Αν όμως εξετάσει την επιστημονική βιβλιογραφία, θα ανακαλύψει πως πολλά από όσα ακούγονται έχουν ελλιπή ή και ανύπαρκτη επιστημονική τεκμηρίωση.

Η πρώτη αναντιστοιχία αφορά το τι είναι ο γυναικείος οργασμός. Εχει επικρατήσει να περιγράφεται ως «οι έντονες συσπάσεις στα γεννητικά όργανα, οι οποίες συνοδεύονται από αίσθηση εκτόνωσης και ευχαρίστησης». Ωστόσο όσες μελέτες επιχείρησαν να καταγράψουν τις απόψεις των γυναικών κατέδειξαν ποικιλία από περιγραφές, οι οποίες δεν είχαν συνοχή.

Οι γυναίκες συχνά δυσκολεύονταν να καταλάβουν αν είχαν οργασμό καθώς και να τον διαχωρίσουν από την ερωτική διέγερση, ενώ κάποιες ανέφεραν ότι είχαν οργασμό χωρίς όμως να συμβαίνουν συσπάσεις. Ετσι, ακόμα και σήμερα δεν έχει απαντηθεί οριστικά το ερώτημα τι είναι ο γυναικείος οργασμός!

Ενα άλλο πρόβλημα είναι ότι συνήθως διαχωρίζεται στον κολπικό και στον κλειτοριδικό. Ομως η αίσθηση του οργασμού μπορεί να προκληθεί από διάφορα ερεθίσματα, απλώς επειδή η κλειτορίδα έχει απολήξεις νεύρων ο άμεσος ερεθισμός της προκαλεί πιο εύκολα οργασμό. Η δε κολπική διείσδυση προκαλεί πιο δύσκολα οργασμό επειδή η κλειτορίδα ερεθίζεται έμμεσα – και αυτό εξηγεί γιατί η πλειονότητα των γυναικών δεν έχει βιώσει κολπικό οργασμό.

Πρόβλημα συνιστά επίσης ότι συνήθως ο γυναικείος οργασμός προβάλλεται ως αναγκαίος για την ικανοποίηση από το σεξ. Εν τούτοις, το 85% των γυναικών με δυσκολίες επίτευξης οργασμού είναι ικανοποιημένο σεξουαλικά, ενώ για τις περισσότερες γυναίκες οι πιο ευχάριστες σεξουαλικές εμπειρίες είναι αυτές στις οποίες νιώθουν να συνδέονται με τον ερωτικό σύντροφο, ανεξάρτητα από το αν έχουν οργασμό. Συνεπώς, ο οργασμός δεν είναι αναγκαίος στις γυναίκες για καλή σεξουαλική ζωή.

Είναι, τέλος, επαρκώς τεκμηριωμένο ότι – παρά τις περί του αντιθέτου πεποιθήσεις – όταν η γυναίκα εναποθέτει στον σύντροφό της την ευθύνη να βρει τρόπους να την ευχαριστήσει χωρίς να τον καθοδηγεί η ίδια, η επίτευξη οργασμού είναι αρκετά δύσκολη και η επαφή συχνά γίνεται πηγή άγχους.

 

Πηγή: newsitamea.gr