Ο Παναθηναϊκός μπήκε στη μάχη των τελικών με τον τιμητικό τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης, αλλά ο Ολυμπιακός ήταν εκείνος, που χαμογέλασε στο φινάλε. Οι Πειραιώτες παρουσιάστηκαν πανέτοιμοι για ένα τέτοιο παιχνίδι και πέρασαν νικηφόρα από το ΟΑΚΑ, επικρατώντας με 89-84.

Ο Τόμας Γουόκαπ ήταν ο κορυφαίος των νικητών με σούπερ δουλειά σε άμυνα και επίθεση (17 πόντοι) με τον Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος να είναι άξιος συμπαραστάτης του και τον Μιλουτίνοφ να δεσπόζει και στις δύο ρακέτες (12 πόντοι, 13 ριμπάουντ).  

 

Από τον Παναθηναϊκό ο Ναν παρότι ήταν άστοχος στο πρώτο μέρος ιδίως ήταν και πάλι ο καλύτερος παίκτης του «τριφυλλιού» με 21 πόντους. Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε και ο Λεσόρ στην εξίσωση αλλά δεν έφτανε. 

Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυναμικά στο παρκέ και με μπροστάρη τον Μιλουτίνοφ κατάφερε να έχει το πάνω χέρι. Ο Σέρβος σέντερ έκανε καλή δουλειά και στις δύο άκρες του παρκέ και η ομάδα του δεν άργησε να πάρει καλή διαφορά. Προηγήθηκαν οι Πειραιώτες με 18-9 με τον Εργκίν Αταμάν να κοιτάζει στον πάγκο του και να βάζει τον Σλούκα. Ο Ελληνας σταρ ήταν το γιατρικό, που έψαχνε ο Τούρκος προπονητής, καθώς σημείωσε 3 τρίποντα. Και έφερε τον Παναθηναϊκό μπροστά στο σκορ. Ο Ολυμπιακός, όμως, γενικά πατούσε καλύτερα. Και με τον Μπαρτζώκα να έχει στη πεντάδα και Πετρούσεφ και Μιλουτίνοφ πήρε και πάλι για τα καλά το πάνω χέρι. Προηγήθηκε με 46-37 στο 20' με τον Σακίλ ΜακΚίσικ να είναι ο τρίτος πόλος της ομάδας του Πειραιά. Την ίδια ώρα ο Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος τα πήγαινε εξαιρετικά στην οργάνωση του παιχνιδιού. Από την άλλη ο Παναθηναϊκός πήγε πολύ στο τρίποντο, κάτι, που δεν του βγήκε. Και σε αυτό το εικοσάλεπτο ο Κέντρικ Ναν ήταν πολύ κακός, έχοντας 3 πόντους με 1/9 σουτ.

 

Στην τρίτη περίοδο ο Ολυμπιακός ανέβασε την παραγωγικότητά του, φτάνοντας την διαφορά στους 14 πόντους. Με Μιλουτίνοφ και Πετρούσεφ να κάνουν μεγάλο παιχνίδι. Το 44-58, όμως, έγινε 56-59, γιατί ο Ναν άρχισε να παίρνει μπροστά. Σημείωσε ο Αμερικάνος σε αυτό το διάστημα 8 πόντους και έτσι η ομάδα του κατάφερε να μειώσει. Ο Ολυμπιακός, όμως, είχε απάντηση και έτρεξε σερί 7-0. Πηγαίνοντας στο 30' το σκορ στο 56-66. Με τρίποντα των Ουόκαπ και του Παπανικολάου η διαφορά πήγε στους 16 πόντους (56-72) με τον Αταμάν να παίρνει τάιμ-άουτ.

Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε και με τον Ναν να δίνει το σύνθημα μείωσε σε 79-72. Μπορούσε και κάτι παραπάνω αλλά ο Μήτογλου έκανε βήματα και ο Αταμάν χρεώθηκε με τεχνική ποινή. Με αποτέλεσμα να αποβληθεί. Ο Ολυμπιακός κράτησε το προβάδισμα και έκανε το πρώτο βήμα για τον τίτλο.