Την εικόνα των εξελίξεων στα ελληνοτουρκικά δίνει ο Λάζαρος Καμπουρίδης. Ο αντιστράτηγος ε.α. και εμπειρότατος στα ζητήματα που αφορούν την Τουρκία αναλυτής, μίλησε στις Αναλύσεις του Radio Me για τους νέους σχηματισμούς Ειδικών Δυνάμεων που δημιουργούνται απέναντι από Ελλάδα και Κύπρο, αλλά και τα συμπεράσματα που μπορούν να αντληθούν.

Πέρα από τη δεδομένη επικοινωνιακή διάσταση που είναι πάντα υπαρκτή, όπως επεσήμανε ο κ.Καμπουρίδης, οι κινήσεις αυτές έχουν και ιδιαίτερα ουσιαστικό χαρακτήρα, καθώς προδιαγράφουν μια στρατηγική στροφή της Τουρκίας προς το Αιγαίο, τη Μέση Ανατολή και την ανατολική Μεσόγειο και δη με έμφαση στις ταχυκίνητες δυνάμεις κρούσης, όπως οι αμφίβιες και αεροκινούμενες μονάδες. Στο πλαίσιο αυτό έχει ιδιαίτερο χαρακτήρα η εξαγγελία δημιουργίας αμφίβιου σώματος στρατού, αλλά και η συγκρότηση νέων ταξιαρχιών πεζοναυτών και καταδρομέων στις ακτές του Αιγαίου και την περιοχή της Αλεξανδρέττας, απέναντι από την Κύπρο.

"Είναι ένα τουρκικό μήνυμα! Οι Τούρκοι λένε, ότι η περιοχή είναι δικιά τους. Με αυτό το σώμα διαφημίζουν ότι θα πάρουν ελληνικά νησιά. Είναι μια πολύ μεγάλη αμφίβια δύναμη με επιθετικά χαρακτηριστικά", σημείωσε ο Λάζαρος Καμπουρίδης σημαίνοντας συναγερμό για τους Έλληνες επιτελείς.

Ακούστε την παρέμβασή του: