτοπεποίθηση και να έχουμε όραμα».

Θυμηθείτε τη συνέντευξη Καραβίδα:

ΠΗΓΗ: infognomonpolitics.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags