Facebook Pixel Sportdog.gr | Πώς θα κάψεις 1.000 θερμίδες και θα γραμμωθείς σε λιγότερο από 15 λεπτά
| 2021-09-19 00:29:00

Πώς θα κάψεις 1.000 θερμίδες και θα γραμμωθείς σε λιγότερο από 15 λεπτά

Sportdog Team
Πώς θα κάψεις 1.000 θερμίδες και θα γραμμωθείς σε λιγότερο από 15 λεπτά

Με αυτή την ειδική προπόνηση χώνεψης παίρνεις συγχωροχάρτι μετά από ένα overdose κατανάλωσης θερμίδων.

Δεν είναι λίγες οι φορές, που έπειτα από ένα γεύμα λες στον εαυτό σου: «Έλα, μωρέ, πόσες δηλαδή παραπάνω θερμίδες πήρα από ένα παραπάνω ποτήρι μπίρα (107), μια έξτρα μικρή μερίδα παστίτσιο (345), ένα πιάτο τηγανητές πατάτες (470) και μια-δυο φετούλες ψωμί (78); Θέλεις να μάθεις ακριβώς; 1.000 παραπάνω θερμίδες συγκριτικά με το αν το μεσημεριανό γεύμα σου έμενε στη μία μπίρα και σε ένα μόνο πιάτο παστίτσιο -χωρίς πατάτες και ψωμί.

Αυτές οι 1.000 θερμίδες που προστίθενται -ασυναίσθητα πολλές φορές- στο μάξιμουμ των ημερήσιων θερμίδων που χρειάζεται ο οργανισμός σου για μην περάσει σε επίπεδα παχυσαρκίας (2.100 αν είσαι καθιστικός τύπος και έως 2.500 αν γυμνάζεσαι τακτικά), αν δεν καούν επειγόντως θα μετατραπούν σε λίπος, το οποίο κατά κύριο λόγο θα αποθηκευθεί στην κοιλιά σου.

«Χώνεψη» και «φέτες» μαζί, σε 15 λεπτά της ώρας

«Με μια σκληρή προπόνηση των 15 λεπτών -μάξιμουμ-, οι 1.000 θερμίδες μπορούν να καούν αποτελεσματικά. Και όχι μόνο αυτό. Οι μύες σου θα εξακολουθούν να καίνε θερμίδες ακόμη και 24 ώρες μετά την προπόνηση», λέει ο Patrick McAleenan, προσωπικός προπονητής και fitness editor των εφημερίδων Telegraph και Metro UK, όπως και στο περιοδικό Attitude.

Το μυστικό, λέει ο McAleenan, είναι να κάνεις το μεταβολικό ρυθμό σου να τρέχει με χίλια. Και για να το πετύχεις, θα πρέπει να εκτελέσεις τις παρακάτω ασκήσεις στη σειρά, επί 30 δευτερόλεπτα την κάθε μία και με με χρόνο ξεκούρασης, τα 15 δευτερόλεπτα ανάμεσά τους. «Αφού ολοκληρώσεις και τις πέντε ασκήσεις, επαναλαμβάνεις το σιρκουί άλλες τέσσερις φορές. Και για να είναι πραγματικά “χωνευτικές” οι ασκήσεις πρέπει να νιώσεις το μυϊκό σου σύστημα να βγάζει σπίθες. Πώς θα γίνει αυτό; Βάζοντας ένα βαρύτερο φορτίο στους αλτήρες σου», συμβουλεύει ο McAleenan.

Σημείωση: Οι ασκήσεις που παρουσιάζουμε επικεντρώνονται στον πυρήνα του κορμού. Συνηθίζοντας λοιπόν να τις εκτελείς ακόμη και όταν δεν έχεις ανάγκη επείγουσας «χώνεψης», θα διαπιστώσεις ταχύτερη αποκάλυψη του six-pack σου.

#1. Βαθιά καθίσματα goblet

Κράτησε ένα βαράκι κάθετα μπροστά από το στήθος σου, χουφτώνοντας δυνατά με τις παλάμες σου το ένα άκρο του αλτήρα. Σπρώξε τα ισχία σου πίσω και λύγισε τα γόνατα διατηρώντας τη σπονδυλική στήλη ίσια. Φτάσε το σώμα σου όσο πιο χαμηλά γίνεται, μείνε για λίγο και έλα ξανά προς την αρχική θέση.

#2. Εκρηκτικά push ups σε πάγκο

Πάρε στάση για κάμψεις με τα χέρια σου στηριγμένα στον πάγκο. Λύγισε τους αγκώνες έως ότου το στέρνο ακουμπήσει τον πάγκο και αστραπιαία εκτινάξου προς τα πίσω μέχρι να σταθείς όρθιος. Πέσε και ξαναπάρε.

#3. Αιωρήσεις με kettlebell

Τοποθέτησε ένα kettlebell στο πάτωμα μπροστά σου. Με τα πόδια ελαφρώς πιο ανοιχτά από το άνοιγμα των ώμων, πίεσε τους γοφούς προς τα πίσω και πιάσε τη λαβή του kettlebell με τα δύο χέρια. Με ώθηση από τους γοφούς και τα χέρια τεντωμένα ταλάντευσε το βάρος ανάμεσα στα πόδια σου προς τα εμπρός ώσπου να φτάσουν τα χέρια στο ύψος του στήθους. Συνέχισε με ενθουσιώδες τέμπο.

#4. Κυλιόμενη σανίδα

Ξαπλώνεις σε θέση σανίδας με τα αντιβράχια και τους αγκώνες ενωμένους μπροστά σου, κάθετα στον κορμό. Από εκεί, μετακίνησε τον κορμό προς τα δεξιά σηκώνοντας το αριστερό χέρι ευθεία προς το ταβάνι. Μείνε λίγο, νιώσε την πίεση στους κοιλιακούς και έλα στην αρχική θέση. Κάνε την αντίστροφη κίνηση και επανέλαβε.

#5. Αντεστραμμένες έλξεις κορμού

Ξάπλωσε κάτω από μια μπάρα που βρίσκεται στο ύψος της μέσης σου και κρατήσου γερά από αυτήν με τα χέρια τεντωμένα και ανοιχτά στο πλάτος των ώμων. Διατηρώντας την ωμοπλάτη προς τα πίσω, έλξε με τη δύναμη των χεριών σου το στήθος πολύ κοντά στη μπάρα. Παύση, επιστροφή. Επανάληψη.

ΠΗΓΗ: gr.askmen.com

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags