Facebook Pixel Μήνυμα ετοιμότητας από Έλληνα πιλότο!
Life
| 2022-06-14 00:29:00

Μήνυμα ετοιμότητας από Έλληνα πιλότο!

Sportdog Team
Μήνυμα ετοιμότητας από Έλληνα πιλότο!

Είναι αυταπάτη να πιστεύουμε ότι από το εξωτερικό θα επέμβουν προκειμένου να μας χωρίσουν.

Μήνυμα ετοιμότητας έστειλε ο επισμηναγός ε.α. Στέφανος Καραβίδας. Πλέον δεν έχει νόημα καν το δίλημμα κατευνασμός ή αποτροπή. Το ζήτημα δεν είναι το εάν αλλά το πότε. Πλέον σημασία έχει η προετοιμασία. Είναι αυταπάτη να πιστεύουμε ότι από το εξωτερικό θα επέμβουν προκειμένου να μας χωρίσουν και θα είναι πολύ επικίνδυνο το πολιτικό προσωπικό να βιαστεί να αποδεχθεί διαμεσολάβηση η οποία θα ανοίξει την πόρτα στην τουρκοποίηση του Αιγαίου. Η ελληνική πλευρά πρέπει να σηκώσει το τηλέφωνο μόνο αφού οι Ελληνικές ΕΔ εξασφαλίσουν το πλεονέκτημα. 

Δείτε την παρέμβασή του στο δελτίο ειδήσεων του MEGA:

Έξαλλος Καλεντερίδης με Τσίπρα

Έξαλλος ο Σάββας Καλεντερίδης με τον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τις δηλώσεις του από τη Σύμη, στις οποίες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έστειλε μήνυμα στην Τουρκία. Ο στρατηγικός αναλυτής υποστήριξε, ότι σε γενικές γραμμές η τοποθέτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση στάθηκε όμως σε δύο σημεία. Πρώτον στην αναφορά περί εθνικισμού και δεύτερον στην ατάκα του πολιτικού περί δύο πλευρών του Αιγαίου.

Στην πρώτη περίπτωση υποστήριξε, ότι δεν είναι η ώρα για τέτοιου είδους συνδέσεις. «Αφήστε αυτά στην άκρη αυτά. Τα εθνικά θέματα δεν τα προσεγγίζουμε έτσι, με τις ιδεολογικίστικες ανοησίες. Είναι κρίσιμες περιστάσεις και κοιτάξτε την αλήθεια κατάματα», ανέφερε ο επικεφαλής του www.infognomonpolitics.gr,. Όσον αφορά το δεύτερο υπογράμμισε: «ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ. ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΚΕΤΟ». Παράλληλα σχολίασε ξανά την άσκηση EFES και όχι άδικα, αφού είναι προσομοίωση κατάληψης ελληνικού νησιού. «Είχα γράψει, ότι η Ελλάδα είναι σαν να πληρώνει φόρο αίματος, όπως οι Αθηναίοι στον Μίνωα που έστελναν νέους και νές βορά στον Μινώταυρο».

Δείτε την παρέμβαση του Σάββα Καλεντερίδη:

"Ντου" σε Ερντογάν από δημοσιογράφο! "Πρόσεχε! Αν οι Έλληνες πάρουν τα όπλα θα..."

Ο Ερντογάν δεν θα κάνει καμιά στρατιωτική κίνηση κατα της ακεραιότητας της Ελλάδας. Γιατί; Ο δημοσιογράφος και αναλυτής, Παντελής Σαββίδης, ο οποίος γνωρίζει εις βάθος τα ελληνοτουρκικά ζητήματα και διαθέτει πείρα δεκαετιών πάνω στα εθνικά θέματα, εξηγεί στο infognomonpolitics.gr  την κατάσταση αναφέροντας πέντε λόγους που η Τουρκία αυτήν την χρονική περίοδο δύσκολα θα έκανε το απονενοημένο, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν θα καταφύγει στην πρόκληση έντασης.

Γράφει λοιπόν ο παρουσιαστής της ιστορικότατης εκπομπής "Ανιχνεύσεις" στην ΕΡΤ, η οποία συνεχίζει πολύ δυνατά πλέον στη διαδικτυακή σφαίρα μέσα από το Youtube:

1.-Η ισορροπία δυνάμεων δεν του το επιτρέπει.

2.-Ακόμη και αν οι τούρκοι στρατηγοί εκτιμούν ότι υπερέχουν στα σημεία: στον Έβρο είναι αδύνατον. Τα μεγάλα νησιά προστατεύονται και επιχείρηση κατάληψής τους είναι αδύνατη. Κατάληψη μικρού νησιού θα συναντήσει την άμεση αντίδραση των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων. Σχετική δήλωση έκανε ο Α!ΓΕΕΘΑ. Οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν, πλέον, το δόγμα της σημειακής αντιπαράθεσης. Και αυτό το γνωρίζει η Τουρκία.

3.-Οποιαδήποτε στρατιωτική επιχείρηση περιέχει υψηλό βαθμό αβεβαιότητας. Σε περίπτωση που αποτύχει, ο τούρκος πρόεδρος θα αντιμετωπίσει την αγχόνη μια ώρα αρχύτερα.

4.-Δεν υποστηρίζεται αυτήν την στιγμή απο κανέναν. Όλες οι στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας κατά της Ελλάδας, απο την Κύπρο ως τα Ίμια, σχεδιάστηκαν σε κέντρα του εξωτερικού. Σήμερα κανείς δεν είναι διατεθειμένος να την υποστηρίξει.

5.-Και μια φιλική συμβουλή προς τον τούρκο πρόεδρο. Πρόεδρε, πρόσεχε. Οι έλληνες είναι παράξενος λαός. Εκεί που τους βλέπεις μουλωχτούς, ξαφνικά εξεγείρονται αν τους πατήσεις τον κάλο. Και εσείς τους τον έχετε πατήσει. Αν πάρουν τα όπλα δεν ξέρεις αν και πότε θα τα αφήσουν. Μην τους προκαλείς. Το 40 κάτι τέτοιο συνέβη. Δεν χώνεψαν την ήττα του 22. Και ξέδωσαν στα βουνά της Ηπείρου. Τυχεροί που δεν βρεθήκατε στον δρόμο τους τότε.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags