Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Ο Εργκίν Αταμάν παραπονέθηκε για τις 18 βολές του Ολυμπιακού στο 4ο δεκάλεπτο, αφενός στους παίκτες του για τα φάουλ που έκαναν, αφετέρου όμως αφήνοντας αιχμές για τη διαιτησία, καθώς τόνισε χαρακτηριστικά ότι "Εγώ παραπονιέμαι στους παίκτες, δεν ξέρω αν θα έπρεπε να παραπονεθώ και σε κάποιον άλλο".

Αναλυτικά όσα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου:

«Στο πρώτο ημίχρονο μάς επηρέασε πολύ η ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Είχε πολλή ζέστη. Ο Ολυμπιακός άρχισε πολύ επιθετικά κι εμείς αμυντικά κάναμε πολλά λάθη. Το να δεχτείς 51 πόντους στο ημίχρονο είναι πολύ. Μιλήσαμε στα αποδυτήρια και στο δεύτερο μέρος προστατέψαμε καλύτερα τη ρακέτα μας, ενώ στην επίθεση πήγαμε την μπάλα στον πιο ζεστό παίκτη. Αρχικά στον Γκραντ και εν συνεχεία στον Ναν, δίνοντάς τους την μπάλα και παίζοντας απομόνωση. Πήραμε ένα προβάδισμα οκτώ πόντων και φτάσαμε στη νίκη. Για μένα είναι απίστευτο πώς τόσο έμπειροι παίκτες σε ένα δεκάλεπτο έστειλαν τους αντιπάλους 18 φορές στις βολές. Εγώ παραπονιέμαι στους παίκτες, δεν ξέρω αν θα έπρεπε να παραπονεθώ και σε κάποιον άλλο», σημείωσε.

 


Για τον περιορισμό της δράσης των ψηλών του Ολυμπιακού είπε: «Στο δεύτερο ημίχρονο αλλάξαμε την άμυνα. Στο πρώτο προσπαθήσαμε να σταματήσουμε τον Μιλουτίνοφ με deny ή στο ένας εναντίον εντός. Στο δεύτερο ακολουθήσαμε την ίδια άμυνα που παίζουν στον Λεσόρ, με βοήθειες και αποδείχτηκε πετυχημένη επιλογή».

Σχετικά με τα πολλά καλάθια που έβαλε ο Παναθηναϊκός στο τέλος του χρόνου αρκέστηκε να αναφέρει: «Ίσως να ήμασταν τυχεροί απόψε».

Ερωτηθείς αν είχε κοινά σημεία το παιχνίδι με τον τελικό της Ευρωλίγκας, όπου βελτιώθηκε η ομάδα του στο δεύτερο ημίχρονο απάντησε: «Ναι, υπάρχουν κοινά σημεία. Μιλήσαμε με τους βοηθούς μου στο ημίχρονο. Ήταν σαν το παιχνίδι με τη Ρεάλ στο πρώτο ημίχρονο. Μιλήσαμε πολύ για την άμυνα, ήμασταν πιο επιθετικοί στο δεύτερο μέρος και γεμίσαμε καλύτερα τη ρακέτα μας. Στο πρώτο ημίχρονο η άμυνά μας ήταν άθλια».

Τέλος, εν όψει του Game 5 είπε: «Δεν υπάρχει χρόνος για ειδική προετοιμασία. Θα αναλύσουμε τα λάθη μας και θα πάμε σε έναν πέμπτο τελικό στο ΟΑΚΑ. Θα πρέπει εκεί να παίξουμε όπως σε όλα ματς τα φετινά παιχνίδια στο ΟΑΚΑ για την Ευρωλίγκα».