Για την απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ μίλησε ο Σάββας Καλεντερίδης στην τηλεόραση της «Ναυτεμπορικής». Ο στρατηγικός αναλυτής στάθηκε στη... woke εποχή Μπάιντ που τοποθέτησε γυναίκα ως επικεφαλής της Secret Service, χωρίς να έχει ανάλογη εμπειρία ασφαλείας. Ο γνώστης των μυστικών υπηρεσιών έκανε και μία αποκάλυψη για τις σχέσεις του Τραμπ, ο οποίος φαίνεται πλέον να παίρνει ξεκάθαρο προβάδισμα για την προεδρία, με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Συγκεκριμένα ο αναλυτής αποκάλυψε δική του πληροφορία, ότι ο Τραμπ είπε στον Τσίπρα, πως ο Ερντογάν είναι καλός άνθρωπος. Μάλιστα ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ και υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών είχε προτρέψει τον πρώην πρωθυπουργό να κάνει δουλειές με τον Ερντογάν...

Παράλληλα ο Καλεντερίδης παραδέχτηκε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την πρωτοβουλία του να βρεθεί στην Κύπρο στις 20 Ιουλίου, ανήμερα της συμπλήρωσης 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Ωστόσο τόνισε, ότι είναι τραγικό και απαράδεκτο για την Ελλάδα να εορτάζει τη γιορτή αποκατάστασης της δημοκρατίας, όταν την ίδια ώρα θρηνεί η μεγαλόνησος.

«Η Χούντα ανατράπηκε από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Αντί αυτή η τελετή να είναι τελετή συγγνώμης. Είναι ντροπή για την Ελλάδα και το ελληνικό πολιτικό σύστημα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σάββας Καλεντερίδης.