Ο Γ. Σαχπατζίδης στα μέσα της δεκαετίας του 80 εμφανιζόταν στο περιβάλλον τού τότε υπουργού Εμπορίου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ακριτίδη. Ενώ για μια μεγάλη χρονική περίοδο δεν είχε εμφανίσει κάποια ιδιαίτερα επιτυχημένη επιχειρηματική δραστηριότητα, την περίοδο 1998-1999 συμμετέχει στην εξαγορά των εφημερίδων «Μακεδονία» και «Θεσσαλονίκη» από τον Γ. Ραυτόπουλο.
Συγκεκριμένα η εκδοτική εταιρεία εξαγοράζεται από τον Γ. Σαχπατζίδη, τον Ελληνοαμερικανό Τζων Ρήγα, που συνδέεται με την αμερικανικών συμφερόντων εταιρεία επενδύσεων «ΖΙΛΚΑ» και τον Ν. Ρεμαντά, στέλεχος τότε της Τράπεζας Πειραιώς.
Μάλιστα σε μικρό χρονικό διάστημα ο Γ. Σαχπατζίδης προχωρεί στην εξαγορά του «Ελληνικού Βορρά» και των «Σπορ του Βορρά». Οσο όμως απότομη ήταν η άνοδος του Γ. Σαχπατζίδη τόσο «ορμητική» ήταν και η πτώση του.
Κατ αρχάς από τη «Μακεδονία» αποχωρεί ο Ν. Ρεμαντάς. Στη συνέχεια το 2002 ο βασικός ιδιοκτήτης Τζων Ρήγας εκδιώκει τον Γ. Σαχπατζίδη, τον οποίο κατηγορεί με δικαστικές αγωγές ως υπαίτιο για μεγάλη «μαύρη τρύπα» που ανακάλυψε στο ταμείο της εταιρείας.
Την περίοδο εκείνη της «επιτυχίας» του ο Γ. Σαχπατζίδης εμφανιζόταν να διάγει μια πολυτελή ζωή και να διαμένει σε ένα πολυτελές σπίτι στην Κατερίνη, ώστε να τον αποκαλούν «Σάχη της Κατερίνης».
Ακολούθησε μια μακρά περίοδος κατά την οποία εξαφανίστηκε από την πιάτσα, με τις ακάλυπτες επιταγές να πέφτουν η μία μετά την άλλη και τους πιστωτές του να τον κυνηγούν. Τα τελευταία 2-3 χρόνια όμως ο Γ. Σαχπατζίδης εμφανίστηκε και πάλι στο προσκήνιο σχεδόν από το πουθενά, με οικονομικά που άφηναν αρκετά ερωτηματικά και όπως προκύπτει να έχει αναπτύξει ιδιαίτερες σχέσεις με τη Μονή Βατοπεδίου.
Ενα ακόμη μυστήριο: Παρουσιάζεται ως «αφανής χρηματοδότης» της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ενώ οι άγνωστες στο ευρύ κοινό επιχειρηματικές του δραστηριότητες δεν δικαιολογούν μια μεγάλη οικονομική επιφάνεια. Αρκετοί ισχυρίζονται ότι το κλειδί του μυστηρίου βρίσκεται κάπου κοντά στη Μονή Βατοπεδίου.
Πηγή: ethnos.gr