Η εκ βάθους ανάλυση των δεδομένων που δημιουργούν τρόμο για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το Ιράν, όπως τον Απρίλιο, έτσι και τώρα, θα επιτεθεί μεν στο Ισραήλ αιφνιδιαστικά και στοχευμένα, ζυγίζοντας όμως, την απόφασή του, ώστε να μην έρθει απέναντι από τις ΗΠΑ, αλλά ταυτόχρονα να αποδομήσει την ισχύ που επέδειξε το Ισραήλ, σχολιάζει στα αναλυτικά γεγονότα του Star Κεντρικής Ελλάδας η διεθνολόγος Ασπασία (Σίσσυ) Αλιγιζάκη.

Ωστόσο όμως, η κατάσταση στη Μέση Ανατολή περιπλέκεται όλο και πιο πολύ, με την προσπάθεια του Ισραήλ να κάνει επίδειξη της Ισχύος του, όχι μόνο να εκπληρώσει την υπόσχεσή του για αποκεφαλισμό της ηγεσίας της ΧΑΜΑΣ, τώρα εμπλέκει άμεσα και το Ιράν, γιατί το χτύπημα κατά του Χανίγιε, έγινε μέσα στην καρδιά του Ιράν, την Τεχεράνη σε μια χρονική συγκυρία με έντονο συμβολισμό, την ορκωμοσία του νέου προέδρου.

Αυτό σημαίνει για την έξωθεν εικόνα του Ιράν, ότι η εθνική του ασφάλεια, άρα και η εθνική του κυριαρχία έχει “τρύπες”. Οπότε αυτό δεν μπορεί να είναι χωρίς αντίποινα από την πλευρά του Ιράν.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Σίσσυ Αλιγιζάκη είναι Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης με αρμοδιότητες της Διεύθυνσης Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης.