Ο Γιάννης Ζουγανέλης μίλησε στο περιοδικό Λοιπόν και στον Ανδρέα Θεοδώρου για τις φήμες που ακούγονται το τελευταίο διάστημα ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης θα επιστρέψει στην υποκριτική.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης ακούγεται πως θα επιστρέψει στην υποκριτική. Πιστεύετε τελικά ότι ο κόσμος ξεχνάει;

Όλοι πέφτουμε σε λάθη! Όχι βέβαια σε τέτοιας μορφής, δηλαδή σεξουαλικής βίας. Μία φορά είχε εκνευριστεί στη σκηνή με έναν τεχνικό και δεν μπορούσα να ακούσω τη φωνή μου. Του μίλησα και το μετάνιωσα αμέσως. Του ζήτησα συγγνώμη, τον αγκάλιασα και τον φίλησα. Αυτό είναι το αυτονόητο. Αν κάποιος λοιπόν έχει περιπέσει σε βίαιες καταστάσεις, το μετανιώσει κι έχει συγχωρεθεί, ας επιστρέψει.

Ο Πέτρος είναι ένας άνθρωπος του θεάτρου, έχουμε συνεργαστεί στους «Ιππείς» και πιστεύω ότι έχει κι άλλα πράγματα να δώσει. Ελπίζω να βρεθεί η κατάλληλη ισορροπία.

Αποκάλυψη για Λιγνάδη-Φιλιππίδη: Έσερναν μαχαιρωμένους κατάδικους στις φυλακές - Έκαναν μαζί υπηρεσία στο ιατρείο

Σε μία αποκάλυψη προχώρησε η εκπομπή «Πρωινό» του ΑΝΤ1 σχετικά με την περίοδο που Δημήτρης Λιγνάδης και Πέτρος Φιλιππίδης βρίσκονταν στη φυλακή.

Συγκεκριμένα, οι δύο έκαναν υπηρεσία στο ιατρείο της φυλακής και μάλιστα, στο πλαίσιο αυτής, έσερναν κατάδικους που είχαν τραυματιστεί, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης έχει καταδικαστεί κατά πλειοψηφία από το πρωτόδικο δικαστήριο για τους βιασμούς δύο 17χρονων το 2015. Αντιθέτως το δικαστήριο τον είχε κρίνει ομόφωνα αθώο για τον βιασμό ενός ενήλικα το 2018 (που δεν εμφανίστηκε καν στο δικαστήριο) και κατά πλειοψηφία για τον βιασμό 16χρονου το 2011. Στον Δημήτρη Λιγνάδη επιβλήθηκε συνολική ποινή 12 ετών και του δόθηκε αναστολή μέχρι το Εφετείο.

Σημειώνεται επίσης ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης είχε δηλώσει χαρακτηριστικά πως «ελεύθερος ήμουν και στη φυλακή» κατά τις πρώτες του αναφορές μετά την ομόφωνη καταδίκη του από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για δύο απόπειρες βιασμού, με αποτέλεσμα να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Μάλιστα, η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη απασχόλησε επί δέκα μήνες την επικαιρότητα, με τον δημοφιλή ηθοποιό να μένει ένα χρόνο στη φυλακή, μετά τις καταγγελίες που έγιναν, στο πλαίσιο του κινήματος #metoo.